@StatusQuo: točno, ali to je kredit a ne obveznica.
Dobiveni novac će se iskoristiti za tekuću likvidnost i nužna kapitalna ulaganja. Navedeni ulagači bi također preuzeli i vodeću ulogu u procesu restrukturiranja. Kao jedna od mjera financijskog restrukturiranja je p rezimanje duga društva Nexe grupa d.d. prema Adrisu, koji ima založno pravo na imovini Našicecement d.d a potražuje 105,8 milijuna kuna. Našicecement u sklopu operativnog restrukturiranja preuzimaju tri ovisna društva Nexe grupe iz djelatnosti proizvodnje betona (Nexe Beton d.o.o. Našice, Nexe Beton d.o.o. Novi Sad, AB Put d.o.o. Sarajevo). Zauzvrat, Našicecement preuzimaju obveze Nexe grupe prema Adrisu za primljeni kredit, uz tri godine grace perioda i sedam godina otplate uz kamatnu stopu od četiri posto temeljem upisanog založnog prava na imovini Društva.
I mislim da je to već prije unovčeno (ispravite me ako griješim)
@waterstil, kolega koliko vidim zadnji stock split bio je krajem 2006 (1:10) kada se dionica trzila na oko 4540 kn.
2.1.2017 P-A je bila na 454 kn, dakle u tocno 10 godina dionica se nije mrdnula sa mjesta. OK u ovu cijenu nije uracunata dividenda ali nije ni inflacija koja je u razdoblju 1/2007 – 12/2016 punih 29,1%.
Izvor: http://www.dzs.hr/app/rss/stopa-inflacije.html
Sve u svemu, nije nesto impresivno kao investicijska klasa.
@StatusQuo: točno, ali to je kredit a ne obveznica.
Dobiveni novac će se iskoristiti za tekuću likvidnost i nužna kapitalna ulaganja. Navedeni ulagači bi također preuzeli i vodeću ulogu u procesu restrukturiranja. Kao jedna od mjera financijskog restrukturiranja je p rezimanje duga društva Nexe grupa d.d. prema Adrisu, koji ima založno pravo na imovini Našicecement d.d a potražuje 105,8 milijuna kuna. Našicecement u sklopu operativnog restrukturiranja preuzimaju tri ovisna društva Nexe grupe iz djelatnosti proizvodnje betona (Nexe Beton d.o.o. Našice, Nexe Beton d.o.o. Novi Sad, AB Put d.o.o. Sarajevo). Zauzvrat, Našicecement preuzimaju obveze Nexe grupe prema Adrisu za primljeni kredit, uz tri godine grace perioda i sedam godina otplate uz kamatnu stopu od četiri posto temeljem upisanog založnog prava na imovini Društva.
I mislim da je to već prije unovčeno (ispravite me ako griješim)
Taj vas dio ne vidim u ovom dokumentu ?. Da li je moguce da se radi o dva razlicita duga s obzirom da se ovdje kaze obveza od 100.571 .612kn, a taj do koji vi navodite je 105,8 milijuna kuna ?
@waterstil, kolega koliko vidim zadnji stock split bio je krajem 2006 (1:10) kada se dionica trzila na oko 4540 kn.
2.1.2017 P-A je bila na 454 kn, dakle u tocno 10 godina dionica se nije mrdnula sa mjesta. OK u ovu cijenu nije uracunata dividenda ali nije ni inflacija koja je u razdoblju 1/2007 – 12/2016 punih 29,1%.
Izvor: http://www.dzs.hr/app/rss/stopa-inflacije.html
Sve u svemu, nije nesto impresivno kao investicijska klasa.
Zar gledamo proslost ili buducnost za sve u proslosti znamo kako se odvijalo, vi ocete rec da zbog toga sta je vrijednost dionice prije 10 god ista kao i sada da ce tako biti i ubuduce, uostalom promatramo li sve dionice izlistane na zse doc cemo lako do zakljucka koja je dionica bila jedna od najboljih za bit u dionicama ako gledamo da smo bili u dionicama stalno u zadnjem desetljecu znate kako ide lista gledajuci od ATH vrijednosti i danasnje vrijednosti (ovo je brzinski pregled dionica moguce da je redosljed malo drugaciji al greska moze biti minimalna)
1. RIVP
2, TUHO
3. JDGT
4. ADRS
5. JMNC
Znaci da je Adrs na cetvrtom mjestu, itekako mi se cini da je od tada do danas bila dobra investicijska klasa
@StatusQuo, ne nego je @delboy bio spominjao kako bi bio mali prinos da je drzao kontinuirano ADRS kroz 20 godina na sto mu je @waterstil odgovorio pa sam se ja referirao sa malo povijesnih podataka.
