Ovo je hold forever. Mislim da ću uskoro neke dionice ukeširati i dokupiti ovdje. Treba misliti na penziju mada mi je 38.
Ako narednih tjedan -dva ovo ne odleti preko 500-550kn, prodavati ću neke pozicije i ići u jači dokup.
A zbog kojih razloga bi trebala padati?
Neka i padne ,dobra prilika za dokupiti, barem nismo u strahu da ce bankrotirati kao neke perjanice koje su napucane do bola a zadnjih deset godina nisu imale sto kuna dobiti. Moj mir i mirno spavanje je neprocjenjivo, a vrijednost kad tad dode na svoje.
Prije će dionica zbog raznih razloga ići dolje – na 450 pa i niže, nego će ići na 500-550.
Uz ovakvu dividendu teško da može niže. Jednostavno nema logike da ide niže. A najavljeno da će iz godine u godinu biti veća. To vam znači i veća cijena dionice.
Naravno, uz neka enormna sredstva može se kratkoročno zatuć cijena, ali samo jako kratkoročno. Kamo sreće da nas netko na taj način počasti…
Svi parametri ( gotovo svi )- prihod i dobit po smještajnoj jedinici, broj dana popunjenosti, visina dividende- ukazuju da bi dionica trebala u najmanju ruku pratiti RIVP i ARNT, ako ne , što se tiče njene vrijednosti, biti u postotku i uspješnija. Ali iz nekih razloga to nije tako.Više transparentnosti glede poslovannja, investicija (safašnjih i budućih) ne bi škodilo.Naprotiv.
Antune….u Adris-p serije je mnoštvo fondova i mirovinaca naročito u top-10 a kao što znamo njima je strategija upravljanja srednjoročno do dugoročno sa stabilnom dividendom dok kod RIVP i ARNT to još uvijek nije slučaj iako su počeli značajnije “gristi” unazad šest mjeseci. Ponuda je kod Adrisa jača negoli potražnja dok je kod ove dvije spomenute dionice potražnja jača od ponude te se takvo stanje reflektira i na samim cijenama dionica. Ono što je meni ključno kod Adrisa je razmišljanje “mecene” A.V. “Dal da se povučem il imam žara za još malo borbe?” Osobno bih volio da prepusti mjesto mladim lavovima da malčice agresivnije razvijaju kompaniju i oplođuju silan kapital koji posjeduju.
kada nema novih vijesti moramo se poslužiti onime što je objavljeno krajem 2015.g
http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/adris-ulaganja-i-izlazak-na-londonsku-burzu-2018–513241
Prema mišljenju analitičara Erste banke, dionice Adrisa tek su na početku svog uzleta. Kompanija danas, nakon prodaje TDR-a kompaniji British American Tabbacco, ima oko šesto milijuna eura na računima te su spremni za nova ulaganja koja će povećati vrijednost tvrtke. U prezentaciji strateškog plana uprave Adrisa piše da će se već 2016. godine cijena dionice povećati za dvadeset posto, uz neprekidan rast do ulaska na međunarodnu burzu 2018. godine.
Da, Glavna skupština bi ove godine mogla biti zanimljiva iz dva razloga…prvo naravno odluka o raspodjeli dobiti (dividenda), a drugo moguće definiranje izlista vani s obzirom da je isto planirano za slijedeću godinu…