ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne vidim nacina da bilo koja firma poput Nestle, Unilevera, Coca Cole itd bilo sto od Agrokora i RH kupi i tako se zamjeri Rusima.
Jedino uz pristanak vjerovnika to ce se moci prodati.
Najbolje rjesenje je da to kupe Adris, Podravka, Kras, Frank. Takav konzorcij.

Potpisujem! Pozdrav svima!

Možda ste zaboravili povijest i način percepcije uprave Adrisa kako se “besplatno” dolazi do puno.
Kao što su procjenili Adris na 10 Kuna u povlaštenoj prodaji prije javnog IPOa, pa uprava nakupovale dionice preko kredita koji su podigli, a bankama sam TDR ( tada ) da li u zalog, mogli bi to ponoviti, ali s LEDO i/ili Jamnica .

ADRIS ima zalog na Ledo i/ili Jamnicu ili oboje. Uz malo ulaganje, a uz prethodno istiskivanje malih dioničara, mogli bi većinske pakete kupiti za vrlo malo novaca. Zatim po preuzimanju dionice tih trvtki na burzu ih vratiti uz, sada, naravno višetruko većoj cijeni dionice, te u tom ciklusu postati većinski vlasnici Leda i/ili Jamnice i pritom zaraditi.

Joj, Ajde nemoj…. napisao si hrpu gluposti. Počevši od prvog slova prve rečenice. Ako ne znaš, uputi se. Nemoj izmišljati.

Ovdje zaista svatko može nekažnjeno pisati gluposti. Dezinformirati. Izmišljati i blebetati. Žalosno.

@Vauvau

molio bi vas da me točno ispravite, hvala

http://www.seebiz.eu/agrokor-nema-prodaje-kljucnih-kompanija/ar-162597/
Podsjetimo, prema pisanju Jutarnjeg lista tvrtke za koje su Adris i Atlantic zainteresirani su Ledo i Jamnica.
U Adrisu izrazili spremnost na osnivanje konzorcija, kao i da će u njega, stvore li se uvjeti za to, pozvati druge uspješne hrvatske tvrtke što će, smatraju, biti korisno za hrvatsko gospodarstvo.
"Adris ne komentira medijske napise. Ali, ako budu stvoreni uvjeti za to, Adris je spreman zajedno s uspješnim hrvatskim tvrtkama tražiti cjelovito rješenje za Agrokor, to vise sto je riječ o tvrtkama koje imaju poslovnu vjerodostojnost i investicijski potencijal. Uvjereni smo da bi to bilo korisno ne samo za te tvrtke nego i za hrvatsko gospodarstvo u cjelini".

što AV izvodi sa državom i dali se i dalje da navlačiti u propast oko Agrokora jer tedeschi demantira ….
http://www.seebiz.eu/tedeschi-demantira-da-je-dio-konzorcija-za-agrokor/ar-162610/
[/quote]
Danas naslovna strana Jlista: Adris ima milijardu eura keša za kupovinu agrokora

Koliki bi bio moguć investicijski potencijal Adrisa, Atlantic grupe i Podravke zajedno? Ima netko neku procjenu?

Kolika bi bila zbrojena Ebitda? Koliki neto dug i koliki njihov omjer?

Nije kvaka da se dugovi vrate sutra nego da se društva restrukturiraju, dio imovine koja nije na razini povrata najboljih, proda, a dio ugasi. Dakle, potreban je održiv omjer vlastitog kapitala, duga i operativne profitabilnosti. Treba najprije vidjeti prošlogodišnje rezultate, vidjeti koliki su gubici, koliko nedostaje knjigovodstvenog kapitala nakon toga dogovoriti nagodbu, otpisati kroz nju sto treba i pojedina društva mogu nastaviti poslovati. Dakle, ne treba vratiti sve dugove kroz nagodbu nego smanjiti ukupan dug i refinancirati ga i dovesti ga do održive razine i zadovoljavajućeg omjera u odnosu na vlastiti kapital. Mogućnosti oporavka su brojne. No, dok ne vidimo bilancu za 2016. i smjer razmišljanja ključnih (skupina) vjerovnika na pobunjenu nagodbu, sve je to u zoni špekulacija.