Ja sam vec rekao u nekoliko navrata na vise tema, ADRS-P-A zlata vrijedi i za moj racun je podcijenjena i na efikasnoj burzi bila bi barem 40-50% visa. Ovaj povijesni osvrt bio je samo za kolegu @waterstila.
@StatusQuo, ne nego je @delboy bio spominjao kako bi bio mali prinos da je drzao kontinuirano ADRS kroz 20 godina na sto mu je @waterstil odgovorio pa sam se ja referirao sa malo povijesnih podataka.
Ja sam vec rekao u nekoliko navrata na vise tema, ADRS-P-A zlata vrijedi i za moj racun je podcijenjena i na efikasnoj burzi bila bi barem 40-50% visa. Ovaj povijesni osvrt bio je samo za kolegu @waterstila.
Nisam pratio al replika je bila na eto tu poruku, uglavnom dobro mi je doslo da pogledam kako stoje dionice od svoga ATH danas moran priznat da me JDGT iznenadio da tako dobro stoji jos i lipe dividende svi tih godina isplacivao, pa onda netko da kaze da je mala firma i da nema potencijala, a ono na 3 mjestu po prinosu od svoga ATH, iman JDGT i ovo mi je jos malo diglo vrijednost same dionice iako sam mozda pomislio je malo skratit radi drugih prilika ali kad pogledam malo bolje sad pa ova firma nije ni osjetila krizu koliko je takviih na zse ?
crobiz
dionica je na burzu (samo p serija) izašla prije 14 g. , krajem veljače 2003. prva cijena oko 2500 kn (mislim da je neposredno prije izlista bio jedan stock split 1:10). ja sam je kupio 11.03. po 2705 kn. delboy je uzeo zadnjih 10 g., i to je točno. cijena je gotovo identična (bez dividendi). ako govorimo o kontinuiranom držanju na još duži vremenski rok, dolazimo do puno nepoznanica.
prvi izvorni dioničari imaju seriju r, i ako su uredno otplačivali dionice, danas imaju vrlo vrlo lijepe iznose.
negdje u ljeti je netko postao članak baš na tu temu. ako se kome da, neka potraži.
@randopph, da u pravu ste. U sijecnju 2004 dionica je bila na oko 28.000 kn nakon cega se odradio stock split 1:10. Od 1/2004 do 1/2007 je dakle porasla od 2.800 na vec spomenutih 4.500 kn. Ako se gleda razdoblje 2004-17 onda govorimo o ukupnom povratu od oko 62% bez inflacije i bez dividende.
Izvor u kojem se spominje cijena: https://burza.com.hr/portal/croatia-osiguranje-u-prvoj-kotaciji/1852
Ne zamarajte se povješću reci te vi meni kako je vidite u ovoj godini mislim na P seriju?Moze li u ovoj godini prebaciti20tak %?Mislite li da je Ante i uprava kontrolira jer su u nekom članku spominjali 20tak% godisnje ,jeli to znaci da oni kontroliraju cijenu?Molim da malo o ovom diskusiju razvijete?Poceta godine je bio460 kn a vec sad 491!
@spalato, ja sam vec rekao. Po meni samo poslovanje za 2017 godinu vrijedi barem 480 kn po P/E 15 (ako sam ispravno prognozirao gubitak za 4Q2016). Sve ostalo je diskont na gotovinu koje ova firma ima na bacanje.
Pretpostavljam da ce cijena rast kako budu objavljivali nove akvizicije. Inace ni meni nije bio jasan, pa i pomalo odbojan, komentar o rastu dionice od 20%. Ne shvacam sto je on zapravo htio reci, jer jedino sto ja iz toga zakljucujem je da oni kontroliraju cijenu.
Ne zamarajte se povješću reci te vi meni kako je vidite u ovoj godini mislim na P seriju?Moze li u ovoj godini prebaciti20tak %?Mislite li da je Ante i uprava kontrolira jer su u nekom članku spominjali 20tak% godisnje ,jeli to znaci da oni kontroliraju cijenu?Molim da malo o ovom diskusiju razvijete?Poceta godine je bio460 kn a vec sad 491!
Ali kome je u interesu da cijena ne raste ,to znači da bi ovu godinu cijena maximalno mogla doći na 550 kn a vec sad je blizu 500 ,mislim da ce im trebat jako puno dionica za kontrolirat cijenu.I objava dividende nosi određen rast a da ostale faktore ne spominjem.Biti ću pohlepan i reći ću da je meni 550 malo.