ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

To uopce nije pitanje jer ga Adris ne bi nikad ovrsio.

Zašto misliš da ga Adris nikad ne bi ovršio?

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

@Babo

Točno, kažu sami da je iz vremena dok je TDR bio u ADRS-u. Ali ako se to sve pažljivo pročita ispada da TDR nije prodan ni približno za 505 milijuna eura nego za 300-350 ako je ono početno stanje u bilanci prije rezervacija/umanjenja bilo oko 1.5 milijardi kuna. Bila je nedavno rasprava o tome kada su izvještaji izašli…

Transparentnost sv. Ante je nenadmašna

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

[/quote]

Tak, nekak si tak mislim, da ne bi.

Dakle slično razmišljamo – kum kuma ne ovršuje

[/quote]

Tak, nekak si tak mislim, da ne bi.
[/quote]

Osim što to ne bi bilo u duhu dugogodišnje poslovne suradnje, zbog Zakona o izvanrednoj upravi niti se ne mogu pokretati zahtjevi za ovrhom…

Postupak izvanredne uprave otvoren je 10. travnja 2017. Dakle prije tog datuma moglo se da se htjelo.

Postupak izvanredne uprave otvoren je 10. travnja 2017. Dakle prije tog datuma moglo se da se htjelo.
Čak i da je pokrenut, postupak bi bio obustavljen zbog istog zakona zbog čega nije imalo smisla povlačiti takav potez imho.

@StatusQuo

Nisam pravnik, ali koliko znam najbolje su osigurani vjerovnici koji imaju zalog na zgradama ili opremi. U stečajnom postupku zovu se razlučni vjerovnici.

“Razlučno pravo ovlašćuje vjerovnika u stečajnom postupku na odvojeno i prioritetno namirenje njegove tražbine osigurane tim pravom. Primjerice, ako netko ima založno pravo na nekretnini koja se nalazi u stečajnoj masi dužnika, može se namiriti iz vrijednosti te stvari ili prava odvojeno i neovisno o namirenju vjerovnika čije tražbine nisu osigurane i u pravilu neovisno o tijeku stečajnoga postupka.” link

Nakon što se oni namire, odnosno uzmu imovinu koja im je dana u zalog, dolaze na red naplate ostali vjerovnici. Koliko znam, u te ostale vjerovnike spadaju i oni koji imaju zadužnice. Priča se da je kod Agrokora sve založeno, sve nekretnine i oprema. Zbog toga je upitno koliko će vrijednosti ostati za te ostale vjerovnike. Zadužnica je odlična dok poduzeće koje ih je izdalo normalno posluje. Onda se preda na Finu i kupe se sve uplate koje sjednu na račun dok se ne naplati. Adris je imao godinu i po dana nakon prodaje TDR-a da se naplati od Agrokora. Zašto to nisu napravili, neka predsjednik uprave objasni na skupštini. Ovakva zakašnjela obrazloženja gdje ih je sram napisati puni iznos duga po meni imaju samo kontraefekt.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

@mala batina
nismo se razumjeli, za naplatu zadužnice ne treba ti nikakav postupak – to se rješava istoga dana i moglo se učiniti da se htjelo sve do datuma objave TS kojim se otvara postupak izvanredne uprave a to je bio 10.04.2017.

@mala
batina
nismo se razumjeli, za naplatu zadužnice ne treba ti nikakav postupak – to se rješava istoga dana i moglo se učiniti da se htjelo sve do datuma objave TS kojim se otvara postupak izvanredne uprave a to je bio 10.04.2017.

Nije se moglo učiniti jer su Agrokor i Adris zajedno surađivali. Lijepo su ti napisali. A to što ti ne razumiješ, e to ćeš morati malo više razmisliti.

http://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/ADRS_stjecanje_otpustanje_2017__262017155109.pdf

http://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/ADRS_stjecanje_otpustanje_2017__262017154503.pdf

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/ADRS_6180d2e0-9f20-4664-a5c5-79271435d109.pdf

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Nije se moglo učiniti jer su Agrokor i Adris zajedno surađivali. Lijepo su ti napisali. A to što ti ne razumiješ, e to ćeš morati malo više razmisliti.

Dokle god je ovakvo poimanje biznisa u Rvata afere tipa Agrokomerc, Agrokor,…(nastavi niz) pratit će nas i dalje a mnoge od vas zaviti u crno. Toda nije ništa naučio od Fikreta već je slijedio njegovu shemu a raja nemoćno zine, gleda i čudi se. Zadnjih pola godine naplatio sam dvadesetak zadužnica – Agrokorov koncern ostao mi dužan sitnicu od par tisuća kuna. A ti Babo i dalje trubi da se nije dalo ništa učiniti.

New Report

Close