http://zse.hr/default.aspx?id=77741
adris/maistra,odluke skupštine
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/NVBrGyDsDkimfYoAOdO5ug==.docx
Adris grupa d.d. – Vlahović: Stvorili smo rastuće i dugoročno održive poslove
14.06.2017 16:10:54
U posljednjih pet godina Adris je investirao više od četiri milijarde kuna. Prosječno godišnje ostvarivao neto dobit u vrijednosti od gotovo 427 milijuna kuna, dok je u 2016. godini dobit iznosila 501 milijun kuna. Prosječni godišnji rast dividende iznosio je, bez izvanredne dividende, 21 posto. Cijena dionica prosječno je godišnje rasla 16 posto za povlaštenu i 24 posto za redovnu dionicu. Maistra je pak povećala poslovne prihode za gotovo 40 posto, a operativnu i neto dobit za 2,4 puta; dok je Cromaris povećao prihode od prodaje gotovo osam puta. Croatia osiguranje financijski i organizacijski je restrukturirano i u 2016.g. ostvarilo neto dobit veću za 54 posto
AV i dalje ne odgovara što je sve pod rezervacijama
http://www.seebiz.eu/vlahovic-ne-treba-strahovati-od-skupstine-adrisa/ar-157891/
Ramljak obavijestio je javnost da je Adris grupa zaključno s 31. ožujka bila pojedinačno najveći nebankovni kreditor Agrokora s 967 milijuna kuna.
U financijskom izvješću Adrisa za 2016. stoji još veći iznos. Navode se potraživanja za kredit prema partneru 'kod kojeg je započeo proces reorganizacije i promjene poslovnog modela od 1.160.109.000 kuna'. Iako nije navedeno ime, jasno je da je riječ o Agrokoru. Osim toga, izgleda da je Adris do 31. ožujka uspio naplatiti od Agrokora dio potraživanja u visini od oko 190 milijuna kuna.
Ma na temelju čega si to uspio zaključiti?
Postoje tri vrste potraživanja prema Agrokoru. Pozajmica koju je Adris dao, pozajmicu koju je dala Croatia osiguranje i pozajmicu koju je dao TDR D.O.O, , a za koju je jamčio Adris BAT-u. To su sve financijski dugovi i oni potencijalno dosežu 200 milijuna eura, ustvari nešto malo vise. Za dug prema dobavljačima odnosno prema Maistri ili Cromarisu ne znam, al pretpostavljam da to nisu veći iznosi. Koliko je meni poznato nije vraćena ni lipa financijskog duga na razini cijelog Agrokora.
[/quote]
bilo bi dobro da bar pročitaš članak pa bi onda znao tko je to zaključio
čiji si ti advokat sve se više pitam
Nevjerojatno agresivan nastup uprave prema dionicarima drugacijeg misljenja na skupstini. umjesto odgovora na pitanja postavljena od strane par dionicara bilo jesamo vrijedanje (AV – “netko je kupio 2 dionice prije skupstine pa sada tu nesto prica”) i ponavljanje floskula izrecenih u uvodnom predavanju kao da je on sam vecinski vlasnik a ne da ima manje od 25% dionica…
Zena koja je vodila skupstinu bila je nevjerojatno agresivna prema sudionicima i kao da je dobila naputak da reze sva pitanja. Jedina konkretna informacija izrecena na skupstini bila je da je kredit agrokoru osiguran s 75% dionica jamnice, 51% dionica konzuma i 3% dionica leda.
Osobno sam odlucio izaci iz ADRSa jer ne mogu biti dionicar tvrtke koja tako otvoreno pokazuje kako misli da je sveznajuca i apsolutno gazi sve kritike ne osvrcuci se na opravdanost istih. Kolicina netolerancija i rekao bi cak mrznje prema onima drugacijeg misljenja prezentirana na ovoj skupstini meni je osobno bila frapantna.
S druge strane Antin ‘odgovor’ na pitanja koji je poceo sa birtijaskim ‘Sto vi hocete reci da mi nismo uspjesni, sta vi hocete reci da nismo transparentni, mi govorimo kada imamo sto reci’ ispracen je gromoglasnim pljeskom, a fondovi , banke i veliki dionicari idalje su ostali tihi na skupstini. Sudionici koji su pitali imali su samo neki simbolican broj dionica (barem ako je suditi po rezultatima glasanja) tako da se cini kako vecina dionicara podupire ovakakv nacin vodenja i ovakav stav prema dionicarima. meni je osobno to neprihvatljivo
Sve u svemu za mene osobno jako jako razocaravajuce
Zar nije bolje da se svi mali dionicari adrisa okrupne kroz udrugu i ponude svoje dionice na prodaju najboljem ponuđaču ?
Zar nije bolje da se svi mali dionicari adrisa okrupne kroz udrugu i ponude svoje dionice na prodaju najboljem ponuđaču ?
ali zašto prodavati dionice adrisa. Činjenica je da adris posluje dobro ali se AV ne ponaša korektno prema malim dioničarima i činjenica je da nema transparentnosti pod rezervacijama što bi mali dioničari trebali znati i onda bi to bilo higijenski.
Danas je predstavnik ‘udruge dionicara adrisa’ pitao svasta na skupstini i bio izvrjedan od strane AVa. s druge strane kad je glasao taj je predstavnik imao 10 glasova..toliko o udruzi…sve dok netko s respektabilnim brojem glasova ne napravi show na skupstini AV ce idalje drzati svoj show.
Osobno sam jako razocaran balkanizmom prezentiranim danas. Sad idem nazad za ZG detaljniji post napisem iducih dana
…ispracen je gromoglasnim pljeskom, a fondovi , banke i veliki dionicari idalje su ostali tihi na skupstini. Sudionici koji su pitali imali su samo neki simbolican broj dionica (barem ako je suditi po rezultatima glasanja) tako da se cini kako vecina dionicara podupire ovakakv nacin vodenja i ovakav stav prema dionicarima. meni je osobno to neprihvatljivo
Sve u svemu za mene osobno jako jako razocaravajuce
Pa mislim, da je to nesto sto se cesto vidi i u Sloveniji i u Hrvatskoj. Naime ti ljudi upravljajo novcem i cesto se ponasaju na nacin “others people money”. I na zalost su jako daleko od neke aktivisticke drze investitora, koji zeli biti bolje informiran i zbog toga pita razlicita pitanja, cak i ona neugodna pitanja. Zato na neki nacin sreca, da postoje dionicari, koje ipak traze neka pojasnjenja. Jer ako nista ne pitas, onda se sa svim slazes.
Danas je predstavnik 'udruge dionicara adrisa' pitao svasta na skupstini i bio izvrjedan od strane AVa. s druge strane kad je glasao taj je predstavnik imao 10 glasova..toliko o udruzi…sve dok netko s respektabilnim brojem glasova ne napravi show na skupstini AV ce idalje drzati svoj show.
Osobno sam jako razocaran balkanizmom prezentiranim danas. Sad idem nazad za ZG detaljniji post napisem iducih dana
Zar stvarno misliš da se radi samo o 10 glasova? 🙂
Nije to slučajno. Postoji jak i logičan razlog za to.
Ne smiju se glasovi pokazati. I zar misliš da bi AV kupovao dionice da se radi o 10 glasova?
Vjerojatno da se na kup stave svi nezadovoljnici premašili bi oni na skupštini AVe Cezara.
Zasad očito AVe Cezar dobija samo upozorenja.