Sad je odnos P-A i R-A donekle realan (a trebao bi biti još manji), onih 50% prije kratkog vremena je bilo nenormalno i neodrživo.
A sad bi trebao doći red da i R-A malo krene. budući da stoji već dosta dugo na magičnih 600.
Premija od 5-10% u korist R je sasvim opravdano sve više od toga je nerealno!E sad dali će R dole ili P gore ili i jedno i drugo gore s tim da P zagrabi malo više to će da vidimo.Očito ovi šta štopaju P na 500 kn mislim da će tribati jako puno municije da je zadrže.
nije nerealno jer se zna što se dobiva kupovinom R serije, a što se dobiva kupovinom P serije. P serija ne znači apsolutno ništa, osim što nosi dividendu. razlika bi morala biti puno veća. pri ovim cijenama, P serija ne bi trebala koštati više od 400 kuna. a razlog rastu je vjerojatno taj što mirovinski fondovi rasprodaju P seriju i ulaze u R seriju adrisa. ne bi bilo prvi put. ako će biti ikakve akcije na ovoj učmaloj dionici , to će onda biti na R seriji. P serija je praktički bezvrijedna. Ali, zato treba poznavati i zakonske propise, a toga nedostaje našim trejderima.
[/quote]
Još jedan gatar iz listića graha. a knjiga dioničara je nadohvat par klikova. Suzdržite se od vlastitih promišljanja, ponajprije za vlastito dobro.
Da ste kupovali P seriju po 350,00 kn prije tocno godinu dana vjerojatno ne bi pisali ovakve gluposti….svaka dionica je dobra ako zaradis na njoj…sve ostalo je trolanje.
ne pravite se pametni kolega. povijest ne počinje kako vi zamišljate. neki ulažu u adris, a na forumima ih ima podosta, već 15 godina…i oni koji su u adrisu od prvog dana još nisu na nuli. dakle, dugoročno investiranje u adris se ne isplati. ovo što vi sugerirate nije ulaganje nego trejdanje. ulaganje je kupovina dionice i čekanje 20tak godina da ona odradi svoje. a ova nikako da odradi. ja sam samo rekao tko je bolje prošao , oni koji su 2000. oročili novac u banci ili oni koji su 2000. g. kupili adrisa za isti novac. istina je na strani onih koji nisu ulagali…dakle, nemojte izvrtati činjenice. tu se nećete obogatiti. nešto ćete uprihoditi, ali to je premalo za rizike kojima ste izloženi.
[/quote]
A pocinje onako kako ti zamislajas? Da, mogao si u posljednih 15 godina pogodit par vrhova i sad jos uvijek biti u minusu. Ali daleko vise sanse si imao pogoditi cijenu kad je bila niza od danasnje.
I to na nacin trgovine, kupim sad svu kolicinu koju zelim i drzim.
A da si u odredenom trenutku kupio dio, pa povremeno nadokupljivao… pa onda usporeduj sa stednjom.
investirat u knjigu dionicara p serije, i puno stvari ce bit jasnije, tko kupuje i koliko dionica top 50 ima vise nego proteklih mjeseci, radi se o milijunima kuna . Pretpostavka je da nebi kupovali da ne vrijedi i da ne ocekuju vecu cijenu .
lp
Vjerujem da je puno lakše napisati tko kupuje nego da sa 100 i kusur kuna sponzoriramo monopolistu koji prodaje podatke koji bi trebali biti besplatni…
ivan@ slazem se, samo koliko znam ( mozda krivo ) da se ne smiju objavljivat podaci ispod top 10, iako mi cudno jer recimo hoteli maestral znaju taj podatak objavljivat…i oni su jedini koliko ja znam koji objave taj podatak
Ask na P-A pokazuje mišiće, ali uzalud je to kad se zna da 550 “mora” pasti ove godine.
Šteta baciti 10% ali vjerojatno prodavač to radi upravo zato da to netko drugi pokupi.
Vjerojatno je to netko tko upravlja mirovinama, kako bi one bile što manje kad (ako) ih se dočeka.
