ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

"Svi su oni vjerni prijatelji dragog vodje jer imaju koristi od njega, dok se ostali moraju zadovoljiti crkavicom od 3% dividendnog prinosa na redovnu."

"Crkavica od 3% dividendnog prinosa na redovnu" – kao da te netko tjera da ulažeš u njihove dionice. Smiješno, stvarno. Svaki dioničar ima pravo odučiti hoće li uzeti ili ostaviti. Fair enough. Uostalom, dividenda raste iz godine u godinu, a k tome, ukupan prosječan godišnji prinos na dionicu u razdoblju od 1994. do danas iznosi 27 posto.

Bas zbog toga se treba organizirati i kroz Udrugu malih dionicara djelovati, a ne da nas manjinski dionicari, a koji nisu vlasnici teroriziraju i svojim djelima obezvrijedjuju nasu imovinu i novac

Status Quo: Roll Over Lay Down

Za preostali iznos kredita Agrokoru ima interesenata

ovo je prilika za ADRIS ukoliko imaju mozga

Tko želi uzeti 17 kn dividende (neoporezivo) sutra je zadnji dan za kupnju…

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju/prodaju predmetnih dionica.

Ovdje će biti vjerojatno scenarij s ex-dividend danom kao na HT-u, cijena će se opet za dan dva, a možda već odmah vratiti na ove razine (na Ht-u već sad viša nego na zadnji dan prije dividende!).
Tako da će dioničari dobiti i dividendu i ostati na istoj razini cijene.
To je tako s ovakvim jakim dividendnim dionicama s puno velikih igrača koji ne daju cijeni dolje.
Tako da nije loše biti dioničar tu u vrijeme dividende, samo treba pustiti ask na istim razinama i brzo će bid to popratiti.

adris/co
http://www.seebiz.eu/hanfa-co-u-odobrila-pripajanje-croatia-zdravstvenog-osiguranja/ar-158613/

Čudno koliko se u zadnje vrijeme bolje drži P-A nego R-A, dok je ranije bilo obrnuto.
Ali vjerojatno je pitanje trenutka kad će bid krenuti i na nju.

Čitao sam malo postove oko GS gdje sam i sam bio prisutan.
Moram priznati da je moj dojam o istoj suprotan većini ovdje napisanog, dakle izrazito pozitivan.
Ono što me najviše ćudi je da nitko nije spomenuo najbitnije sa GS, a to su najave poslovanja, ili mi je to promaknulo.

Dakle ono što je najavljano, a radi se o konzervativnim procjenama:

Cromaris 2017. + 45 % veća dobit
CROS 2017. + 29 % veća dobit
Maistra 2017. + 20 % veća dobit

Hotel Park se otvara na ljeto 2018.

Možemo očekivati izlist na stranoj burzi ovisno o situaciji na tk.
Tvrtka konstantno pokušava otkupiti veći iznos dionica – po ovim cijenama bez uspjeha.
Investicijski potencijal veći nego ikada. 40 % potraživanja prema Agrokoru već optisano, a sredstva osiguranja su takva da bolja ne mogu biti.

Ako ovo nije dovoljno nekome, onda stvarno ne znam.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Cini se da je Agrokor svima uvaljivao konzum, ledo i jamnicu kao kolatetal a Adris kao pravi naivac pristao na takvo jamstvo koje po najnovijim vijestima ne vrijedi nista i cini se kako je nenaplativo

HaoRen, 01.07.2017. u 21:09

Kao jamci za novi Knightheadov kredit izrijekom se spominju Ledo, Jamnica i Konzum. Te su Agrokorove tvrtke sudjelovale u mreži jamstava koje su već teške 90 milijardi kuna, pa smo ih pitali kako misle izbrisati stara jamstva?

“Procjena da li je netko kvalitetan jamac je procjena onoga tko daje kredit. Obzirom na strukturu ovog konkretnog kredita, a vezano na novi Zakon o izvanrednoj upravi jamstva dana za ovaj kredit će imati prednost u odnosu na sva ona jamstva dana prije. Stara jamstva ne prestaju važiti, samo nova u odnosu na njih imaju prioritet”, odgovorili su nam.

P.S

Nakon ovih muljanja s supersenioritetom sumnjam da ce itko normalan vise pozeljeti investirati u RH

...

Cini se da je Agrokor svima uvaljivao konzum, ledo i jamnicu kao kolatetal a Adris kao pravi naivac pristao na takvo jamstvo koje po najnovijim vijestima ne vrijedi nista i cini se kako je nenaplativo

plavi01, 02.07.2017. u 06:15

Kao jamci za novi Knightheadov kredit izrijekom se spominju Ledo, Jamnica i Konzum. Te su Agrokorove tvrtke sudjelovale u mreži jamstava koje su već teške 90 milijardi kuna, pa smo ih pitali kako misle izbrisati stara jamstva?

"Procjena da li je netko kvalitetan jamac je procjena onoga tko daje kredit. Obzirom na strukturu ovog konkretnog kredita, a vezano na novi Zakon o izvanrednoj upravi jamstva dana za ovaj kredit će imati prednost u odnosu na sva ona jamstva dana prije. Stara jamstva ne prestaju važiti, samo nova u odnosu na njih imaju prioritet", odgovorili su nam.

P.S

Nakon ovih muljanja s supersenioritetom sumnjam da ce itko normalan vise pozeljeti investirati u RH

[/quote]
ovo je bit svega samo plavi to ne razumije

adris/maistra

zasad su atrakcija dvije dizalice. gdje je 2018 no to će biti živa atrakcija s marinom čega nema nigdje u EU

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/pogledajte-turisticku-atrakciju-na-gradilistu-rovinjskog-hotela-20170703
Na gradilištu novog Maistrinog hotela i marine u Rovinju, sedam dizalica visine 48 metara dekorativno je osvijetljeno, a privremenim zaustavljanjem radova ponovno je omogućen direktan pristup plažama i hotelima Monte Mulini, Lone i Eden

adris/maistra
nema na cijelom Mediteranu
http://www.jutarnji.hr/biznis/prvi-objavljujemo-detalje-o-najvecoj-turistickoj-investiciji-u-hrvatskoj-evo-kako-ce-izgledati-hotel-koji-ce-imati-i-posebno-dizajniranu-trezor-sobu/4833083/

Koliko ce adris dobiti od ovog kredita agrokora?

New Report

Close