ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ali gospodo nitko da prokomentira proboj od 500 kn ,sada smo na novom ATH!

Nismo na ATH.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Koliki je ath ikad je bio?

ADRS-P-A 618,97 05.01.2007

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Da u pravu si ovo sam ja gleda najvecu cijenu zadnja 52 tjedna

Da se razjasne ove nebuloze oko vrijednosti P i R serije zanimljivo je pogledati primjer Berkshire Hathawaya.
Zašto se tamo B serija ne prodaje s nikakvim diskontom, a ima samo 15% glasačkih prava A serije (proporcionalno vlasničkom udjelu)?
Buffett ima 86 godina i neće još dugo biti na čelu firme, i tada se otvaraju razne opcije.
To bi valjda trebalo biti privlačno špekulantima.
A ipak, B serija se ne prodaje s diskontom i nikad se nije prodavala s diskontom.

Vidim ja da vas nekolicina tu puno piše i nastoji uvjeriti i opravdati svoje ulaganje u p-a. Vrijeme odnosno prostor za daljnji rast p-a, ovim posljednjim je rastom ciijene uglavnom iscrpljen. Ne ovakvu premiju vise se isplati kupovati redovnu dionicu jer ona nosi sva i puna vlasnička prava. Uzmite zakon o trgovačkim društvima pa čitajte koja su vam prava. U situaciji nepreuzete, relativno otvorene kompanije redovne dionice trebale bi nositi znatno veću premiju na opciju preuzimanja. Jer će se takva situacija jednom vjerojatno i dogoditi.

Potpuno je jasno da je interes za povlaštenom dionicom ovdje rezultat naslijedja i likvidnosti jer se od redovnih dionica izvorni dioničari mnogo teze odvajaju, a oni sigurno znaju i zašto…. za razliku od vas nekolicine ovdje. Pogotovo ovih “doktora” koji koliko vidim imaju neko misljenje o svakom papiru i nastoje ocrniti bilo kojeg sugovornika koji ne zastupa mišljenje u skladu sa situacijom u njihovom portfelju.

Bas kod dionice Adrisa bi eventualno preuzimanje jednog dana moglo pokazati sto znaci to glasacako pravo i koliko vrijedi, jer je vlasnička situacija u toj kompaniji, a to znamo sa prethodnih skupština, dosta nategnuta.

I ako je u pitanju prinos od povlaštene dionice onda je to na ovoj razini cijene najlošije moguće ulaganje za danu razinu rizika. Jer sličan je prinos na državnoj obveznici, a neke nose prinose i dosta visi prinos od povlaštene dionice Adrisa trenutno. Prinos na povlaštenoj dionici i općenito na dionicama je dosta nesigurna kategorija jer ne postoji nikakva garancija da ćete sljedeće godine ostvariti taj prinos osim naznačene politike dividende koja je ništa drugo do skupštinska odluka redovnih dionicara o isplati dijela dobiti. U takvim se situacijama, ako se želi ostvariti prinos kupuju instrumenti duga i to po mogućnosti oni kolateralizirani kao sto su Korporativne obveznice ili komercijalni papiri (zapisi) za kraća dospijeća.

Mi smo imali u praksi povlaštenih dionica koje su zbog svojih obilježja i statutarnih odredbi bile predmet preuzimanja odnosno imale pravo glasa. No kako je europskom regulativom umanjen i brisan značaj takve povlastenosti kapitala, takva su izdanja iščezla. Povlaštena dionica Adrisa nema i nikad nije imala takva prava. Ona je instrument naslijedja i okolnosti i njezina cijena je derivat toga, a ne nikakvog prinosa jer je taj prinos simboličan i prenizak za trenutno vrednovanje. Govorimo naravno o dividendnom prinosu.

I neces mi odgovoriti na moje jednostavno pitanje?

I sto ti znaci “opravdati svoje ulaganje u -p”? Da mislim da mi treba ” opravdanje”, valjda bi prodao dionicu. To valjda kad se nema argumenata, onda se napise tako pa si sve rjesio…

Dakle, lijepo, jednostavno pitanje, na koji nacin neko zaradi od “kontrole 9 milijardi kapitala”? Mozes li odgovoriti? Kako ce tim vlasnicima doci lova u dzep?

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

I neces mi odgovoriti na moje jednostavno pitanje?

I sto ti znaci "opravdati svoje ulaganje u -p"? Da mislim da mi treba " opravdanje", valjda bi prodao dionicu. To valjda kad se nema argumenata, onda se napise tako pa si sve rjesio…

Dakle, lijepo, jednostavno pitanje, na koji nacin neko zaradi od "kontrole 9 milijardi kapitala"? Mozes li odgovoriti? Kako ce tim vlasnicima doci lova u dzep?

Znas kako se zaradi?

Tako da kad preuzmes vecinu ili sve redovne dionice pocnes kupovat i ponistavat povlastene. One ti ionako ne nose glasacka prava. Eto tako se zaradi.

Po tome kako ti pasivno gledas na poslovanje tvrtki, vidi se da ne razumijes da pored dobrog ili loseg poslovanja na cijenu dionice utjece i kontrola jer kontrola omogucuje stvaranje vrijednosti ili njezino unistavanje.

Cekaj, jel stvarno mislis to ili zafrkavas? Ja te zbilja ozbiljno i u dobroj namjeri pitam to pitanje! I opet mi nisi odgovorio! Kako dode njima u dzep? To sto stvore novu vrijednost, stvore ju i onima koji imaju -P! Kako tu novu vrijesnost stave sebi u dzep (zarade), to je osnovno pitanje.

Ako zbilja mislis da ponistavaju povlastene, mozes li mi, molim te, odgovoriti kako, na koji nacin? Kupe vlastite pa ih poniste ili poniste one koje su u mojem vlasnistvu bez da ih kupe?

Zbilja,ali zbilja, pitam te ozbiljno i u dobroj namjeri!

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Očito ne razumiješ kako dodje njima u džep, a ako ti treba crtati ja nisam spreman crtati jer sam naprosto los crtač. Mene ne možeš dic na foru besmislenog prepucavanja. Oni koji nešto razumiju su odavno shvatili, a za one druge je valjda uvijek tu nas dragi Bog ili barem plavi vilenjak, da se i za njih pobrine.

Ne bi me iznenadilo da Babo ima poveći portfelj P-a. Želi samo potvrdu da je P više nego dobra dionica.Što se tiče dividendnog prinoda izuzetno je mali broj dionica većeg dividendnog prinosa od Adrs -a, pa iz toga vidim Babinu “pilu naopako” odnosno da o vrijednosti P-a ima (intimno) sasvim drukčije mišljenje.

Očito ne razumiješ kako dodje njima u džep, a ako ti treba crtati ja nisam spreman crtati jer sam naprosto los crtač. Mene ne možeš dic na foru besmislenog prepucavanja. Oni koji nešto razumiju su odavno shvatili, a za one druge je valjda uvijek tu nas dragi Bog ili barem plavi vilenjak, da se i za njih pobrine

Odlican odgovor, Babo! Eto, sad si sve rijesio! Dobro, nek oni koji nesto razumju, shvate….

New Report

Close