@ CashFlow
, to bas htio napisat jucer , al nisam stigao, nigdje osim na ovom linku koji ste postali od vecernjaka nisam mogao procitat nista o adrisovim rezultatima, moram priznat da je to cudno, uvijek se pisalo o rezultatima, osim sada.
Dali je to namjerno , da dionica ne bude u fokusu manjih investitora ? ili smo svi mi koji smo u ovoj dionici u najmanju ruku nesto krivo zgruntali u nasem vidjenju firme i firma ne vrijedi ? Mislim da nismo 🙂
Gle,sad svi furaju na 200% zaradu,a tu su sad građevinari in.
A vidim da ima dosta novi ulagača koji su očito dobila krila .
Ja mislim da vise Niko ne glada blu chipove,osim par nas koji smo duže na burzi i koji ne volimo brzu vožnju .
Kolege nemojte kriviti medije jer ofrlje prenose nesto za cime nema interesa.
Imate odmah ispod naslova u desnom kutu (iznad slike) broj pregleda. Clanak o Adrisu – 353 pregleda.
Za usporedbu clanak – "Izišla iz Mercedesa provjeriti štetu pa je pregazio vlastiti automobil" – 6480 pregleda (i ide gore jos uvijek)
🙂 380:11.000
[/quote]
@crobiz
Ma znam,sve mije jasno da je to tako .
I od toga se može izvuc korist,jel vidite koliko ima na prodaju R ?
Možeš kupit do mile volje a da ti niko ne ometa .
adris/maistra
Maistra je u posljednjem tromjesečju godine očekivano imala negativan rezultat od 137,9 milijuna kuna, no on je bio oko milijun i pol kunja manji nego u istom lanjskom razdoblju. Ipak, prihodi su iznosili 68 milijuna kuna i bili su devet milijuna veći nego u istom razdoblju 2015. godine. Budući da je riječ o hotelskoj kući, izražen je sezonski karakter poslovanja pa je minus koji se zadržao na lanjskim razinama nastavak redovnog ritma. Maistra s novim PDV-om očekuje oko 16 milijuna kuna manju EBITDA. Nisam siguran ni da ćemo moći ostvariti oko 9 posto rasta, koliko smo prosječno godišnje bilježili zadnjih nekoliko godina, upozorio je nedavno predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović.
Kao što vidimo u maistri još dugo nećemo dočekati dobit nego još uvijek daljnja ulaganja u hotele u Zagrebu a na koji način odnosno koju kalkulaciju ima adris/maistra u financijama ne znam.
U CO još nije 100% vlasništvo a ostala osiguranja koja se žele nisu na vidiku a i potrebno je vremena da se restrukturiraju kao što je bila stvar i sa CO.
Kada bi se i uspeo osvojiti ACI potrebno je opet dosta vremena da se ono što je potrebno uložiti u ACI
počinje i vraćati.
Novac koji stoji na banci propada i firmi i dioničarima i ne donosi dobit nikome.
Cijena na burzi i predviđena dividenda ne zadovoljava s obzirom na potencijale koje dionica ima.
plavi
… u maistri još dugo nećemo dočekati dobit….!!??
da nisi štogod pobrkao? ja dobit vidim zadnjih pet godina.
Mislim da nitko ne može pronaći razlog zbog kojeg cijena ove tvrtke ne zaslužuje biti na višim razinama od trenutne.
Kad se počnu realizirati predviđene akvizicije, biti će već kasno za ulazak, a cijena sigurno na puno višim razinama.
Zato tko nije, a ima namjeru ulaziti ovdje, nema što čekati, jer niže će teško, a samo se sad mogu mirno čekati realizacije planiranih kupnji i uživati u trenutnoj zavidnoj dobiti i odličnoj dividendi.
Kako god, dioničari ovdje mogu biti vrlo zadovoljni i spokojni kao u malo kojoj dionici.
Slažem se sigurna i dobra luka. Sjedi pod palmu i uživaj.
P serija nije više puno jeftinija od ključne R
Bolje je i biti konzervativan investitor mislim na upravu adrisa točnije na Vlahovića nego biti brzoplet.Strategija postoji ,zna se u kojim pravcima idu investicije ali za to triba i vremena.Volim da im je investiranje raznovrsno nego da je sve u turizmu.Dionica mislim serijaP je u ovoj godini solidno odradila dali je mogla vise i sa ovim sam zadovoljan.Po onoj nespretnoj izjavi Vlahovica mislim da bi trebala biti minimalno 550kn šta je solidno, osobno mislim da bi mogla biti i 600 jer već sad je prevalila velik put od početka godine.Dividenda 15-ak kuna solidno, ali nije me ni briga neka mi se dobit valvolizira kroz cijenu dionice.Sve u svemu ovo je zicer i koeficient 1.10 u super sporta,ako netko voli vece koeficiente ima dosta egzotičnih dionica pa neka se igraju .Ja sam konzervativniji od Vlahovica.Samo jedan podatak investitor sam od2004 god i na burzi sam prošao mislim jako dosta što ne znači da sam dobar ulagač.
@plavi01
Jel vi ovdje drukate na pad ili na rast? 😀
@Barikb
Po cemu je to R serija “kljucna”?
Da, znam, samo što se krivo izrazio pa provociram 🙂
citam ovdje kako dionica p ne vrijedi tih novaca, nego samo dionica r
dal netko stvarno dobronamjerno pise da je to tako ? predpostavka da ce netko kupit adris stoji, nikad ne znamo kaj ce bit u buducnosti, ali dal stvarno mislite da ce gosp Vlahovic ( bez kojeg mislim da ce tesko netko skupit vecinski paket , iako je i to moguce, makar isti posjeduje vise od 20 % dionica r ) prodat svoje r dionice a da ne ispregovara i kupovinu svojih p dionica kojih ima preko 100 000 komada ? a takodjer i drugi veliki dionicari r serije koji takodjer imaju zavidnu kolicinu p dionica ?
Maistra investira dodatnih 1,6 milijardi kuna u turizam: Kreću edukacije za nova radna mjesta
KOMPANIJE
6.3.2017.
11:31
Foto: Duško Marušić / Pixsell
Foto: Duško Marušić / Pixsell
0
adris/maistra
lako maistri uz ovakvu banku kao što je adris i ne košta ništa samo kada će se to sve vratit
Poslovni.hr
MAIstart program nudi intenzivan jednogodišnji rad i edukaciju pod mentorstvom vodećih stručnjaka iz turističkog sektora s ciljem upoznavanja poslovanja tvrtke i stjecanja osnovnog znanja o funkcioniranju ključnih odjela i funkcija unutar Maistrinog portfelja.
Maistra kao jedna od vodećih hotelskih kompanija koja posluje u sastavu Adris grupe, do sada je u svoj turistički proizvod investirala 3 milijarde kuna dok će do 2019. godine investirati dodatnih 1,6 milijardi kuna. Upravo zahvaljujući investicijama kontinuirano se otvaraju nova radna mjesta i sve je izraženija potreba za stručnim i kvalitetnim kadrom. U tu je svrhu osmišljen razvojni program pod nazivom MAIstart u sklopu kojeg će se osposobiti dovoljan broj stručnih djelatnika za rukovodeće pozicije u novim Maistrinim proizvodima.