ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Adris nikako neće izgubiti milijardicu jer kao sto je Ramljak rekao kredit je dan s kamatom od 8% godisnje prije 5 godina pa je 30-40% vec placeno kroz kamate + ova nenaplacena milijardica

Ono sto je plaćeno je i knjiženo. Ne gleda se kumulativni efekt nego na datum ili u poslovnoj godini. Efekt na datum će biti, milijarda manje u bilanci na financijskoj imovini odnosno potrazivanjima umanjeno za ono sto je do sada već rezervirano odnosno otpisano. Ja ne znam kako će izgledati nagodba, ali temeljem ovog sto piše ova trojka u Jutarnjem, u slučaju nenaplate, to će teretiti RDiG kao i bilancu.

Al to je ionako bio ustupak Agrokoru zbog očuvanja tržišta prilikom prodaje TDR-a BAT-u, jer je jasno da se TDR nikad ne bi prodao po postignutoj cijeni da kupoprodaju nisu podržali Agrokorovi puleni iz redova Tiska, Konzuma i inozemnih Agrokorovih trgovačkih podružnica.

……………….… Sto se tiče Adrisa, on će vjerojatno popušiti svoju milijardicu, al opet se stavlja pod tepih fakat da taj novac nikad i nije bio Adrisov iako je bio na njegovom računu. To nažalost mali i forumski dioničari Adrisa ne mogu shvatiti ni prihvatiti……………

OK, a možemo li dobiti jasno objašnjenje kako će se to tehnički izvesti , kojim manevarskim ekonomsko pravnim potezima koje strane ?
Da li ovo pretpostavku možete nečime potvrditi, ako govorimo o Lexu, ne Stečaju ?

Ne znam kako će se izvesti niti da li će se izvesti. Autori analize su postavili model, a hoće li biti bas taj to ćemo tek vidjeti. Moguće je da se kroz proces postizanja konačne nagodbe uvjeti same nagodbe mijenjaju ali u okviru zakonodavnog okvira. Ako je tako ili ako će biti tako kako piše u analizi, izvest će se otpisom tog potraživanja na teret RDiG u razdoblju u kojem je nagodba postignuta (umanjeno za dosadašnje rezervacije i otpise) i na kraju izvještajnog razdoblja umanjenjem potraživanja odnosno kapitala za navedeni iznos.

zanimljiva projekcija, nimalo optimistična pa stoga i poprilično realna….

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/donosimo-prvu-projekciju-moguceg-scenarija-evo-tko-stoji-prvi-u-redu-za-naplatu-znamo-koliki-je-iznos-vrijednosti-za-podjelu-i-na-koliko-se/6849729/

"Svi ostali vjerovnici (ostatak razlučnih sa slabim kolateralima, neosigurani vjerovnici i dobavljači) mogu u prosjeku očekivati 77 posto otpisa svojih tražbina."

Nažalost i ADRIS je među razlučnima sa slabim kolateralima što objašnjava trenutnu cijenu 😦

Bajke o Marici i Marinu 😃 su nažalost samo bajke.

Već sam na temi Agrokor objasnio ovaj tekst, ali mogu i ponoviti ;
Tekst se bavi znanstvenofantastičnim pretpostavka u kojem :

1. Znatno, u startu, umanjuje vrijednost Agrokora. Lijepo mu na stranicama Agrokora piše njegova vrijednost.
2. Ne uzima Mercator u matematiku jer vlasnik Mercatora je Turska? Autor navodi kreditni aranžman kao osnovu za izmicanje Mercatora zbog kreditnog aranžmana kojim je kupljen, ali opet je imovina Agrokora, a time veća vrijednost Agrokora.
3. Znači s jedne strane vrijednost Agrokora umanje za više od pola, a dug maksimizira na 56 mlrd…..
4. Manjiske dioničare bez stečaja proglasio istisnutim
4. Sve dalje je gubljenje vremena čitanja teksta. 
5. Jutanji list iz bilo koje gladilace izbacio sam davne 2005

Koji pametan clanak izracunali dionicki kapital i njegovu vrijednost bez polovice imovine, vrhunac gluposti, pa te navodne dionice koji bi dobili vjerovnici u agrokoru bili bi vlasnici imovine mercatora i onda kad bi to proveli kako bi dionicari racunali zaradu agrokora dalje nakon toga bez mercatora ocito, znaci u postupku racunaju mi dionice prema vrijednosti jednog hotela karikirano, a onda kad mi daju dionice poklone mi jos jedan hotel svasta od tih novinara neces procitat.

