ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

adris/co izvješće 28.2.2017
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/3MPuhhYdd0BnqjRUAqEi4A==.pdf

Maistra 6,7% u plusu danas…s obzirom da Adris ima cca 90,00% vlasništva to je porast tržišne kapitalizacije za njihov udio od nekih 200 milijuna kuna danas…sitnica 🙂

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

http://zse.hr/UserDocsImages/financ/ADRS-fin2016-4Q-NotREV-K-HR.pdf

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

Prognozirao sam gubitak od 80 milijuna kuna u Q4, realizirali samo 41,5 milijuna kuna. EPS 28,1.

Kratkorocna financijska imovina – 335,5 kn/dionici!

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Izašlo izvješće prije 20 minuta:
http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=ADRS-P-A

Izvještaj mi je na prvu dobar, ali neobičan. Stavke koje su mi neobične su veliki ostali poslovni prihodi (+558 mil kn) i nerealizirani gubici od fin. imovine (-277 mil. kn). I nema izvještaja uprave.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Kome su dani oni sad već poduplani zajmovi?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Dugo vremena nisam vidio čudnije izvješće, kao da su dali sve od sebe da naprave minus…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Slazem se cudno izvjesce, vjerovatno su se vukle jos neke stvari od prodaje tdr pa su knjizene u prosloj godini ne znam upala mi je ova izjava na pocetku izvjesca ocito je izvjestaj sklepan samo da se dostavi u zakonskom roku.

“Budući se i dalje provode knjiženja za 2016.g. u svim društvima uključenim u konsolidaciju, dostavljeni podaci mogu odstupati od završnog godišnjeg revidiranog izvješća grupe. “

Ignore : renči

Koja je ovo debilana, umjesto da raste cijena pada.
Napravili su samo 18,4 milijuna kuna gubitak u zadnjem kvartalu. Neki su ovdje prognozirali i 150 milijuna hrk gubitka.
Naravno da je gubitak zbog Maistre.
Možda je nekoga zbunilo jer još nema godišnjeg izvješća ovo su kvartali.

@crobiz
34 milijuna je samo porez na dobit, gubitak je 18,4 milijuna HRK. Biti će zanimljivo vidjeti pojedine sastavnice kako su radile odnosno gdje je napravljen ovako veliki pozitivan iskorak.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

A pod financijski rashodi opet neki otpis. Zna li se čega? Transparentno izvješće boli glava…

Koja je ovo debilana, umjesto da raste cijena pada.
Napravili su samo 18,4 milijuna kuna gubitak u zadnjem kvartalu. Neki su ovdje prognozirali i 150 milijuna hrk gubitka.
Naravno da je gubitak zbog Maistre.
Možda je nekoga zbunilo jer još nema godišnjeg izvješća ovo su kvartali.

@crobiz
34 milijuna je samo porez na dobit, gubitak je 18,4 milijuna HRK. Biti će zanimljivo vidjeti pojedine sastavnice kako su radile odnosno gdje je napravljen ovako veliki pozitivan iskorak.

lp

90% ekipa u izvješću otvara RDG, gleda prihode, gleda dobit, i to je to…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

New Report

Close