Nemam ja sta ispravljati jer mi se ne da vise baviti ispravljanjem gluposti. Al sve sto si napisao je netočno. Radili su dva stock Splita. Napravili prvi pretvorbu po Markovićevom zakonu, omogućili privatizaciju od strane djelatnika i uprave s tim da je svatko iznutra mogao kupiti dionice i prodati ih. Cijepanje na povlaštenu i redovnu seriju je napravljeno radi zaštite od preuzimanja i obaveznog uvrštenja u JDD kotaciju 2003. godine. Uprava je kupila vise dionica od radnika, al ga nije preuzela.

Puno je tu bilo čimbenika i momenata, al eto ti si prdnuo tu jednu rečenicu i proglasio to kriminalom. Da si ti tada radio u Adrisu i imao novaca i htio riskirati, mogao si kupiti jako puno dionica. Ne možda 5 ili 10, al 1-2 posto vjerojatno. I naravno da su oni kupovali… jer su za razliku od ostalih razumjeli vrijednost.

Evo to sam i čekao, a osobno sam i ja imao te dionice, naravno zato sam i točno napisao. Napisao sam samo zaključke tih umjetničkih djela uprave. I naravno da nije mogao svatko kupiti.
Kriminal to tada nije bio, danas je.

Želio sam ukazati na percepciju uprave koja je ista i isto razmišlja.
Njihova ideja o preuzimanju Leda ili Jamnice ili oboje se uvijek i jedino temelji na “besplatnom” preuzimanju.
Oni će tu akviziciju naplatiti kroz novi Split dionica ili putem dividende ili sl., ali s odmakom.
Teško se stare navike mjenjaju .

Konzorcij ATGR, PODR i ADRS je nemoguć i to znate ???
Ovdje se mješaju tri filozofije, tri duha vlasništva i kultura poslovanja. Svaki od njih će željeti veći dio kolača za sebe.
ADRIS jako dobro zna da je glavni u ovoj priči, ATGR to želi biti, a PODR će smatrati da je prirodno proširenje njihovoga core biznisa pod njihovo okrilje ( čime se slažem ).

ADRIS u želji spšavanja svoga uloga Agrokoru došao je do prirodne ideje dodatnog ulaganja s ciljem velike zarade. Bar bi ja tako na njihovom mjestu razmišljao.
Žele preuzeti Ledo i Jamnicu ili oboje i pritom pošetno zaraditi.
Imaju samo jednu prepreku, BANKE, te ukoliko nađu rješenje kako i to zatvoriti oni će to i napraviti.
Osobno navijam za PODR iako mislim da bi ADRIS kvalitetnije upravljao. ATGR ne vidim uopće. Njegov vlasnik, mini Todorić, upravo taj problem ima.

U slučaju da ADRISu uspije SPIN koji su u javnost plasirali, imamo novi ADROKOR.
Međutim, gotov sam siguran da ukupni pobjednik će biti novi vlasnik KONZUMA.

Sto se kupnje LEDO i JMNC od strance ADRS tice to nema nikakve logike. Kao zalog za kredite dane Agrokoru ADRS je dobio vise od 50% JMNC kao jamstvo , vise od 50% KNZM te nesto sitnoLEDOa. Nema smisla da ADRS daje novac za JMNC ako vec ima pravo ovrhe nad istom.jedni smjer koji ocekujem od ADRS je da se bore kako ih lex Agrokor nebi namagarcio sa senioritetnim kreditima, a nikako da placaju novce za nesto sto vec u teoriji posjeduju