Ignore : renči

Vrijednost ti je relativna kategorija i ovisi o stanju produktivne imovine koja ju generira ili naprosto o povjerenju da vrijedi, iako je ova druga kategorija subjektivna i odražava psihološku percepciju. Kao kod zlata, Bitcoina ili soli i brašna primjerice u vrijeme rata i drugih nepogoda.

Dug je za razliku od vrijednosti, mnogo preciznija i odredjenija kategorija. I uglavnom je fiksna, uvećana za kamatu koja je marginalan dio duga i od nje potječe najčešće varijabilnost istoga.

Tekst je suvisao i logičan, al ja nisam siguran da će to bas tako biti. Ima vise opcija za namirenje vjerovnika, al nažalost, po mojem skromnom sudu, manjinski dioničari niti u jednoj od njih neće vidjeti niti cijenu, a niti vrijednost.

No da ne spekuliramo, pričekajmo pa ćemo vidjeti nacrt nagodbe i osnovne smjernice na kojima počiva.

zanimljiva projekcija, nimalo optimistična pa stoga i poprilično realna….

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/donosimo-prvu-projekciju-moguceg-scenarija-evo-tko-stoji-prvi-u-redu-za-naplatu-znamo-koliki-je-iznos-vrijednosti-za-podjelu-i-na-koliko-se/6849729/

"Svi ostali vjerovnici (ostatak razlučnih sa slabim kolateralima, neosigurani vjerovnici i dobavljači) mogu u prosjeku očekivati 77 posto otpisa svojih tražbina."

Nažalost i ADRIS je među razlučnima sa slabim kolateralima što objašnjava trenutnu cijenu 😦

Bajke o Marici i Marinu 😃 su nažalost samo bajke.

Već sam na temi Agrokor objasnio ovaj tekst, ali mogu i ponoviti ;
Tekst se bavi znanstvenofantastičnim pretpostavka u kojem :

1. Znatno, u startu, umanjuje vrijednost Agrokora. Lijepo mu na stranicama Agrokora piše njegova vrijednost.
2. Ne uzima Mercator u matematiku jer vlasnik Mercatora je Turska? Autor navodi kreditni aranžman kao osnovu za izmicanje Mercatora zbog kreditnog aranžmana kojim je kupljen, ali opet je imovina Agrokora, a time veća vrijednost Agrokora.
3. Znači s jedne strane vrijednost Agrokora umanje za više od pola, a dug maksimizira na 56 mlrd…..
4. Manjiske dioničare bez stečaja proglasio istisnutim
4. Sve dalje je gubljenje vremena čitanja teksta. 
5. Jutanji list iz bilo koje gladilace izbacio sam davne 2005

[/quote]

a prije par mjeseci prognozirali su konkretnih 12% postojecim dionicarima:

U Agrokoru otpis potraživanja 77%?

zašto se umarati sa time šta će biti sa Agrokorom.dobar dio posuđenog novca je izvučen kroz kamatu dio je već otpisan a što dođe dobro će doći.Adris tj. njegove sastavnice sve bolje posluju i ostvaruju dobit , cijena na burzi je odavno uračunala gubitak a sve drugo su igre i igrice.ako firma radi sa dobiti i na računu ima dosta keša a nije nikom dužna nema se čega bojati.treba mirovati i ubirati dividendu i čekati rast koji neminovno slijedi jer je ostalo malo dobrih firmi na burzi.

zašto se umarati sa time šta će biti sa Agrokorom.dobar dio posuđenog novca je izvučen kroz kamatu dio je već otpisan a što dođe dobro će doći.Adris tj. njegove sastavnice sve bolje posluju i ostvaruju dobit , cijena na burzi je odavno uračunala gubitak a sve drugo su igre i igrice.ako firma radi sa dobiti i na računu ima dosta keša a nije nikom dužna nema se čega bojati.treba mirovati i ubirati dividendu i čekati rast koji neminovno slijedi jer je ostalo malo dobrih firmi na burzi.

Identično mome razmišljanju, samo što nas tržište demantira dobrih 10mj i pitanje koliko idućih sa konstantnim iracionalnim padom cijena dobrih sastavnica burze

Osniva se ‘novi Agrokor’, svu imovinu preuzet će kreditori

kako Adris prolazi u ovome?

Osniva se ‘novi Agrokor’, svu imovinu preuzet će kreditori

kako Adris prolazi u ovome?

Teško je rec dok se ne formiraju skupine vjerovnika, u koju skupinu ce adris uc, po prvim tablicama je stavljen u skupinu razlucnih vjerovnika po tome bi trebao proc super ali jos ostaje da vidimo gdje ce ga smjestit da bi mogli nesto konkretnije rec, po meni ne bi trebao proc lose, najveci otpis ce imati vjerovnici nizeg isplatnog reda, a oni predstavljau vecinu.

Ignore : renči

New Report

Close