Moze mi netko objasit dal krivo gledam ili je to to :
Kada se ide na moje dionice i pogleda kaj sve ima adrs grupa od dionica u drugim firmama dobijem sljedece : cros-p , cros-r i uljn , vrijednosti 1.584,66 milijardi kuna
Daljnjom provjerom kada se pogleda koje sve dionice ili obveznice ima cros , dobijem da ima vrijednost od
50.186,17 milijardi kuna , posto adrs ima cca 62 % dionica crosa ispada da u tome ima vrijednost cca 30 milijardi kuna ?
plus kaj je vlasnik maistre , cromarisa i cega vec ? plus kes ?
a trzisna kapitalizacija adrs cca 8,2 milijarde kuna
dal je to onda najpodcjenjenija dionica ili barem u top 5?
imam dosta veliku kolicinu adrs-p u portfelju i nije nagovor na kupnju ili prodaju.
+saveRe +HPB + +..!
Kada se ide na moje dionice i pogleda kaj sve ima adrs grupa od dionica u drugim firmama dobijem sljedece : cros-p , cros-r i uljn , vrijednosti 1.584,66 milijardi kuna
Daljnjom provjerom kada se pogleda koje sve dionice ili obveznice ima cros , dobijem da ima vrijednost od
50.186,17 milijardi kuna , posto adrs ima cca 62 % dionica crosa ispada da u tome ima vrijednost cca 30 milijardi kuna ?
imam dosta veliku kolicinu adrs-p u portfelju i nije nagovor na kupnju ili prodaju.
http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=ATPL-R-A
1.zaba je zapravo Adris koji je stavljen pod zaba a i CO ima ovdje udjel mislim isto pod zaba
Pa upravo u tom grmu leži zec, jedino što kod Adrisa ima još nekoliko grmova, ne znaš koji ljepši, kao u onom crtiću o štrumfovima ..
lp
Joj! Da je to samo tako, koliko bi onda dionica CROS-a vrijedila?
A kako vi to racunate vrijednost ako smijem pitati? Kako ste dosli do 50 milijardi kuna?
Mojedionice krivo obracunavaju vrijednost obveznica, ispada da u RHMF-O-187A CROS ima 35mlrd kuna, ukupno izdanje obveznica je 6mlrd kuna.
Na mojedionice su pogrešne vrijednosti za obveznice, možda vas to zbunjujecije. Iako ne vidim koje to Adrs ima obveznice?
Uglavnom, cijenu treba podijeliti sa 100 i pomnožiti sa količinom da bi dobili vrijednost – ako je kunska obveznica. Ako je u eurima još pomnožite sa tečajem
Nisam gledao CROS…
Cros ima 333.000.000, to je količina ali kod obveznica ujedno i nominalna vrijednost.
Zadnja cijena je 106,02, obveznica je u kunama pa se ne množi na kraju još sa tečajem.
Znači vrijednost pozicije je
333.000.000 * 1,0602 = 353.046.600 kn
Ostale možete po istom principu, smao pazite na tečaj i eventualno na diskont (Lanište, Nexe..). Iako je to kod osiguranja malo drugačije, inače bi SavaRe vrijedila 100 milijardi eura.
Vecinom obveznice imaju nominalu 1, ali ne sve.
Dunav osiguranje mjerkaju kupci
Novosti.rs – 08.02.2017
Dunav osiguranje se priprema za privatizaciju, potvrđeno je jučer “Novostima” u Ministarstvu financija. Sudeći prema proceduri koja prethodi privatizaciji, javni poziv za prodaju može se očekuje najranije krajem godine.
Dionicama Dunav osiguranja uvelike se trguje na Beogradskoj burzi. Zadnja tržišna cijena jedne dionice ovog društva je 1.404 dinara. Prema podacima Središnjeg registra vrijednosnih papira, Dunav ima 51,86 posto društvenog kapitala, ostatak je dionički kapital, gdje uvjerljiv primat ima Republika Srbija kao vlasnik (94 posto). Kada bi se društveni kapital prebacio u akcijski, trenutna tržišna vrijednost Dunav osiguranja prema računici burzovnih analitičara, bila bi oko 100 milijuna eura.
Da zainteresiranih kupaca već ima, pokazuju i izjave koje stižu iz osiguravajućih kuća iz regije. Tako je hrvatsko Croatia osiguranje, iza koje stoji rovinjska Adris grupa, već najavilo da je zainteresirano za akvizicije u regiji.
– Sa MMF je dogovoreno da se prvo napravi neovisna dijagnostička studija poslovanja Dunav osiguranja s ciljem utvrđivanja financijske pozicije i rezultata poslovanja ovog osiguravajućeg društva – rečeno je “Novostima” u Ministarstvu financija. – Konačan izvještaj je završen, u tijeku su analize. Kada konzultant završi dodatne zadatke, koji bi trebali biti okončani u prvom kvartalu ove godine, dobit ćemo potpunu sliku o Dunav osiguranju, o tome kakva je trenutna konkurentska pozicija i o mogućnostima za poboljšanje performansi.
U Ministarstvu financija ističu da je odluka o početku realizacije postupka privatizacije kapitala u Dunav osiguranju, u skladu sa zakonom, u isključivoj nadležnosti Vlade Srbije.
Potrebno vrijeme
– Sam proces privatizacije je vremenski zahtjevan – dodaju u ministarstvu. – Potrebno je najmanje od 12 do 18 mjeseci za njegovo okončanje, a dosadašnja iskustva ukazuju da postupci privatizacije, uobičajeno, traju barem oko 18 mjeseci. Ovaj proces je, također, i vrlo formalan, od javnog poziva za izbor privatizacijskog savjetnika, pa do poziva za dostavu obvezujućih ponuda za kupnju. Tako da će javnost biti pravovremeno upoznata sa svim budućim odlukama u vezi s ovom temom.