Ako se dobro sjećam, bila je prenesena informacija o tome Adris ima zalog nad 76% dionica Jamnice, 51% Konzuma i 3% Leda. Pitanje je koliko vrijedi zalog nad poduzećima koja prolaze kroz stečajni postupak. Moja prognoza je 0 kn, ali vidjet ćemo točno kad se izbace financijska izvješća. Konzum već sad svi otpisuju (govori se da je glavni problem Agrokora), dok je Jamnica opterećena jamstvima i nenaplativim potraživanjima. Jamnica ima 1,3 mlrd. kn teško naplativih potraživanja prema Agrokoru i povezanim poduzećima te je jamčila za 31 mlrd. kn obveza Agrokora i poveznih društava prema trećima. Na to treba još dodati nova jamstva za 480 mil. € kredita koji ima prvenstvo naplate i koji je osiguran zalogom nad njenim nekretninama i punionicama. Zato mislim da će Adris ako želi dobiti Jamnicu morati to platiti svježim novcem.
[/quote]

Svi će morati ako nešto žele kupiti platiti to novcem. Ne mogu se prebijati potraživanja imovinom osim ako tako ne odluči većina vjerovnika. Pitanje je hoće li Adris uspjeti aktivirati svoje terete odnosno upisati se na te dionice. Ako uspije u tome prije ili u procesu nagodbe onda on ima većinu na skupštini koja će odlučivati o smanjenju kapitala i dokapitalizaciji odnosno statusnim promjenama i tu je moguće preuzeti društvo kroz novi dokap koji bi značio smanjenje duga za društvo odnosno njegovo izravno ili neizravno preuzimanje. Za takvo sto bi mogla biti presudna jamstva odnosjo njihov pravno-vjerovnički status, a sve skupa će ovisiti dosta i o izvanrednom povjereniku, trgovačkom sudu i ostalim vjerovnicima napose bankama. Rusi možda jesu najveći pojedinačni vjerovnici ali meni se čini da ih je moguće preglasati na obje razine (i u skupini u kojoj su najveći vjerovnici i na razini cijelog vjerovničkog vijeća). K tome nisu sudjelovali u kasnijem procesu “roll-upu” sto bi moglo u raspletu biti loše po njih. Privremene mjere koje oni pokreću onemogućuju slobodno raspolaganje imovinom, al ne znače njeno oduzimanje. To je instrument njihova pritiska u kojem će se moguće pokusati posebno nagoditi sa ostatkom vjerovnika. Ne bih isključio da se oni ponovno uključe aktivno u cijeli proces i posao ako bude interesa za njih i omoguće provedbu nagodbe i daljnje restrukturiranje koncerna odnosno “novih-starih” društava koja će nastati tj. nastaviti poslovati na temeljima starog Agrokora.

Ovi u jutarnjem mogu svašta napisati bitno je da se plati

http://www.seebiz.eu/agrokor-nema-prodaje-kljucnih-kompanija/ar-162597/
Podsjetimo, prema pisanju Jutarnjeg lista tvrtke za koje su Adris i Atlantic zainteresirani su Ledo i Jamnica.
U Adrisu izrazili spremnost na osnivanje konzorcija, kao i da će u njega, stvore li se uvjeti za to, pozvati druge uspješne hrvatske tvrtke što će, smatraju, biti korisno za hrvatsko gospodarstvo.
"Adris ne komentira medijske napise. Ali, ako budu stvoreni uvjeti za to, Adris je spreman zajedno s uspješnim hrvatskim tvrtkama tražiti cjelovito rješenje za Agrokor, to vise sto je riječ o tvrtkama koje imaju poslovnu vjerodostojnost i investicijski potencijal. Uvjereni smo da bi to bilo korisno ne samo za te tvrtke nego i za hrvatsko gospodarstvo u cjelini".

što AV izvodi sa državom i dali se i dalje da navlačiti u propast oko Agrokora jer tedeschi demantira ….
http://www.seebiz.eu/tedeschi-demantira-da-je-dio-konzorcija-za-agrokor/ar-162610/
[/quote]
Danas naslovna strana Jlista: Adris ima milijardu eura keša za kupovinu agrokora
[/quote]
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/bitka-za-agrokor-adris-ce-imati-cak-milijardu-eura-kesa-strucnjaci-lako-za-ledo-jamnicu-i-druge-dobre-tvrtke-ali-sto-cemo-s-konzumom/6555927/

Milijardu eura keša a tk na burzi 7milijardi kuna. Svašta….

New Report

Close