O valuaciji na burzi sam sve rekao, kolega @randopph je potpuno u pravu. Mislim da je cijena na burzi oprezna/konzervativna i da na neki nacin prati i stil Uprave koja je oprezna/konzervativna. Jeftinog novca u Europi nikada vise a oni umjesto da dobivaju kredite po 1% kamate, oni ga daju. Sta bi se reklo, steta love i oportunitetnog troska. Jasno da je za nase pojmove Adris mega-kompanija i da nije tako lako utopiti silne pare na brzinu, ali bas da je tako tesko…
O valuaciji na burzi sam sve rekao, kolega @randopph je potpuno u pravu. Mislim da je cijena na burzi oprezna/konzervativna i da na neki nacin prati i stil Uprave koja je oprezna/konzervativna. Jeftinog novca u Europi nikada vise a oni umjesto da dobivaju kredite po 1% kamate, oni ga daju. Sta bi se reklo, steta love i oportunitetnog troska. Jasno da je za nase pojmove Adris mega-kompanija i da nije tako lako utopiti silne pare na brzinu, ali bas da je tako tesko…
točno to, u potpunosti se slažem i razmišljam na isti način. Ne može se čekati samo na ACI i Sava Re
Jeftinih kredita koliko hoćeš ako se već čuva keš za nešto određeno a ne bih rekao da je to tako.
Vrijeme je pogodno za akvizicije/investicije. Planirane investicije Maestre idu presporo a novac na banci
kopni.I šta je sa tim Nexe novcima?
što čeka adris i ne krene oštrije u osvajanje turizma jer prilika ima :
“Razlog tome je vjerojatno i činjenica da je većina ključnih hotelskih kuća udvostručila svoje prihode unazad zadnjih 10 godina, uz prognozu novog udvostručenja u narednih pet do sedam godina”, procjenjuje Topalović.
http://www.jutarnji.hr/biznis/karijere/otkrivamo-analizu-rasta-hrvatskog-turizma-pogledajte-koliko-ce-se-novih-radnika-zaposliti-u-turizmu-u-svakoj-regiji/5589387/
Očekivanja konzultantske kuće Horwath HTL još su optimističnija.
“Hrvatska raspolaže s udjelom hotelskih u ukupnim kapacitetima s manje od 15 posto. U konkurentskim destinacijama Mediterana udio hotela iznosi od 40 posto na više. U tom pogledu, a iz perspektive optimističnih očekivanja od turističkog sektora u Hrvatskoj, za očekivati je kako će se u dugom roku u Hrvatskoj trebati realizirati minimalno 50 tisuća novih soba u hotelima i resortima s ukupnim investicijskim potencijalom većim od 4,5 milijarde eura”, ističe direktor Horwath HTL-a Siniša Topalović te dodaje kako pritom postoji cijeli niz drugih naznaka koje govore u prilog rasta i razvoja turističkog sektora.
Očekuje se prosječni rast cijena soba s 80 na 100 eura
Sve u svemu procvat u turizmu još samo da mirovinci daju naloge da se pokupi recimo valamar da nam to ne otme neko drugi jer ovo je još uvijek povoljno.
Bas me zanima oće li Ante sutra pustiti da se malo otključa brava,vijest je lijepa i jos da je iz adrisa potvrde.
Mislim da se nešto u vezi toga pisalo i ovdje
HBP-u kapital mogu donijeti mirovinci i CO, a ne želi ih u NO
Lista želja preuzimanja Adrisa je kao i lista čekanja u HR bolnica, pa ne zanima mene šo žele preuzeti nego, što su preuzeli a to je dugo dugo …. ništa
A što nam je s R-A, dosad su bili samo o njoj pisani hvalospjevi, a sada nikud ni makac??
Još malo pa će doći na samo 10% razlike.
O tome sam već govorio, da razlika ni nebi smjela biti puno veća.
Lista želja preuzimanja Adrisa je kao i lista čekanja u HR bolnica, pa ne zanima mene šo žele preuzeti nego, što su preuzeli a to je dugo dugo …. ništa
[/quote]
upravo tako, akvizicija nema, podcijenjena i kontrolirana cijena i dividenda. Izgleda da su i zbog toga AV i Cucurin pa i mirovinci u sukobu i protiv takvog konzervativizma a stvoreni su svi uvjeti za ekspanziju. Vrijeme jeftinog novca će proći a keš u banci kopni.
Tipicna Hrv firma. Spora i troma. Mene zanima kako je moguce da bez cigareta zaradi jednkako kao i s cigaretama. Ne stima mi racunica.
Tipicna Hrv firma. Spora i troma. Mene zanima kako je moguce da bez cigareta zaradi jednkako kao i s cigaretama. Ne stima mi racunica.
Računovodstvo nije nužno egzaktna znanost vidi sl INA a Adris sve više sliči na državnu tvrtku