Ok sad znamo da je 967 mil osigurano, zanimljivo mi je iz tablice na pocetku dokumenta da je od ukupno 40 miljardi duga sve skupa od toga 3 miljarde osiguranog duga,a od adrisa je 967 mil, bitno je napomenit da se ovo odnosi na Adris grupu sta znaci da se tu vodi i crosov dug za koji smo znali do sada da je osiguran. Ovo je super podatak jer vjerovatnost naplate u potpunosti je jako izvjesna s obzirom da je tih 3 miljarde mali postotak u ukupnom dugu i jos ima prvenstvo i pravo naplate u odnosu na ostali dug.
Iz jutarneg
Podaci pokazuju i da ukupne obveze prema dobavljačima iznose 6,24 milijardi kuna i uključuju gotovo 1,38 milijardi kuna osiguranog duga. Najveći dobavljač bio je TDR s gotovo 3 posto obveza Agrokora prema dobavljačima.
Ovdje se vjerovatno radi o onom dugu koji je adris preuzeo kao obvezu po ugovoru kada je prodavao TDR ?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/agrokor-objavio-duzni-smo-40-milijardi-kuna-ali-to-nije-sve/969371.aspx
“Dug dobavljačima iznosi 6,238 milijardi kuna, Zaključno sa 31. ožujkom 2017. godine, od svih dobavljača navedenih u analitici, naš najveći dobavljač bio je TDR d.o.o. koji čini gotovo 3% naših obaveza prema dobavljačima. Dodatno, iznos od 6,238 milijardi kuna naveden u tablici uključuje gotovo 1,377 milijardi kuna osiguranog duga.”
Ok sad znamo da je 967 mil osigurano, zanimljivo mi je iz tablice na pocetku dokumenta da je od ukupno 40 miljardi duga sve skupa od toga 3 miljarde osiguranog duga,a od adrisa je 967 mil, bitno je napomenit da se ovo odnosi na Adris grupu sta znaci da se tu vodi i crosov dug za koji smo znali do sada da je osiguran. Ovo je super podatak jer vjerovatnost naplate u potpunosti je jako izvjesna s obzirom da je tih 3 miljarde mali postotak u ukupnom dugu i jos ima prvenstvo i pravo naplate u odnosu na ostali dug.
Ne bi se složio da je je vjerojatnost naplate u potpunosti jako izvjesna, osim za Crosov dug koji je osiguran nekretninom. Naime kažu da je najveći dio osiguranog ne-bankovnog duga osiguran zalogom nad vlasničkim udjelima povezanih društava. Vrijednost svih Agrokorovih firmi ozbiljno je narušena, čak i ako ne budu morali plaćati dugove matice, tako da je vrlo vjerojatno da i Adrisov zalog vrijedi znatno manje nego kad su ga uzeli.
Vrlo je izvjesno da će ADRIS postati vodeći dioničar Tiska.
Jedini problem je to što mu Tisak ne treba.
Jedini problem je to što mu Tisak ne treba.
[/quote]
pa nek ga proda batu
https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=TISK-R-A
Na temelju čega si to zaključio?
Adris se sigurno za navedeni dug nije mogao osigurati vlasništvom u Tisku, naprosto jer Agrokorov udjel u Tisku ne pokriva ni izbliza financijski dug Agrokora prema Adrisu.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ramljak-potvrdio-agrokor-ce-biti-raskomadan-prodavat-ce-tvrtke-kako-bi-platio-dugove/969456.aspx
Prema riječima Ramljaka, Agrokor kakvog poznajemo neće postojati za najviše godinu dana. “Mi sad definiramo grupu u četiri matične cjeline: maloprodaja, operativne kompanije u prehrambenoj proizvodnji, treća je poljoprivreda i četvrta je non core. Non core djelatnosti ćemo vrlo vjerojatno prodavati i iz toga realizirati povrat određenog dijela duga.”, rekao je i dodao kako za godinu dana grupa neće postojati, kao ni Agrokor holding. “Postojat će Konzum, Mercator, Jamnica, Ledo i slične tvrtke koje stvaraju dobit”, zaključio je Ramljak.
Na TV rečeno da je adris na drugom mjestu sa 987 milij.kuna potraživanja i pokazan je AV sa smiješkom i čašom u ruci pokraj šefa atlantika i drugih…….
Što će pripasti adrisu? dali AV mora podnijeti ostavku? tko ga može pritisnuti.Nitko jer ima većinu u odlućivannju
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ramljak-potvrdio-agrokor-ce-biti-raskomadan-prodavat-ce-tvrtke-kako-bi-platio-dugove/969456.aspx
Prema riječima Ramljaka, Agrokor kakvog poznajemo neće postojati za najviše godinu dana. "Mi sad definiramo grupu u četiri matične cjeline: maloprodaja, operativne kompanije u prehrambenoj proizvodnji, treća je poljoprivreda i četvrta je non core. Non core djelatnosti ćemo vrlo vjerojatno prodavati i iz toga realizirati povrat određenog dijela duga.", rekao je i dodao kako za godinu dana grupa neće postojati, kao ni Agrokor holding. "Postojat će Konzum, Mercator, Jamnica, Ledo i slične tvrtke koje stvaraju dobit", zaključio je Ramljak.
Na TV rečeno da je adris na drugom mjestu sa 987 milij.kuna potraživanja i pokazan je AV sa smiješkom i čašom u ruci pokraj šefa atlantika i drugih…….
Što će pripasti adrisu? dali AV mora podnijeti ostavku? tko ga može pritisnuti.Nitko jer ima većinu u odlućivannju
Jlist,sa 31.3.17 pojedinačno najveći nebankarski kreditor bila je adris grupa sa 967 mil. kuna
Na temelju čega si to zaključio?
Adris se sigurno za navedeni dug nije mogao osigurati vlasništvom u Tisku, naprosto jer Agrokorov udjel u Tisku ne pokriva ni izbliza financijski dug Agrokora prema Adrisu.
Sa Tiskom imam poslovnu suradnju dobrih 20 godina i vrlo dobro znam kako diše ta tvrtka. Inače nikada nisam imao niti jednu dionicu Gazdinog carstva. Zato jer mu nisam vjerovao. Pa zar je vama normalno da na 3 milijarde prihoda tvrtka (Tisak) prikaže samo 4 milijuna dobiti? A sve obaveze plaća na vrijeme (u roku 15 dana), nikad problema sa likvidnošću
Za Tisak sam gotovo siguran da je dio tog osiguranja, za ostale sastavnice ne mogu govoriti. Mislim da se ubuduće kada bude u pitanju Agrokor – AZTN više neće javljati