adris/maistra
Još kad bi se saznalo zašto je kupljena pošta/stara palača iza hiltona bilo bi dobro.Možda se hilton širi
na taj dio?
Krajem 2017. godine započinje i obnova hotela Hilton u Dubrovniku, a njegovo otvaranje s obnovljenim kapacitetima planira se tijekom 2018.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/ne-razumijete-zasto-je-maistra-proglasena-najboljom-velikom-tvrtkom-procitajte-ovo-foto-20171114
Do 2020. godine Adrisova turistička perjanica planira nova ulaganja vrijedna dvije milijarde kuna, koja će cjelokupnu ponudu podići na četiri i pet zvjezdica. U tijeku su intenzivni radovi na izgradnji novog hotela Park, ključnog proizvoda u procesu zaokruživanja vrhunske hotelske ponude u Rovinju.
Što se događa/priprema u adrisu znaju samo neki priviligirani. mi mali dioničari smo dezinformirani.
Jedino je dobro to što nismo fulali dionicu ako smo u njoj nekoliko godina jer imali smo rast i dividendu/izvanrednu.U današnjoj Dalmaciji piše da će adris teško do posuđene love agrokoru a kako će tek završiti sudski spor za hotel marjan pitaj boga. U državnim igrama sa privatizacijama smo valjda
prisutni jer adris ima još uvijek dosta keša a slovenci će vjerojatno popustiti posle svojih izbora pa će valjda pasti sava re.
serbus
Nego Adris s CO, je glavni igrač Uljanika, kakav se rasplet ovdje očekuje ?
Uljanik ima problem s likvidnošću i previše posla, kako bi AV moga reagirati ?
Što se događa/priprema u adrisu znaju samo neki privilegirani. Mi mali dioničari smo dez informirani.
da smo dezinformirani evo potvrde iz večernjeg: adris je u najtežoj poziciji uz TDR,Franck jer će naplatiti tek manji dio svojih potraživanja od agrokora a milijardu kuna odnosi se na kredit.Otpisi će biti veliki ali utjeha je da kompanija ima jak cash-floww pa bi trebala podnijeti udar.
neki dan sam bio optimistićan jer je u novinama pisalo da će za posuđeni novac dobivati udjele u agrokoru
i da će adris odnosno AV omastiti brk.
Adris i dalje nije transparentan mada su u jednom intervjuu obećali da će njihov glavni financijaš uskoro
objaviti što adris očekuje.
Koliko vidim to je na vrbi sviralo ko i izlazak na londonsku burzu mada bi to možda bilo dobro za nas pik
zibnere
serbus
Što se događa/priprema u adrisu znaju samo neki privilegirani. Mi mali dioničari smo dez informirani.
da smo dezinformirani evo potvrde iz večernjeg: adris je u najtežoj poziciji uz TDR,Franck jer će naplatiti tek manji dio svojih potraživanja od agrokora a milijardu kuna odnosi se na kredit.Otpisi će biti veliki ali utjeha je da kompanija ima jak cash-floww pa bi trebala podnijeti udar.
neki dan sam bio optimistićan jer je u novinama pisalo da će za posuđeni novac dobivati udjele u agrokoru
i da će adris odnosno AV omastiti brk.
Adris i dalje nije transparentan mada su u jednom intervjuu obećali da će njihov glavni financijaš uskoro
objaviti što adris očekuje.
Koliko vidim to je na vrbi sviralo ko i izlazak na londonsku burzu mada bi to možda bilo dobro za nas pik
zibnere
serbus
Novine pisu gluposti samo da pisu adris i frank spadaju u razlucne vjerovnike po zadnjim tablicama, sigurno ce po tome bolje proc nego ostali, gubitka ce bit ali ni priblizno koliko ostali koji nisu razlucni
StatusQuo
razlučujem da se slažem da sam i ja tako rezonirao no Vi ste se osvrnuli na samo dio mog članka pa ja
kod svega ostalog napisanog i dalje stojim
dezinformirani smo svi mali dioničari
što se radi u dubrovnik hiltonu zna netko?
Jel se ovo uzima kao relevantan članak?
https://vecernji.hr/biznis/agrokor-franck-tdr-awt-sokol-maric-vindija-dugovi-ante-ramljak-konzum-1207756
Jel se ovo uzima kao relevantan članak?
Nije da mi se da to sve provjeravat da mogu rec da su ispravno rekli, doduse iako frank ima razlucno pravo ima dosta i duga na koji nema razlucno pravo pa s obzirom na velicinu kompanije sigurno je nezgodnoj poziciji, s druge strane tu se u clanku generalizira dug kao i drugdje u clancima na nacin da se svaki dug isto tretira, a to tako u stecajnim postupcima i nagodbama nije tako postoje razlicito osigurani dugovi te ce o tome ovisit kako ce ih razvrstat u koje skupine. Razlucni vjerovnici uvjek prodju najbolje i najcesce bez ikakvih otpisa naravno ovisi kako ce ih sud razvrstat i potvrdit, tablica je samo neko pocetno stanje ali daje dobru osnovu da ce tako to dalje i ostat ipak su pravnici to slagali.Ako ne spadate u razlucne vjerovnike onda obicno prodjete s jako velikim otpisom duga. tako da dug se ne tretira jednako i zato se u clanku ne moze generalizirat tek tako po velicini duga.
A čime je osigurano to potraživanje Adrisa konkretno?
Ne znam detaljno jer detalje nisu objavili po pocetnim informacijama prije tablica bilo je rijec o vise oblika osiguranja ne samo jednoj, u tablicama se spominju dionice i aneksi za koje ne znamo koji su i sta u njima pise, ono sta je poznato je da su u tablicama koju su objavili adrisovo potrazivanje svrstali u razlucno, s obzirom da su te sve tablice radile strucne osobe logicno je za sada do sudske potvrde vjerovat da je to tako.
adris/co
http://www.seebiz.eu/premija-osiguravatelja-u-listopadu-porasla-32-posto/ar-165958/
Krajem listopada je najveći tržišni udio, mjeren iznosom zaračunate bruto premije, od 27,73 posto zauzimalo Croatia osiguranje, s ukupnom zaračunatom bruto premijom od 2,1 milijardu kuna.
Drugi je Allianz sa 975,8 milijuna kuna premije, odnosno 12,8 postotnim tržišnim udjelom, dok je na trećem mjestu Euroherc sa 723,2 milijuna kuna premije i udjelom na hrvatskom tržištu osiguranja od 9,48 posto.
Croatia osiguranje je krajem listopada zauzimalo najveći udio i u segmentu neživotnih osiguranja, 31,91 posto, uz premiju od 1,66 milijardi kuna, dok je u segmentu životnih osiguranja također bilo na prvom mjestu s udjelom od 18,75 posto, odnosno s 454 milijuna kuna premije.
nisam dugo bio ovdje na temi (a ni pratio cijenu dionice) pa molim za pomoć cijenjene kolege
da li mi se samo čini ili se gap između R i P serije nešto smanjio zadnje vrijeme?