Slucajno naletio na netu na sljedeci znanstveni rad:
http://www.uni-miskolc.hu/~microcad/publikaciok/2016/G-feliratozva/G_1_Marina_Micin.pdf
ADRS jedina ima negativnu korelaciju izmedju EPS-a i cijene dionice. Treba uzet sa zrnom soli rezultate jer je jedino za HT p-value ispod 0,05 tako da rezultati nemaju cistu statisticku potvrdu. Ipak zakljucak boli glava.
jako se teško obogatiti na ovoj dionici…zbilja moraš imati odličan tajming za ulazak i za izlazak…to znaju oni koji su na burzi kao ja već više od 20 godina..na papiru sve 5, u realnom vremenu ocjena 2-3…dosta sporo cikličko kretanje cijene…a oduvijek ovdje slušamo bajke, no nikako da cijena to poprati…čudna dionica zapravo. dosadna.
pa mislim da ovu dionicu nitko ne kupuje da bi se obogatio. ja sam osobno prezadovoljan svojim ulaganjem.cijena raste, a i kapa dividendica svake godine….
[/quote] cini mi se da je ovo vise dionica za ulagace,dugorocne,a ne za spekulante i sitne trejdere..godisnji rast firme i same dionice za mene je i vise nego zadovoljavajuci,tu je i dividenda..a sto je posebno dobro,da Adris ima siroki spektar..turizam,osiguranje,marikultura..
[/quote]
ti čovjeku koji je 20 godina na burzi objašnjavaš za koga je ovo dionica. bio sam dioničar adrisa nekih 7 puta. da sam ju držao u komadu 20 godina, vjerojatno bi sada bio negdje na +10-15%. u 20 godina!!!!!! halo, dobro jutro….kako ste….jeste li dobro spavali? pa na oročenju bih bez imalo rizika dobio 20 puta više…
a inače, sve što govori gospodin ali baba, ja potpisujem…to je smisleni pristup ulaganju kod ovakvih dionica i treba se zamisliti nad time što gospodin ali baba piše…ovdje trend nije frend, ovdje sentiment nije od značaja..ovdje se može puno zaraditi samo u fazi pretjerivanja…sve ostalo ide tako sporo, ubitačno za malog dioničara željnog velikih prinosa. a u vašem postu samo ste u biti potvrdili ono što sam ja napisao. bitan je tajming, posebno kod ove dionice. tko je ušao na dnu, sada mu je fino. tko nije, sada se znoji i čeka izvještaje.
[/quote]
U tih 20 godina u komadu je napravljen stock split dionice u omjeru 1:100… ali to se ne računa, jel da?
[/quote]
Kakve sad veze stock split ima??? Razumiješ što sam pisao ili ne? Ako ne, pitaj, ne zaključuj. I pročitaj što ti alibaba piše. On bolje kuži od mene. Ja imam drugi pristup ovome
Ceka se godisnje izvjesce, za razliku od proslog sada nece biti utjecaja prodaje TDR-a.A na sljedecoj Glavnoj skupstini vidjet ce se da li ce povecat dividendu, planovi s izlaskom na stranu burzu, plan investicija, itd…..
Ceka se godisnje izvjesce, za razliku od proslog sada nece biti utjecaja prodaje TDR-a.A na sljedecoj Glavnoj skupstini vidjet ce se da li ce povecat dividendu, planovi s izlaskom na stranu burzu, plan investicija, itd…..
a kada je sljedeća gl. skupština, otprilike
ma kakva strana burza. ne vjerujem u bajke.
oglašavanje dividende 29.4.2016.
glavna skupština 15.6.2016
očekujem da bi ove godine gl. skupština mogla biti ranije jer će biti ove godine ranije dostupni podaci za CO
Nemojte se ljutiti ali pogledajte bid. Da nekom bogatunu hitno zatreba lova jer mu je sin slupao Bentleya, ovo ide u provaliju. Gledati ovako beznacajnu kolicinu dionica na bidu/asku za firmu koja ce ostvariti impresivnih cca 400 milijuna kuna dobiti u nasoj maloj v*kojebini, tuzno.
Adris ce morati popratit rast cijene drugih dionica,prije ili poslije,jer ovo stvarno nema veze sa logikom ama bas nikakve..rezultati poslovanja sve govore..vratit ce se ekipa u ove “perjanice”zse-a kad uzme na brzinu cash u gradjevinarima..
Nemojte se ljutiti ali pogledajte bid. Da nekom bogatunu hitno zatreba lova jer mu je sin slupao Bentleya, ovo ide u provaliju. Gledati ovako beznacajnu kolicinu dionica na bidu/asku za firmu koja ce ostvariti impresivnih cca 400 milijuna kuna dobiti u nasoj maloj v*kojebini, tuzno.
Pa upravo to sto ste rekli, ostati ce bez gaca. Ili ce cekati 2-3 godine da firme opravdaju sadasnje cijene. Taman da ne ulete u porezne skare 🙂
Nemojte se ljutiti, ako ako nekome zatreba hitno lova i zeli prodati ADRS on ce nazvati svog brokera reci da prodaje x tisuca komada i prodati ih u bloku u roku 2h, vrijedi i za R i za P seriju. Ako ne vjerujete probajte
Ne znam zasto je tako i zasto oni koji zele kupiti jednostavno ne stave nalog na bid i cekaju, ili ako se blok stavi na ask netko ga ne pokupi. No uvijek na dionicama tipa ADRS,ADPL,ATGR itd jedan poziv je dovoljan i blok odlazi jako jako brzo. Nema potrebe ‘prosipati’ po bidu