ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na temelju čega si to zaključio?
Adris se sigurno za navedeni dug nije mogao osigurati vlasništvom u Tisku, naprosto jer Agrokorov udjel u Tisku ne pokriva ni izbliza financijski dug Agrokora prema Adrisu.

Sa Tiskom imam poslovnu suradnju dobrih 20 godina i vrlo dobro znam kako diše ta tvrtka. Inače nikada nisam imao niti jednu dionicu Gazdinog carstva. Zato jer mu nisam vjerovao. Pa zar je vama normalno da na 3 milijarde prihoda tvrtka (Tisak) prikaže samo 4 milijuna dobiti? A sve obaveze plaća na vrijeme (u roku 15 dana), nikad problema sa likvidnošću
Za Tisak sam gotovo siguran da je dio tog osiguranja, za ostale sastavnice ne mogu govoriti. Mislim da se ubuduće kada bude u pitanju Agrokor – AZTN više neće javljati
[/quote]

Pa normalno da nema problema s likvidnošću kad je glavnina robe visoke frekvencije i plaća se isključivo gotovinom. Ja mislim da Adris ne zanima uopće Tisak. Tek su se riješili duhana i neće se tamo više vraćati. Adris zapravo vjerojatno ništa ne želi od Agrokora, osim svoje novce. A opet potraživanje je morao osigurati nečim, al mislim da Tisak nije ta priča. Čak i da je, da ih uopće ne zanima.

Na TV rečeno da je adris na drugom mjestu sa 987 milij.kuna potraživanja

auuu, bit će i kod njih otpisa potraživanja

Ignore: KressoM, delux

http://www.seebiz.eu/agrokorove-obveze-pwc-tek-treba-uci-u-trag-na-sto-se-odnosi-36-milijardi-kuna-duga/ar-155858/
a tko će istražiti što se krije kod adrisovih rezervacija i tko ih je odobrio ili je ipak došlo vrijeme da se uprava
adrisa očituje i postane transparentna.No ja ipak i dalje vjerujem u dobru suradnju i dalje između države/agrokora i adrisa koja je bila i do sada.Ramljak je izjavio da je za stanje u Agrokoru znao još prije
godinu dana pa predpostavljam da se AV ipak nije nasukao.

Ok sad znamo da je 967 mil osigurano, zanimljivo mi je iz tablice na pocetku dokumenta da je od ukupno 40 miljardi duga sve skupa od toga 3 miljarde osiguranog duga,a od adrisa je 967 mil, bitno je napomenit da se ovo odnosi na Adris grupu sta znaci da se tu vodi i crosov dug za koji smo znali do sada da je osiguran. Ovo je super podatak jer vjerovatnost naplate u potpunosti je jako izvjesna s obzirom da je tih 3 miljarde mali postotak u ukupnom dugu i jos ima prvenstvo i pravo naplate u odnosu na ostali dug.

Poslovna suradnja između te dvije tvrtke je dugogodišnja i ta potraživanja treba gledati u kontekstu Adrisovog ukupnog poslovanja za koje se pokazuje da je i više nego uspješno (rast prihoda, rast dobiti, rast dividende od 7 na 17 kuna + izvanredna koja je isplaćena 40 kuna po dionici)

http://www.seebiz.eu/agrokorove-obveze-pwc-tek-treba-uci-u-trag-na-sto-se-odnosi-36-milijardi-kuna-duga/ar-155858/
a tko će istražiti što se krije kod adrisovih rezervacija i tko ih je odobrio ili je ipak došlo vrijeme da se uprava
adrisa očituje i postane transparentna.No ja ipak i dalje vjerujem u dobru suradnju i dalje između države/agrokora i adrisa koja je bila i do sada.Ramljak je izjavio da je za stanje u Agrokoru znao još prije

Smiješan si. 😀 Svi sve znali, a svi opet izvisili, pa kako to?

Pljucali su po Rogliću, uključujući i mene, a jedino Gazda nije njemu uspio pokazati srednji prst.

Čudno je to, kako i zašto se Adris toliko izložio, a uopće nije trebao. Pohlepa? Ante rovinnjski jest pohlepan, al mislim da se tu ipak radilo o nekim starim dilovima… i zajedničkim interesima. Kako god, dobro im ga je Gazda svima postavio…

Pljucali su po Rogliću, uključujući i mene, a jedino Gazda nije njemu uspio pokazati srednji prst.

Čudno je to, kako i zašto se Adris toliko izložio, a uopće nije trebao. Pohlepa? Ante rovinnjski jest pohlepan, al mislim da se tu ipak radilo o nekim starim dilovima… i zajedničkim interesima. Kako god, dobro im ga je Gazda svima postavio…
[/quote]
ovo ide više tebe nego mene
znamo što sve može hobotnica

[/quote]
ovo ide više tebe nego mene
znamo što sve može hobotnica
[/quote]
uostalom kada je kupovan Mercator slovenski određeni analitičari pisali su o sumnjivosti Agrokorovih financijskih izvještaja i upozoravali Vladu slovenije o tome

Što se događa sa komentarima?

http://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/ADRS_stjecanje_otpustanje_2017__1952017161534.pdf

Upravi Adrisa za ‘vrat će puhati’ nova Udruga dioničara

Hvale vrijedan potez, evo netko tko će konstantno visjeti za vratom upravi…

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

AZ OMF potrošio 11 milijuna kuna na redovne dionice Adrisa
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 23.05.2017. – 21:58:28
ZAGREB – Proteklih tjedana Zagrebačka burza nije iznjedrila neke velike transakcije.
Iznimka je velika kupovina AZ OMF-a. Naime, ovaj je mirovinac utrošio gotovo 11 milijuna kuna na kupnju 18.800 redovnih dionica Adrisa (ZSE:ADRS-R-A).
Time je učvrstio sedmo mjesto u vlasničkoj strukturi sa 2,94 posto udjela odnosno 282.751 dionice.

Od Pokrajac i mirovinaca koji kupuju ne ćemo saznati ništa novo pa je hvale vrijedan potez osnivanje udruge dioničara adrisa

http://www.adris.hr/odnosi-s-javnoscu/vijesti/adris-grupa-sve-tvrtke-uspjesne-rast-naturalnih-pokazatelja-prihoda-i-neto-dobiti/

New Report

Close