Da, samo što je Adris osiguran i dionicama i nekretninama. A i spada u kategoriju vjerovnika osiguranih kolateralima, vidjet ćemo kako će proći.
Ono što mene zanima je da li i po koliko će Adris ući u jedan Ledo ili Jamnicu. Jer tu bi ušteda u odnosu na realnu cijenu mogla biti veća u odnosu na izgubljeno kroz otpis.
Grubišić :
" U ‘vodopadu’ novac najprije ide roll-up kreditorima. Potom idu vjerovnici osigurani kolateralima … "
lp
Oko 100 mil. kn koje je dalo CO osigurano je nekretninama, ostalo nije.
U ovoj fazi nema govora da se ovisna društva prodaju. To će možda ići tek za godinu dana ili kasnije.
[/quote]
podravka veli da je zainteresirana za ledo pa možda je i adris (cromaris)zainteresiran za ledo i eto dobre kombinacije a ledo je dobro prisutan u konzumu što opet paše podravki,cromarisu i atlanticu
ima finih kombinacija ….
Teško je rec dok se ne formiraju skupine vjerovnika, u koju skupinu ce adris uc, po prvim tablicama je stavljen u skupinu razlucnih vjerovnika po tome bi trebao proc super ali jos ostaje da vidimo gdje ce ga smjestit da bi mogli nesto konkretnije rec, po meni ne bi trebao proc lose, najveci otpis ce imati vjerovnici nizeg isplatnog reda, a oni predstavljau vecinu.
Po nacrtu nagodbe na Agrokorovim stranicama, svi koji imaju zalog na dionicama su zajedno s ostalim dioničarima na zadnjem mjestu isplatnog reda.
[/quote]
Moguci je i taj scenarij ali tesko je ista pametno rec, prvo to je samo nacrt nagodbe koji ce se sigurno minjat u odredjenim djelovima jer puno je tu nezadovoljnih strana, a znamo da vjerovnici imaju glavnu rijec, drugo pitanje je da li moguc stecaj pa prijenos imovine na nova drustva ili je to moguce provest samo na nacin smanjenja temeljnog kapitala pa onda prijenos netko je to u novinama spomenio nisam istrazivao ali bitno mjenja stvari, trece osim dionica postoje nekakve ovrsne isprave, aneksi za koje ne znamo sta pise u njima te da li one imaju nekakvo osiguranje i koliko to znaci zato i kazem dok se ne formiraju grupe vjerovnika ne mozemo nista rec osim da oni koji imaju osiguranje na nekretnini su najsigurniji po tom pitanju kako ce proc.
Eto izašao danasiz P serije .U zadnja tri dana nikako izić muka živa, al ajd lagani plus je makar prije agrokor trakavice nisam ni pomišljao na izlaz tako skoro.
Adris je od 2. mjeseca izgubio 2 milijarde kuna trzisne vrijednosti sto je daleko vise ikakvoj izlozenosti Agrokoru. Jesu li tada svi precjenjivali vrijednost Adrisa ili je sada vec ukupan otpis uracunat u cijenu nek svatko odluci za sebe.
Adris je od 2. mjeseca izgubio 2 milijarde kuna trzisne vrijednosti sto je daleko vise ikakvoj izlozenosti Agrokoru. Jesu li tada svi precjenjivali vrijednost Adrisa ili je sada vec ukupan otpis uracunat u cijenu nek svatko odluci za sebe.
Da postoji i najmanja naznaka promjene u upravljanju, tj promjene managementa, vrijedilo bi duplo vise momentalno. Ovako je tu gdje je… može i niže, jer ne vrijedi puno.
Oranje njive mercedesom s klase. Eto tako se upravlja. Zapravo dobro da i toliko vriiedi.
Pitanje za ove koji su izlazili danas (i ovih dana). Zasto ste izasli? Cijena je na jednogodisnjem minimumu pa ne kuzim bas? Strah of Agrokora i dalje ili sta? Odlazite u bitcoin ili na NYSE?
Strah od Agrokora je prenapuhan.
Upravljanje nije idealno ali nije ni lose kakvim se prikazuje od strane pojedinaca
Oni koji su izlazili skoro uvijek ocekuju kupit jeftinije, kad je negativan trend ne treba puno da negativan sentiment predje i na vas pa se onda preispituju neke odluke i postupci i najcesce na temelju nekih osjecaja se donese neka drugacija odluka
Da je upravljanje lose je smijesno za rec ima previse primjera na burzi gdje god se okrenete da vidite kako dionice lose zavrse sa tim losim upravljanjem, upravljanje nije idealno ali na duge staze se broji ko je ziv a tko nije znamo i tu dosta slucajeva hvaljenja na sva usta vrhunskim upravljanjem pa se ispostavi kao vrhunska prevara, ali ova dionica je idealna za drzat dio kapitala u njoj jer se ne morate brinit da cete izgubit investiciju a nesto ce van i vratit, a na drugim stvarima mozete vise riskirat, samo ovdje treba pratit valove dobro da bi usli na dobroj cijeni
Prije agrokorizma sam bio 10 posto u plusu a sad sam izasao na 4 posto plusa . A nisam mislio izići jos koju godinu .
Šta se tu ima objašnjavati?
Pitanje za ove koji su izlazili danas (i ovih dana). Zasto ste izasli? Cijena je na jednogodisnjem minimumu pa ne kuzim bas? Strah of Agrokora i dalje ili sta? Odlazite u bitcoin ili na NYSE?
Prije agrokorizma sam bio 10 posto u plusu a sad sam izasao na 4 posto plusa . A nisam mislio izići jos koju godinu .
Šta se tu ima objašnjavati?