ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ok, recimo da ima nešto u tome što pišete, u slučaju da netko ide kupiti sve dionice (P i R), ali kod gledanja povrata gleda se drugačije.
Ali nećemo o tome, to je manje bitno, bitno je ovo drugo gdje ja vama dajem brojeve, a vi meni odokativno. 🙂
Zašto 12 milijardi?

Ok, pošto smo sad utvrdili tržišnu kapitalizaciju, možemo sad utvrditi i povrate ako treba?

Vidim da vas pate te milijarde, puno ih ima, možemo staviti da bude i 6 milijardi ako će vam tako biti lakše 😉

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Ok, recimo da ima nešto u tome što pišete, u slučaju da netko ide kupiti sve dionice (P i R), ali kod gledanja povrata gleda se drugačije.
Ali nećemo o tome, to je manje bitno, bitno je ovo drugo gdje ja vama dajem brojeve, a vi meni odokativno. 🙂
Zašto 12 milijardi?

Ok, pošto smo sad utvrdili tržišnu kapitalizaciju, možemo sad utvrditi i povrate ako treba?

Vidim da vas pate te milijarde, puno ih ima, možemo staviti da bude i 6 milijardi ako će vam tako biti lakše 😉

[/quote]

Kolega, kako mislite da ste pridonijeli konstruktivnoj raspravi?
Svi smo tu da zaradimo (ili prije ne izgubimo), ali od ovoga što ste vi napisali nema nikakve koristi.
Nadao sam se da ćete mi dati neki izračun zašto ADRS vrijedi 12 milijardi, kao što sam ja dao vama zašto vrijedi skoro koliko se i trguje.

Možemo i o povratima, ali bojim se da tu još gore stojimo…

lova koju je adris dobio prodajom TDR čak i za naše pojmove prestaje biti neka velika lova jer od tada su
kvalitetne firme poskupjele i adris bi morao dublje u džep a kamata koju ubire na lovu od TDR sve je bliže nuli.Pogledajte samo koliko treba za slovenska osiguranja i preostale udjele u CO
Drugo:ako se želi ovo prvo od kuda lova onda za ACI
Treće: ako se želi prvo i drugo treba napraviti novu lovu
Četvrto: opet me svrbi ta londonska burza odnosno sve skupa 2018.godina koja je nekako u svim kombinacijama kao godina oporavka

Možemo i o povratima, ali bojim se da tu još gore stojimo…

Slažem se, ako povrate računate isto kao i tržišnu kapitalizaciju nema nam spasa…

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

lova koju je adris dobio prodajom TDR čak i za naše pojmove prestaje biti neka velika lova jer od tada su
kvalitetne firme poskupjele i adris bi morao dublje u džep a kamata koju ubire na lovu od TDR sve je bliže nuli.Pogledajte samo koliko treba za slovenska osiguranja i preostale udjele u CO
Četvrto: opet me svrbi ta londonska burza odnosno sve skupa 2018.godina koja je nekako u svim kombinacijama kao godina oporavka

Sava je sad očito na čekanju do daljnjeg…mislim da je ostatak CO najizgledniji scenarij, to je red veličine milijardu kuna…

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju/prodaju predmetnih dionica.

Ma lova nije problem, može se i zadužiti, ima dovoljno prostora.

Plavi, ali što očekujete od londonske burze, mislite da će tamo biti cijena dionica ista samo u funtama? 😉

Sava je sad očito na čekanju do daljnjeg…mislim da je ostatak CO najizgledniji scenarij, to je red veličine milijardu kuna…
[/quote]

Mislim da je to i najbolja opcija.

ako će se ići na stranu burzu mislim da to više ne će biti londonska
strana burza košta,j.p.morgan isto košta a po tom pitanju ne znamo ništa da ili ne od adrisa ni glasa a po meni adris je za London pre sitan. jedino ako se prodaje sve. Od toga ne očekujem ništa.
Pošto ACI nije spreman za prodaju znači isto ništa.
Cromaris od 2017/18 prestaju ulaganja i ide berba kao i sa maistrom/Rovinj gdje isto prestaju ulaganja. Kao što si rekao najbolje riješiti CO do kraja.

cijenu dionica na stranoj burzi odnosno njezinu analizu kretanja dat će jpm jer da se izađe na neku burzu
treba biti debeli katalog a onda bi i saznali stvarnu? cijenu dionice odnosno analiza bi rekla koja cijena se očekuje

Adris razmatra uključivanje u Unicreditov proces pospremanja ako dio njega bude dezinvestiranje jedne podružnice u Hrvatskoj.

Je li moguća ‘recroatizacija’ banaka, na koji način i s kojim igračima u glavnoj ulozi?

adris+mirovinci u igri za zabu
što sve nije u igri za adris i što se sve ne piše

Stvarno, svašta se piše.
Samo čekam privatizaciju Croatia airlines- i za njih ce vjerojatno Adris biti zainteresiran.

Osobno sam mišljenja da treba dodatno ojačati svoje perjanice ulagački (Maistra, Cromaris) i vlasnički (CO), a tek potom razmatrati opciju ulaska u ACI (koji bi bio odlična nadogradnja).
U banke ne ulaziti, jer to nije ni blizu core biznisa, i nije potrebno ulaziti u vlasničku strukturu da bi dobili back up podršku za CO i police osiguranja.
Šteta da lova stoji na računu i da se aktivnije ne krene u investiranja i dokup (CO), i to u trenutku nikad nižih cijena kapitala.
Bez žaljenja bi prihvatio takav upravljački pristup, pa čak nauštrb isplate dividende dioničarima.
Ali ako već nema ideje/volje, bolje da daju još jednu izvanrednu dividendu.

Stvarno, svašta se piše.
Samo čekam privatizaciju Croatia airlines- i za njih ce vjerojatno Adris biti zainteresiran.

Osobno sam mišljenja da treba dodatno ojačati svoje perjanice ulagački (Maistra, Cromaris) i vlasnički (CO), a tek potom razmatrati opciju ulaska u ACI (koji bi bio odlična nadogradnja).
U banke ne ulaziti, jer to nije ni blizu core biznisa, i nije potrebno ulaziti u vlasničku strukturu da bi dobili back up podršku za CO i police osiguranja.
Šteta da lova stoji na računu i da se aktivnije ne krene u investiranja i dokup (CO), i to u trenutku nikad nižih cijena kapitala.
Bez žaljenja bi prihvatio takav upravljački pristup, pa čak nauštrb isplate dividende dioničarima.
Ali ako već nema ideje/volje, bolje da daju još jednu izvanrednu dividendu.

u potpunosti se slažem sa napisanim

New Report

Close