Imam ga još uvijek, ali nije to više tako jeftino. A i mogu oni kupiti i ACI i CROS i graditi hotele po Zagrebu, ali i na to će otići dobra lova.
Trenutno nije pretjerano podcjenjena, jedino što se nadamo da će pojedini dijelovi, pogotovo CROS, puno bolje poslovati.
da na to će otići dobra lova ali će i prestati investicije a do sada investirano će se početi dobrano vraćati. Cijeli ciklus ulaganja i povrata na uloženo je dobro isplaniran.Po meni prodaja TDR bi morala donijeti još neku dividendu.Ne zaboravimo da još uvijek stoji izjava o izlasku na stranu burzu i tu se još uvijek nešto
netransparentno događa.
Ovo je firma koja zarađuje pare. Uloži, krionički se zamrzni te odmrzni za 7-10 g i imaš duplo. To je suština. Sve ostalo je burek.
reci to onima što su kupili 2006-2007. bitan je i trenutak. a tko zna što budućnost nosi. ovo je ZSE, nije NY ni london ni frankfurt. nemoj se olako razbacivati izjavama jer te realnost demantira. ako ne bude krize u svijetu ponovno kroz koju godinu, bit ćeš u pravu, a ako bude, onda to tvoje ne vrijedi.
Još uvijek ne shvaćam cemu taj izlazak na stranu burzu i što se time želi postići, a da se ne može ovdje.
čisto preseravanje koje će samo puno koštati, a neće donijeti apsolutno ništa. vidjela žaba da konja potkivaju, pa i ona digla nogu.
Još uvijek ne shvaćam cemu taj izlazak na stranu burzu i što se time želi postići, a da se ne može ovdje.
ni ja neznamšto se time želi postići i zato pišem da je ta izjava netransparentna i neznam čemu služi i zašto
to treba.Interesantno je da se Adris uopće više ni jednom nije očitovao po tom pitanju. Očekivao sam neki
potpuniji plan realizacije po pitanju pojedinih izjava pa mi se sada sve više čini da se sve samo svodi na čekanje kao što sam već napisao: osiguranje i aci a novci stoje i cijeli razvojni ciklus je usporen
Da li možete ovo argumentirati ili je to samo površna izjava ispaljena iz rukava?
[/quote]
Naravno da mogu, kolega, nisam vam ja od onih koji neargumentirano pišu.
CROS udio je oko 1,5 milijarde kn.
MAIS udio je oko 2,3 milijarde kn.
Financijska imovina neka je 5 milijardi kn.
Cormaris i ostalo ne znam koliko vrijedi, ali sumnjam da vrijdi 500 milijuna kn s obzirom na dobit koju ostvaruje.
Neka je sve zajedno 9,5 milijardi kn.
P-A je oko 7,5 milijardi kn na burzi, R-A je 9,5 milijardi.
P-A uvijek i ima neki diskont u odnosu na R-A jer nema pravo glasa.
Tako da ne vidim neki potencijal rasta zato što nešto nije uračunato u cijenu.
Imam P-A.
[/quote]
Kolega, kao prvo trenutna trzisna kapitalizacija Adrisa je cca 8,7 milijardi kuna.Nikakvih ni 7,5 ni 9,5.
Drugo, pogledajte u godisnje konsolidirano izvjesce (str. 21) pa cete vidjeti da ste pogubili dobar dio imovine u svom izracunu.
umjesto str.21
u članku svega pomalo:udjeli u uljaniku,tng,atpl,co,rast dividende 20%,izlazak na londonsku burzu,konzultacije daje j.p.morgan
http://novilist.hr/novilist_public/layout/set/print/Vijesti/Gospodarstvo/Udar-na-Adris-Na-bubanj-bi-mogli-Croatia-osiguranje-Maistra-i-Uljanik
udjeli u triglav,savare
maistra,cromaris
Čemu ovo stavljanje članka iz 2015?
Kolega, kao prvo trenutna trzisna kapitalizacija Adrisa je cca 8,7 milijardi kuna.Nikakvih ni 7,5 ni 9,5.
Drugo, pogledajte u godisnje konsolidirano izvjesce (str. 21) pa cete vidjeti da ste pogubili dobar dio imovine u svom izracunu.
Kapitalizacija ovisi koju seriju kupite.
Da, ima druge imovine i svjestan sam je, ali koliko to vrijedi? Dojma sam da ne puno, znate li vi?
Koliko vrijede Rovita i Abilia?
Ali zato sam i povećao udio kod izračuna za 200 milijuna kn za slučaj da mi nešto nedostaje.
Daleko od toga, možda griješim, možda je u npr. CROS puuuno skrivene imovine koju treba aktivirati, ipak je tek nedavno privatizirana. Ali za sada ju tako tržište valuira pa sam tako i ja.
Što vi mislite koliko vrijedi Adris?
Kapitalizacija ovisi koju seriju kupite.
Što vi mislite koliko vrijedi Adris?
Netočno, kapitalizacija ne ovisi koju seriju kupite nego istu dobijete tako da broj izdanih redovnih dionica pomnožite sa cijenom redovnih dionica i tome pribrojite umnožak broja povlaštenih dionica i cijene tih povlaštenih dionica na burzi. To je jednostavno vrijednost društva na burzi a nju čine ukupna vrijednost redovnih i povlaštenih dionica. Kao što sam napisao tržišna apitalizacija iznosi cca 8,7 milijardi kuna.
Po odokativnoj analizi 12 milijardi…ali to i nije presudno…bitno je da su rezultati sve bolji i bolji i da stalno stvaraju dodanu vrijednost…IMHO
Netočno, kapitalizacija ne ovisi koju seriju kupite nego istu dobijete tako da broj izdanih redovnih dionica pomnožite sa cijenom redovnih dionica i tome pribrojite umnožak broja povlaštenih dionica i cijene tih povlaštenih dionica na burzi. To je jednostavno vrijednost društva na burzi a nju čine ukupna vrijednost redovnih i povlaštenih dionica. Kao što sam napisao tržišna apitalizacija iznosi cca 8,7 milijardi kuna.
Po odokativnoj analizi 12 milijardi…ali to i nije presudno…bitno je da su rezultati sve bolji i bolji i da stalno stvaraju dodanu vrijednost…IMHO
[/quote]
Ok, recimo da ima nešto u tome što pišete, u slučaju da netko ide kupiti sve dionice (P i R), ali kod gledanja povrata gleda se drugačije.
Ali nećemo o tome, to je manje bitno, bitno je ovo drugo gdje ja vama dajem brojeve, a vi meni odokativno. 🙂
Zašto 12 milijardi?
Čemu ovo stavljanje članka iz 2015?
u tom članku su svi odgovori na pitanja koja se postavljaju a do kojih bi moglo doći pa tako recimo i pitanje
zašto na londonsku burzu koje je rekao AV a to je vjerojatno rekao da se obrani od neprijateljskog preuzimanja u suradnji sa J.V.Morgan. Njegov rival je otišao iz Adrisa i pale su priče o neprijateljskom preuzimanju a AV više ne spominje londonsku burzu.U članku je i odgovor koliko će rasti (20%)dividenda slijedećih godina,koliko ima Adris udjela preko CO i.t.d