Sutra odluka koliko će CROS isplatiti dividendu:
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/MuRe1LbvdzgHnGqhP8bDYw==.pdf
http://www.zse.hr/default.aspx?id=76660
17 kn po dionici dividenda
ADRIS daje dividendu od 17 kn, očekivao sam više…
ADRIS daje dividendu od 17 kn, očekivao sam više…
ja sam očekivao kao lani, slabo je to
AV će imati više vremena
adris/hotel marjan
Danas je skupština pa će adris saznati kako će se razvijati situacija sa hotelom marjan u splitu.gdje adris ima jednu od hipoteka (50 m).Uskoro počinje prodaja opterećenih nekretnina u vlasništvu propale tvrtke Adriatic. Stečajna uprava ruši hipoteke teške 338 mil.kuna
Ovlašteni vještak procijenio vrijednost Marjana na 892,5 mil.kuna.
Dali će se danas situacija početi raspetljavati pa će situacija postati transparentnija u što se adris upustio.
[/quote]
Dao bi Ante više da mu nije 100 mil kod Agrokora…
[/quote]
Prošle je bilo 15kn…
Matematički gledano, povećali su dividendu za 13,3% u odnosu na prošlu godinu. Jok nije dobro. Naspram sadašnje cijene na burzi, dividenda je 3,69 %. Podravkina recimo od 7 kn prošle god naspram 360 kn cijene dionice na burzi je 1,94 %. Šta kupiti??? A imaju para ko pljeve. Ni ne osjete tih 100 mil kod Agrokora. Koliku im dobit samo CO nosi… Ima članak u Telegramu iz 2015, da ta dionica vrijedi barem duplo od onoga koliko joj je cijena na burzi, a tad je bila od 370 do 400 kn….
AV će imati više vremena
adris/hotel marjan
Danas je skupština pa će adris saznati kako će se razvijati situacija sa hotelom marjan u splitu.gdje adris ima jednu od hipoteka (50 m).Uskoro počinje prodaja opterećenih nekretnina u vlasništvu propale tvrtke Adriatic. Stečajna uprava ruši hipoteke teške 338 mil.kuna
Ovlašteni vještak procijenio vrijednost Marjana na 892,5 mil.kuna.
Dali će se danas situacija početi raspetljavati pa će situacija postati transparentnija u što se adris upustio.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/xSLVPPQVbPoKcDRcPN69nw==.doc
mršavih 17 kn dividende
poziv za skupštinu i održan NO
Ja sam ocekivao izvanrednu! Svi su o tome pricali nema dugo.
Malo iskače iz teme, ali po fundamentima ističu kako je firma strašno vrijedna….
dividenda, ali bez poreza… iz dobiti ranijih godina. ajde bar nešto.
uglavnom, stravično loše upravljanje imovinom, ispod svake kritike.
AV čim prije prepusti upravljanje, bit će bolje.
AV jednostavno zbog vlastitog ega ne želi isplaćivati dividendu, jer želi biti faca, glavni gazda, i imati na raspolaganju milijarde KN, da ga drugi žicaju pozajmice, a da on odlučuje kome će dati. Tako je Todi dao 120 milijuna eura, tek tako, zbog želje dobrih osobnih odnosa.
Ako investira negdje ili isplati dioničarima, neće više biti keša na raspolaganju i odmah pada njegova “važnost”. Čovjek raspolaže svime, a vlasnik je 20%.
Pretpostavljam da izvanradnu dividendu možemo očekivati ići samo u slučaju neprijateljskog preuzimanja, da ne ostane sasvim bez toga (btw. priželjkujem neprijateljsko preuzimanje, onome tko ima sredstava, to bi bio plijen samo takav).
Uglavnom, u normalnim okolnostima dionica vrijedi barem dvostruko (možda sam i malo rekla).
Ovako vrijedi taman toliko koliko je na burzi, ako i toliko…
malo sam frustrirana time što čovjek koji drži 20% “davi” sve ostale… stoga ne zamjerite.