Tko će sve ovo raspetljati i koliko će to sve koštati.Adris sigurno nije ušao samo tako no meni se čini da će to potrajati podulje vrijeme osim ako kerum/adris sve ne dogovore.
ADRS-P-A
Još jedan mirovinac kupuje:
2. Erste Plavi OMF kat. B 616.322 +21.000
ADRS-P-A
Još jedan mirovinac kupuje:
2. Erste Plavi OMF kat. B 616.322 +21.000
A tko prodaje??
Što pametnije kupuje??
Da bar hoće dati ispod 450!
tko tu koga ali ne vjerujem da je tu adris ušao grlom u jagode samo tako
http://www.tportal.hr/biznis/kompanije/457643/Zestoka-bitka-za-nekadasnji-ponos-Splita.html
Dodatnu komplikaciju predstavlja činjenica da se odvojeno vode postupci za glavni hotelski kompleks i naknadno izgrađeni aneks; upravo na njemu se nalazi hipoteka Kreditne bane Zagreb vrijedna 50 milijuna kuna, koji stečajni sudac također nastoji osporiti. Ova potraživanja nekoliko puta su mijenjala vlasnika i na koncu završila u rukama Adris grupe, koja je pored toga otkupila i potraživanja 72 od 73 nekadašnja radnika hotela Marjan. U ovoj grupaciji očito su zainteresirani da preko Marjana prošire svoj biznis na Dalmaciju.
Istovremeno, u odvojenom ovršnom postupku u kojemu Heta nastoji ishoditi prodaju hotela obavljen je očevid na terenu, nakon čega bi trebala uslijediti procjena njegove vrijednosti i neslužbeno se najavljuje da bi prvo prodajno ročište moglo biti održano početkom ljeta 2017. godine.
Adriatic i njegov stečajni upravitelj Zoran Miletić već mjesecima paralelno muku muče s kompleksom veličine 55 tisuća kvadrata jer na blokiranom računu novca nema doslovno ni za zaštitarsku službu, a kamoli za nužno održavanje i sprečavanje propadanja. Za hotel Marjan nedavno je, navodno, interes pokazivala i turistička grupacija Lukšić, no po neslužbenim informacijama odustali su nakon što su uvidjeli da bi umjesto obnove nekadašnji splitski ponos bilo isplativije srušiti i graditi ispočetka.
No ja nisam baš posve siguran u to što je Vanđelić rekao jer svakakve igre mogu biti u igri jer se počelo igrati sa INA-om.Nacional npr.piše da nudimo Mol-u 800 M nečega a da Mol traži 1,8 M eura. Naša Grupa koja bi to kupila su fondovi Hep.adris i neki strani igrač pa iz ovoga može proizači i špekulacija koju Vanđelić pobija.http://www.seebiz.eu/vandelic-adris-nece-prodavati-croatia-osiguranje/ar-147842/
No vratimo se mi nekoliko godina unatrag kada je AV davao izjave da je adris zainteresiran za investiciju u
Energiju (ina,plomin,lng) a poznato je da AV i država dobro surađuju (co,hpb).Uglavnom dobro je da se nešto događa i kombinira
Buđenje na povlaštenoj seriji…optimizam je u zraku na burzi 🙂
ADRS-P-A
Ovi dalje kupuju:
3.RAIFFEISEN OMF KATEGORIJE B +3.119
Buđenje na povlaštenoj seriji…optimizam je u zraku na burzi 🙂
samo da se trumpu ništa ne desi.
Brzo bi se mogao privatizirati i državni udjel u lancu marina ACI za koji su već pokazali interes veliki igrači (Dogus grupa, Adris grupa). Za udjel u ACI-ju država bi mogla inkasirati oko 560 milijuna kuna.
Među kandidatima za privatizaciju i nekoliko je turističkih tvrtki za koje država već dulje vrijeme traži kupca. Riječ je o tvrtkama Hoteli Makarska, Hoteli Maestral, Club Adriatic i Jadran Crikvenica. Prema gruboj procjeni, za ove turističke kompanije država bi mogla ukeširati oko 250 milijuna kuna.
http://www.tportal.hr/biznis/politika-i-ekonomija/458738/Sto-bi-jos-drzava-mogla-prodati-da-skupi-novac-za-Inu.html
Tko je tako uporan i ne da da cijena ode preko 460kn?Tko je taj koji odgađa neminovno?
[/quot
Ja mislim da se čeka kojim smjerom kreće investicije.
ADRS-P-A
Ovi dalje kupuju:
3.RAIFFEISEN OMF KATEGORIJE B +3.119
Top 10 vrijedno skuplja:
3.RAIFFEISEN OMF KATEGORIJE B +5.000