ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega sine, dobronamjeran savjet. Morate poraditi na suptilnijem drukanju. Tesko mi je reci dali drukate ili se samo salite a to nije nikada dobro kada pokusavate drukati.

Nije mi jasno zasto takvih postova nema na temama purana, stecajusa i predstecajusa nego na ovakvim dijamantima.

čuj, na tim stečajušama se moglo zaraditi više nego ovdje. to me ne veseli, ali je činjenica. ovo je previše troma dionica koja onemogućava obogaćivanje malih dioničara.
napravi usporedbu: uložiti 100.000 kn 2005 u adris ili 100.000 kn oročiti pa do danas…tko je dobio više i uz koji rizik? dakle, sve je jasno. vlahoviću sve, dioničarima mrvice. jako nezahvalna dionica od koje se oduvijek previše očekuje, a premalo dobija.
[/quote]

E moj kolega cijena ove ljepotice 01.09.2016 iznosila je ravnih 400kn , a kao sto vidite danas je 500kn, to vam je rast od 25% u 6 mjeseci. E sad ako to vas nezadovoljava to je vas problem…
A sto se tice recenice “napravi usporedbu: uložiti 100.000 kn 2005 u adris ili 100.000 kn oročiti pa do danas…tko je dobio više i uz koji rizik?” …mislim da je u najmanju ruku smijesna.. Pa napravite usporedbu s bilo kojom vasom predstecajusom od 2005 do danas

Da ste kupovali P seriju po 350,00 kn prije tocno godinu dana vjerojatno ne bi pisali ovakve gluposti….svaka dionica je dobra ako zaradis na njoj…sve ostalo je trolanje.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

znalčevsin je stari troler poznat po mnogim nadimcima i konfabulacijama.

adris ima i malo metronettelekomunikacije
http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjeneSve.aspx?idNac=2&idDCar=5179

Da ste kupovali P seriju po 350,00 kn prije tocno godinu dana vjerojatno ne bi pisali ovakve gluposti….svaka dionica je dobra ako zaradis na njoj…sve ostalo je trolanje.

ne pravite se pametni kolega. povijest ne počinje kako vi zamišljate. neki ulažu u adris, a na forumima ih ima podosta, već 15 godina…i oni koji su u adrisu od prvog dana još nisu na nuli. dakle, dugoročno investiranje u adris se ne isplati. ovo što vi sugerirate nije ulaganje nego trejdanje. ulaganje je kupovina dionice i čekanje 20tak godina da ona odradi svoje. a ova nikako da odradi. ja sam samo rekao tko je bolje prošao , oni koji su 2000. oročili novac u banci ili oni koji su 2000. g. kupili adrisa za isti novac. istina je na strani onih koji nisu ulagali…dakle, nemojte izvrtati činjenice. tu se nećete obogatiti. nešto ćete uprihoditi, ali to je premalo za rizike kojima ste izloženi.

ulaganje je kupovina dionice i čekanje 20tak godina da ona odradi svoje. a ova nikako da odradi.
[/quote]

Vecu glupost vec dugo nisam procitao na ovom forumu…

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Kolega sine, dobronamjeran savjet. Morate poraditi na suptilnijem drukanju. Tesko mi je reci dali drukate ili se samo salite a to nije nikada dobro kada pokusavate drukati.

Nije mi jasno zasto takvih postova nema na temama purana, stecajusa i predstecajusa nego na ovakvim dijamantima.

Ma dobro ovaj sinčina mlati bezveze i na to se ne treba hvatati , ali da je Adris dijamant baš i nije ispao dijamant unazad godinu i pol.
Prije bih rekao da su dijamanti bili Zaba , Rivijera P ili Pevec ima ih još da ne nabrajam . Naravno Adris je dobra priča ali milion uložen prije godinu i pol u bilo koju od ove tri navedene daje duplo što u Adrisu nije bio slučaj .
Naravno posjedujem i Adris .

