ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I neces mi odgovoriti na moje jednostavno pitanje?

I sto ti znaci "opravdati svoje ulaganje u -p"? Da mislim da mi treba " opravdanje", valjda bi prodao dionicu. To valjda kad se nema argumenata, onda se napise tako pa si sve rjesio…

Dakle, lijepo, jednostavno pitanje, na koji nacin neko zaradi od "kontrole 9 milijardi kapitala"? Mozes li odgovoriti? Kako ce tim vlasnicima doci lova u dzep?

Znas kako se zaradi?

Tako da kad preuzmes vecinu ili sve redovne dionice pocnes kupovat i ponistavat povlastene. One ti ionako ne nose glasacka prava. Eto tako se zaradi.

Po tome kako ti pasivno gledas na poslovanje tvrtki, vidi se da ne razumijes da pored dobrog ili loseg poslovanja na cijenu dionice utjece i kontrola jer kontrola omogucuje stvaranje vrijednosti ili njezino unistavanje.
[/quote]
Aaaaaa, tek sam sad vidio da si napisao “počneš kupovati”. Znači, oni će kupovati povlaštene (po kojoj cijeni?) i poništavati ih i povlaštena dionica neće rasti zbog te veće potražnje u tom slučaju? Baš SVE će ih kupiti i poništiti? Znaš li da je to jedan vid drugačije “dividende” i da bi u tom slučaju opet SVI dioničari imali koristi (i -P i -R)? Dakle, tvrdiš da -P nema više prostora za rast, a da će ju netko ići kupovati (sama kompanija)! Iako ne vrijedi? I da time neće činiti preostale dionice (pa i -P) vrednijjima! Iznimno zanimljivo!

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Ma znamo da je P-A već trebala biti barem na 550, a onda lagano i prema 600.
Samo sad bi već trebala i R-a preskočiti 600, već je “predugo” na toj razini, a tvrtka grabi naprijed, tako da kad se počnu razriješavati ove političke zavrzlame oko Save-re i Aci-ja, lepršat će perje i na P-a i na R-a.
Tako da neka uživaju i P-A-ovci i R-A-ovci, jedino mogu plakati oni koji zakasne na ukrcaj, ali još imaju vremena i trebaju biti zahvalni što im je to omogućeno!

I neces mi odgovoriti na moje jednostavno pitanje?

I sto ti znaci "opravdati svoje ulaganje u -p"? Da mislim da mi treba " opravdanje", valjda bi prodao dionicu. To valjda kad se nema argumenata, onda se napise tako pa si sve rjesio…

Dakle, lijepo, jednostavno pitanje, na koji nacin neko zaradi od "kontrole 9 milijardi kapitala"? Mozes li odgovoriti? Kako ce tim vlasnicima doci lova u dzep?

Znas kako se zaradi?

Tako da kad preuzmes vecinu ili sve redovne dionice pocnes kupovat i ponistavat povlastene. One ti ionako ne nose glasacka prava. Eto tako se zaradi.

Po tome kako ti pasivno gledas na poslovanje tvrtki, vidi se da ne razumijes da pored dobrog ili loseg poslovanja na cijenu dionice utjece i kontrola jer kontrola omogucuje stvaranje vrijednosti ili njezino unistavanje.
[/quote]
Aaaaaa, tek sam sad vidio da si napisao "počneš kupovati". Znači, oni će kupovati povlaštene (po kojoj cijeni?) i poništavati ih i povlaštena dionica neće rasti zbog te veće potražnje u tom slučaju? Baš SVE će ih kupiti i poništiti? Znaš li da je to jedan vid drugačije "dividende" i da bi u tom slučaju opet SVI dioničari imali koristi (i -P i -R)? Dakle, tvrdiš da -P nema više prostora za rast, a da će ju netko ići kupovati (sama kompanija)! Iako ne vrijedi? I da time neće činiti preostale dionice (pa i -P) vrednijjima! Iznimno zanimljivo!
[/quote]

Cijela teorija mu je da -R vrijedi vise barem dvostruko ocito jer tko zeli vlasnistvo tj vecinu mora kupovat -R i time ce -R vrijedit vise radi potraznje, pa onda u drugom dijelu kaze da ce vlasnici onda kupovat -P seriju da dobiju veci udio u kapitalu ali misle je kupit jako jeftino ocito po kunu i tako stec ostalih “5 miljardi” besplatno zanimljivo.

Ignore : renči

Mislim da se sprema najava neke fine dividendice… zato P raste…kad se očekuje najava dividende ?

Iskreno ne vidim smisao ove rasprave koja ne vodi ničemu…oni koji misle da nešto ne vrijedi neka prodaju, oni drugi koji misle da vrijedi neka kupe…ali trošenje energije na utvrđivanje činjenica što je to točno povlaštena dionica i zašto su samo vlasnici redovnih dionica bogom dani ne vodi ničemu…ko kumice na placu…

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

purger 10@

prosle godine je bilo ovako :
datum oglasavanja 29.04.16
datum bez prava 29.06.16
datum isplate do 21.07.16

zašto onda istraga protiv adrisa ako nema u zakonu?
http://www.seebiz.eu/adris-zbog-save-re-pod-istragom-slovenske-agencije-za-trziste-vrijednosnih-papira/ar-151215/

lijepo trgovanje na kraju , zadnja 510 kn 🙂

Ova R serija je slabo pokretna ili ti sa posebnim potrebama a P ide polako ali sigurno da smanji razliku na 10%koliko je i realno.

Vrijeme je sad da se i R-A pokrene.

Meni se čini da je P serija nakon podužeg vremena udvaranja i koketiranja konačno fino mokra i da sada treba iskoristiti priliku.
Ja neću, jer bih u bitnome pokvario prosjek, ali gledajući sa strane pokušavam biti objektivan koliko je to moguće naravno, obzirom da sam imatelj dionica.
Kada dođe izvješće moglo bi biti veselo, jer oni koji ne čitaju pozorno izvješća mogli bi biti ugodno iznenađeni sa novim izvješćem, naime neće biti gubitka od prošlog 4Q zbog velikog iznosa poreza na dobit koji je plačen po osnovi prodaje TDR-a. Tako da će i fundamenti biti puno ljepši po novome.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Tko bi rekao da će P-a tako brzo osvojiti 550.
Kolika je bila borba na 500, a bez razloga jer i ptice ma grani su znale da mora nastaviti rasti.
Još će postati jedna od boljih dionica na ZSE ove godine.
Ali tu joj je i mjesto.
Sad je na redu još R-A da pokaže pravo lice ove tvrtke s jednim od najvećih osvajačkih potencijala na ZSE-u.

New Report

Close