Nećemo obustaviti investicije jer smo ljuti na ministra Marića i poreznu reformu, nego zato što nećemo imati sa čime investirati. Morat ćemo rezati troškove, to će osjetiti i radnici, a primjerice samo Maistra s novim PDV-om očekuje oko 16 milijuna kuna manju EBITDA. Nisam siguran ni da ćemo moći ostvariti oko 9 posto rasta, koliko smo prosječno godišnje bilježili zadnjih nekoliko godina”, upozorio je Popović.
http://www.seebiz.eu/popovic-maistra-s-novim-pdv-om-ocekuje-oko-16-milijuna-kuna-manju-ebitda/ar-146483/
Ne sikirajte, sve će to oni kompenzirat porastom cijena, danas MAIS-R-A 4% u plusu, što znači da danas Adrisovih 90% udjela u Maistri vrijedi 97 milijuna kuna više nego jučer 🙂
Stvarno, svašta se piše.
Samo čekam privatizaciju Croatia airlines- i za njih ce vjerojatno Adris biti zainteresiran.
Osobno sam mišljenja da treba dodatno ojačati svoje perjanice ulagački (Maistra, Cromaris) i vlasnički (CO), a tek potom razmatrati opciju ulaska u ACI (koji bi bio odlična nadogradnja).
U banke ne ulaziti, jer to nije ni blizu core biznisa, i nije potrebno ulaziti u vlasničku strukturu da bi dobili back up podršku za CO i police osiguranja.
Šteta da lova stoji na računu i da se aktivnije ne krene u investiranja i dokup (CO), i to u trenutku nikad nižih cijena kapitala.
Bez žaljenja bi prihvatio takav upravljački pristup, pa čak nauštrb isplate dividende dioničarima.
Ali ako već nema ideje/volje, bolje da daju još jednu izvanrednu dividendu.
u potpunosti se slažem sa napisanim
[/quote]
što imaju ovi što stalno ruše postotak ocjena stvarno mi nije jasno. Stvarno debili kakvih nema.
Mene to ne dira jer znam koji članak vrijedi, koji se piše kao zafrkancija ili ako ima neki lapsus
Niču hoteli vrijedni 4,3 milijarde kuna: Gradi se od Istre do Dubrovnika
Dobar dio hotela na tržište će već sa sljedećom sezonom, veći projekti najavljuju se za godinu kasnije. Među njima je i najveća pojedinačna hotelska investicija, gradnja novog Adrisova Hotela Park u Rovinju, ali i dva zagrebačka hotela koji će najvjerojatnije poslovati pod Marriottovim brandom, na mjestu objekata Croatia osiguranja u Miramarskoj i na Trgu bana Jelačića. U Rovinju ovih dana kreće ambiciozan projekt gradnje novog Parka, u što će Adris uložiti oko 600 milijuna kuna. Radi se o luksuznom proizvodu od 5 plus zvjezdica, a još nije poznato hoće li poslovati pod Maistrinim imenom ili će se potpisati suradnja nekim svjetskim hotelskim brendom. Novi hotel će imati oko 200 smještajnih jedinica, uključujući dvadesetak luksuznih apartmana, a imat će i male privatne bazene na terasi.
Stvarno, svašta se piše.
Samo čekam privatizaciju Croatia airlines- i za njih ce vjerojatno Adris biti zainteresiran.
Osobno sam mišljenja da treba dodatno ojačati svoje perjanice ulagački (Maistra, Cromaris) i vlasnički (CO), a tek potom razmatrati opciju ulaska u ACI (koji bi bio odlična nadogradnja).
U banke ne ulaziti, jer to nije ni blizu core biznisa, i nije potrebno ulaziti u vlasničku strukturu da bi dobili back up podršku za CO i police osiguranja.
Šteta da lova stoji na računu i da se aktivnije ne krene u investiranja i dokup (CO), i to u trenutku nikad nižih cijena kapitala.
Bez žaljenja bi prihvatio takav upravljački pristup, pa čak nauštrb isplate dividende dioničarima.
Ali ako već nema ideje/volje, bolje da daju još jednu izvanrednu dividendu.
u potpunosti se slažem sa napisanim
[/quote]
što imaju ovi što stalno ruše postotak ocjena stvarno mi nije jasno. Stvarno debili kakvih nema.
Mene to ne dira jer znam koji članak vrijedi, koji se piše kao zafrkancija ili ako ima neki lapsus
[/quote]
ma gluposti..
malo mi je razočaravajuća netransparentnost Uprave jer vrlo rijetko izlaze s novostima, planovima, pojašnjenjima o realizaciji planiranog, svega onoga što ulijeva dodatno povjerenje investitorima, i onoga što je na suvremenim tržištima kapitala na Zapadu sasvim normalno, a posebno kod ovakvih blue chip dionica.
PREUZIMANJE SAVE RE
Rovinjska grupacija već mjesecima gradi široku akciju kako bi došla do većeg utjecaja u Savi Re. U tu su svrhu angažirali i poznate slovenske lobiste, primjerice Janeza Kocijančiča, tvrdi Siol.net. I David Kastelic, predsjednik Zavarovalnice Sava, koja je u vlasništvu Save Re, najmanje se jednom sastao s predstavnicima Adrisa. Ipak, o detaljima ne želi govoriti.
kad vec toliko vole osiguranja ( slazem se sa njima ) mogli bi dat ponudu za jdos , nije ni to losa firma, novaca imaju i stablno posluju .
nije nagovor na nista , imam i jdos i adrs
Što će reći da od toliko glava na ovoj temi, nijedna nije uočila obavijest na ZSE?
Naravno da sam uočila. Al nisam smatrala da je bitna. Zašto ti misliš da je bitna? Svako malo adris tako nešto objavi. Govori li ti ova nešto posebno?
Ta vijest o otpuštanju dionica vam je toliko učestala i de facto nebitna da nitko ne obraća previše pozornosti. 🙂
@PersJesus
Ta vijest o otpuštanju dionica vam je toliko učestala i de facto nebitna da nitko ne obraća previše pozornosti. 🙂
Invest, hvala na pojašnjenju. Uzet ću u obzir.