ne pravite se pametni kolega. povijest ne počinje kako vi zamišljate. neki ulažu u adris, a na forumima ih ima podosta, već 15 godina…i oni koji su u adrisu od prvog dana još nisu na nuli. dakle, dugoročno investiranje u adris se ne isplati. ovo što vi sugerirate nije ulaganje nego trejdanje. ulaganje je kupovina dionice i čekanje 20tak godina da ona odradi svoje. a ova nikako da odradi. ja sam samo rekao tko je bolje prošao , oni koji su 2000. oročili novac u banci ili oni koji su 2000. g. kupili adrisa za isti novac. istina je na strani onih koji nisu ulagali…dakle, nemojte izvrtati činjenice. tu se nećete obogatiti. nešto ćete uprihoditi, ali to je premalo za rizike kojima ste izloženi.
[/quote]
Mrnjauhhhhhhh po vama ulaganje nije isplativo poslije četrdesete godine života jer bi trebalo čekati 20g. za neku dobit Ahhhahahahaha. aj bar je veselo ako ništa drugo.

Kolega @dacco, potpuno ste u pravu iako je to ta naknadna pamet ilitiga lako je biti “captain Hindsight”. Ja sam trenutno jako malo izložen Adrisu jer jednostavno ne vjerujem da će domaća pamet ovdje išta promijeniti.

No optimista u meni će vam reći ovako: Kada i ako dodje do dizanja našeg kreditnog rejtinga sa razine teškog smeća u neki klimavi investicijski, neki potplaćeni neispavani “intern” u Cityu dobiti će zadatak proučiti što se nudi na tržištu kapitala tamo neke Hrvatske. Naravno, malo što će naći što ima mogućnost ulaza veće količine kapitala i veći potencijal rasta od Adrisa. Nadalje kako taj praktikant i njegov šef znaju čitati kako oni kažu “Balance sheet”, oni će odmah znati da je P serija na ovim razinama kak bi oni rekli “no-brainer”. Onda će u hrvatskom medijskom prostoru uslijediti opći šok i nevjerica jer smo opet uspjeli prodati sve što vrijedi u ovoj zemlji strancima po bagatelnim cijenama. Onda kada to već bude lagano precijenjeno, hrvati će jedni druge gaziti (zamislite scenu Walmart na “black friday”, e upravo tako) pokušavajući ući “dok je još jeftino”. E sada, ovaj scenarij će se kad tad desiti, samo je jedno pitanje: Hoćemo li u još jednu desetogodišnju recesiju prije toga.

Imam sitno ADRS. Nije nagovor na kupnju, prodaju. Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

. Onda će u hrvatskom medijskom prostoru uslijediti opći šok i nevjerica jer smo opet uspjeli prodati sve što vrijedi u ovoj zemlji strancima po bagatelnim cijenama. Onda kada to već bude lagano precijenjeno, hrvati će jedni druge gaziti (zamislite scenu Walmart na "black friday", e upravo tako) pokušavajući ući "dok je još jeftino".

Tuzno, al slazem se…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

izuzev cijene kod ADRISA R-A i P-A , molio bih znalce da nam pojasne u čemu se te dvije dionice razlikuju, ja nisam dokučio veliku razliku.
mislimda je P-A povlaštena da bi trebala ići ako ne sa višom cijenom onda bar paralelno sa dionicoma R-A
samo pojašnjenje molim jer nisam upoznat

NAPOMENA:
vlasnik dionice ADRIS P-A

dan je pametniji od noći!

izuzev cijene kod ADRISA R-A i P-A , molio bih znalce da nam pojasne u čemu se te dvije dionice razlikuju, ja nisam dokučio veliku razliku.
mislimda je P-A povlaštena da bi trebala ići ako ne sa višom cijenom onda bar paralelno sa dionicoma R-A
samo pojašnjenje molim jer nisam upoznat

NAPOMENA:
vlasnik dionice ADRIS P-A

IVA09, -R dionica ima pravo glasa, -P nema. -P je povlaštena u slučajevima dividende i likvidacije kada se prva namiruje. Ali ako za firmu nema bojazni da će propasti, malo više se cijene -R dionica. Ostalo sam tu objasnio:

http://www.poslovni.hr/forum/tema/adrs-adris-grupa-dd-351?page=472

Imate post od 8.10.2016 u 20:54 i još neke dalje. Ako vas zanima…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

New Report

Close