Da ste kupovali P seriju po 350,00 kn prije tocno godinu dana vjerojatno ne bi pisali ovakve gluposti….svaka dionica je dobra ako zaradis na njoj…sve ostalo je trolanje.
ne pravite se pametni kolega. povijest ne počinje kako vi zamišljate. neki ulažu u adris, a na forumima ih ima podosta, već 15 godina…i oni koji su u adrisu od prvog dana još nisu na nuli. dakle, dugoročno investiranje u adris se ne isplati. ovo što vi sugerirate nije ulaganje nego trejdanje. ulaganje je kupovina dionice i čekanje 20tak godina da ona odradi svoje. a ova nikako da odradi. ja sam samo rekao tko je bolje prošao , oni koji su 2000. oročili novac u banci ili oni koji su 2000. g. kupili adrisa za isti novac. istina je na strani onih koji nisu ulagali…dakle, nemojte izvrtati činjenice. tu se nećete obogatiti. nešto ćete uprihoditi, ali to je premalo za rizike kojima ste izloženi.
[/quote]
A pocinje onako kako ti zamislajas? Da, mogao si u posljednih 15 godina pogodit par vrhova i sad jos uvijek biti u minusu. Ali daleko vise sanse si imao pogoditi cijenu kad je bila niza od danasnje.
A da si u odredenom trenutku kupio dio, pa povremeno nadokupljivao… pa onda usporeduj sa stednjom.
[/quote]
još si jedan u nizu koji ne čita pažljivo, ali se javlja da me komentira. dakle, ovo što ti govoriš – hvatanje dna i vrha – to je trejdanje. ja govorim u investiranju u smislu: uloži novac i pusti da odradi svoje. i mislim da sam bio jasan. jedini me shvatio g. alibaba, a ostali samo vide ono što žele. pa bolje vam je da uvažavate i druga mišljenja bez pljuvanja nego da pljujete , a da niste pročitali ili shvatili napisano. dakle, govorimo o investiranju, ne o trejdanju i hvatanju vrha…valjda je sada jasnije, a ako nije, ja tu ne mogu pomoći. obzirom da vi svi ništa ne radite i cijele dane ste pred ekranima, no postoje i drugi koji su uspješni u poslu pa mogu samo jednom uložiti i čekati. e, takvi su popušili na ovoj dionici. a takvih je najviše. vi ste sitne ribice. i to ćete i ostati. sitne ribe i školjkaši.
[/quote]
[/quote]
još si jedan u nizu koji ne čita pažljivo, ali se javlja da me komentira. dakle, ovo što ti govoriš – hvatanje dna i vrha – to je trejdanje. ja govorim u investiranju u smislu: uloži novac i pusti da odradi svoje. i mislim da sam bio jasan. jedini me shvatio g. alibaba, a ostali samo vide ono što žele. pa bolje vam je da uvažavate i druga mišljenja bez pljuvanja nego da pljujete , a da niste pročitali ili shvatili napisano. dakle, govorimo o investiranju, ne o trejdanju i hvatanju vrha…valjda je sada jasnije, a ako nije, ja tu ne mogu pomoći. obzirom da vi svi ništa ne radite i cijele dane ste pred ekranima, no postoje i drugi koji su uspješni u poslu pa mogu samo jednom uložiti i čekati. e, takvi su popušili na ovoj dionici. a takvih je najviše. vi ste sitne ribice. i to ćete i ostati. sitne ribe i školjkaši.
[/quote]
Niti jedno investiranje ne ide po principu kupi i zaboravi za sve je potrebno ulagat vrijeme, znanje i prilagodjavat se situaciji u datim okolnostima
@znalcevsin
Ma kakvo hvatanje dna i vrha i trejdanje? Gdje sam to napisao? O citanju s razumijevanjem mogao bi i sam razmisliti.
Upravo o investiranju pisem. Samo sto je tvoj pojam jednom ulupas lovu i cekas. To za mene nije investiranje. A cak i da tako racunas vece sanse su ti bile da pogodis cijenu manju od trenutne nego da pogodis tih par vrhova.