Ta prica ni malo ne drzi vodu, a sad evo zasto. Novac u zadnjem kvartalu izuzmemo li posudbe povezanim poduzetnicima je 3 650 miljardi, dobit od kamata je na godisnjoj bazi 100 miljuna znaci nekih 3% kamata, da je agrokoru posudjeno 750 mil to ne bi islo ispod kamate od 7-10% recimo da je 8% znaci na taj novac dobit od kamata bi bila 60 mil, sta znaci da bi na ostali novac od 2.9 miljardi zaradili samo 40 mil tj 1% kamate ocito je kako takva racunica nema smisla. Po meni jedino je onda moguce da je cros izlozen agrokoru al opet ulaganja koja cros ima da mogu bit izlozena agrokoru su prema bilanci oko 2.5 miljardi (ulaganja u dionice, vrijednosnice itd), pa onda po tome koji osiguravatelj bi trecinu imovine (dionice, vrijednosnice) izlozio jednom subjektu to nije nikako po nikakivm pravilima struke pogotovo jos uzmemo li u obzir da je adris vlasnik. Tako da po ovome mi se to cini samo prica nista drugo.
po N1 objavi koju nitko iz adrisa ne demantira i ovom članku to je ipak neprovjerena priča
U konzumu ledo ima smrznutog cromarisa po škrinjama a i konzumove ribarnice su pune svježeg cromarisa
gazda Agrokora je sigurno nešto iskamčio i od adrisa
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/koliko-su-ostale-velike-tvrtke-ovisne-o-todoricu-20170401
Agrokor i dalje sve više i dublje uvlači u svoju mrežu sve pa sada i državu a na koncu će lijepo oprati ruke od svega i pričekati koji će mu ostati postotak vlasništva od Agrokora a dugovi na koncu ne će biti njegov
problem nego će o njima brinuti da ih vrate oni koji i dalje daju novac za spašavanje firme.
Todorića će baš biti briga tko će vratiti novac AV-u.
Jos nesto vezano za to sve skupa postavlja se pitanje zasto onda adris nije sudjelovao na niti jednom sastanku, ako prema tome ispada da ima velika potrazivanja, nelogicno zar ne.
StatusQuo
točno tako. Nigdje nisam primjetio da je adris prisustvovao nekome od sastanaka niti se ga nigdje ne spominje dok se svi ostali navode.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/necemo-deblokirati-agrokor-dok-ne-dobijemo-pomoc-drzave-20170401
Sve me navodi da adris možda ima (ako je navod N1 točan) poseban ugovor kao neka banka sa Todorićem s posebnim klauzulama jer i AV nije od jučer
Možda je co uzeo kakve papire Agrokora prije nego što ih je preuzeo adris.
Puno toga je mozda ali sa 100mil eura duga, a ne prisustovat nijednom sastanku, dok dobavljaci s upola manjim dugom su svaki dan na razgovorima mi nije niti malo logicno osim ako je potrazivanje jako dobro zasticeno pa ih nije puno briga.
Nameće se ključno pitanje – zašto Adris cijelo ovo vrijeme šuti?
Glavno pitanje je koja je garancija/osiguranje za tih 100M. Ako je neka hipotekica ili sl. ne bi trebao biti problem… cak bi moglo ispasti odlicno. Ne znam nista o tome, ali nisam bas uvjerena da postoji ikakva mogucnost da bi adris dao novac samo tako, bez dobrog osiguranja… obzirom da se ne oglasavaju vezano uz to, moguce da je adrisu cak u interesu da agrokor nema cash-a za vratiti, da jedva cekaju takav rasplet. Sve je moguce…
Nameće se ključno pitanje – zašto Adris cijelo ovo vrijeme šuti?
A sto da kažu?
Žoharimo na dioničarima, na njima stedimo, al zato okolo kamatarimo sve u 16! Dok, ne profuckamo dvogodišnju dobit, a konsolidirano “i malo vise”!
Oni su čuvari tradicije i hrvatskih vrijednosti. Tradiciju čuvaju kroz galeriju, a vrijednost poklanjaju drugima jer vole kad i drugi imaju vise koristi od njih samih. Pravi Samaritanci i filantropi.
Danas sve raste, Todex, dobavljači Todexa, banke koje su dale kredite Todexu, samo R-A neće gore??
Pa nije baš da će on postati najveći taoc priče s Agrokorom?