ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

AV ima pravo na te dionice po ugovoru potisanom prije mislim 2 godine s ADRS ne sjecam se vise. Tada je u komadu kupio dionica R-A za jedno 70 milijuna kuna i ima pravo na jos cca toliko koliko je kupio. ovo pricam jako napamet tako da pogledajte obavjesti ADRSa od 1mj 2015 nadalje i sve ce vam biti jasno.

...

Koji CAR, kupio >8000 komada po cijeni maltene 100kn nižoj nego na ZSE…

Kak, 100? 200 na redovnima… po 392… ccc, koji lik…

A uzeo je i jednu povlaštenu po 345,53!
[/quote]

Sorry, tipfeler…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Ovdje se svaku dan spominje izloženost Agrokoru kao najvećeg vjerovnika, ali cijena ipak ne posustaje.
A neki drugi npr. (Atgr, Podr i sl.) padaju zadnjih dana iako nisu ni izloženi previše.
Teško je biti pametan na Zse.

Pa zasto bi pala kad se dionica ne vrednuje po novcu koji ima tako da i ako izgube dio kako ce to onda utjecat na dionicu kada taj novac ionako nije vrednovan kroz cijenu dionice

Ignore : renči

Taj je rizik vec uracunat u dionicu. Zato nije rasla. IMHO

Status Quo: Roll Over Lay Down

Samo se vi tješite, milijarda kuna je u pitanju, takav gubitak se ne preživljava lako.

Toliko o transparentnosti Adrisa prema malim dioničarima …

Bez brige, vozi hidra k'o hidrogliser ! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zasto-je-adris-glumio-banku-i-dao-todoricu-milijardu-kuna/973892.aspx

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Možda sada Adris preuzme Ledo ili Jamnicu 🙂

Čisto je nepojmljivo, da novac Adrisa u takvim količinama , nije bio predmetom jamstava za Agrokor???

Treba to gledati u kontekstu dugogodišnje suradnje tih dvaju društava, a čisto sumnjam da nisu osigurali svoja potraživanja prema Agrokoru.

Čisto je nepojmljivo, da novac Adrisa u takvim količinama , nije bio predmetom jamstava za Agrokor???

Treba to gledati u kontekstu dugogodišnje suradnje tih dvaju društava, a čisto sumnjam da nisu osigurali svoja potraživanja prema Agrokoru.
[/quote]

Je, nije problem jesu li osigurali potraživanja, nego čime su ih osigurali… kaj je to tak vrijedno, a da može preživjeti “šišanje” i ostalo “friziranje”?

[/quote]

Nitko se ne pita koliko je Adris zaradio na ovim kreditima u prethodnim godinama i koliko bi prihodi bili manji da tog kredita nije bilo.Ja vjerujem da stopa posudbe bila jako blizu dvocifrenoj brojci. Naravno, ne opravdavam Upravu jer je ovo izlaganje ipak bilo preveliko čak i za Adris, trbalo ga je držati u manjem okviru. Samo, treba i ovu činjenicu koju sam spomenuo uzeti u obzir i u razmatranje. Također, i tu se na forumu jako često pljuvalo po Adrisu da samo sjedi na lovi i ne ulaže nigdje. Sad kad se vidi da su ulagali (i to sigurno po jako dobroj stopi povrata), sad ni to ne valja. Svako ulaganje je rizik. A tu su još i garancije, pričekajmo da vidimo kakve točno, možda su zbilja prvoklasne.

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

New Report

Close