ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Psihologija burze na djelu…malo šamaranje na desno pa jače na lijevo pa opet na desno i tako dok se špekulanti izbace i ostanu investitori…a "slučajno" je tomu kumovala i ATPL…a čini mi se da će biti poprilično skuplji ponovni ulaz u ADRS…

nije nego se dijele dionice radnicima pa se onda očekuje da će ih prodavati na burzi. čemu onda dizati cijenu kad će oni utopiti i jeftinije.

...povijest se ponavlja...

Je, je. Dijele se za novce.

Nema dionica za radnike, samo ako daju novce za njih. Tad ih dobiju uz neki diskont.

Ti si bas neki zločest kokrodil Delboy! Toliko zločest da izmišljaš price!

I jos kad ih kupe imaju lock-up od tri godine. Prvi koji ce ih moći prodavati moći ce to tek u lipnju 2018.

Psihologija burze na djelu…malo šamaranje na desno pa jače na lijevo pa opet na desno i tako dok se špekulanti izbace i ostanu investitori…a "slučajno" je tomu kumovala i ATPL…a čini mi se da će biti poprilično skuplji ponovni ulaz u ADRS…

Srećom pa uveli porez inače bih se spustila na 420kn

Najsigurnije znak za blagostanje neke zemlje jeste porast broja njenog stanovništva.

Dobro govori fahrudin oko radnika i dionica, sve je točno rekao, kolko se sjećam radnici su ih tad mogli kupit za 300kn a u to vrijeme bile su oko 350kn ako se ne varam. Zanimanje za iste bila je minimalna, možda niti desetak radnika. Bilo je i ograničenje ako imaš npr prosječnu plaću od 5 tisuća kuna mogao si ih kupit najviše 100 komada i najranije može ih prodat lipanj 2018.
Budimo realni recimo i to da za njih nisu ni bile namjenjene..Uprava pokupila 😉

Koliko kosta listanje na FTSE All Share?

A sigurno manje nego učinkovita obrana od napadača!

Sam listing i kotiranje ne bi trebali biti skupi. Ne znam koliko košta izrada prospekta i savjetovanje. Odnosno cijeli postupak uvrštenja. Al mislim da to nisu toliko visoke cifre.

http://www.londonstockexchange.com/companies-and-advisors/listing/fees/fees-for-issuers-2016-2017.pdf

A sigurno manje nego učinkovita obrana od napadača!

Zašto misliš da bi listingom na LSE neutralizirali potencijalne “napadače/preuzimatelje”?

Ja se stalno pitam, zasto bi netko listao lokalnu kompaniju vani odnosno u Londonu?

I to dobro kapitaliziranu kompaniju.

Pa prije bi pronasao rezon da se lista primjerice Valamar koji ocito ima ambicije napraviti iskorak prema inozemnom sirenju? Ili Podravka koja je donekle srednjoeuropska kompanija? Atlantic? Mislim da je ideja spajanja Podravke i Atlantica bila ili jest sjajna ideja i takva bi kompanija trebala negdje vani kotirati ne samo radi velicine ili internacionalne strategije sirenja nego radi uvjeta financiranja i mogucih dokapa radi organskog i/ili mehanickog rasta.

Da ti ne dam decidiran odgovor zasto iako se isti namece sam po sebi, pitat cu te a zasto primjerice Agrokor koji je isto lokalna kompanija zeli navodno napraviti IPO ili sto vec u upravo Londonu, a ne lokalno?

Ne znam zašto imam osjećaj da nekima smeta zdrav razum i doza objektivizma na ovoj temi. Ja sam za to da svi oni koji imaju znanja i ideja otvoreno pišu na ovom forumu a čitatelji će procijeniti svaki ponaosob koliko im to pomaže u donošenju investitorskih odluka

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Ja se stalno pitam, zasto bi netko listao lokalnu kompaniju vani odnosno u Londonu?

I to dobro kapitaliziranu kompaniju.

Pa prije bi pronasao rezon da se lista primjerice Valamar koji ocito ima ambicije napraviti iskorak prema inozemnom sirenju? Ili Podravka koja je donekle srednjoeuropska kompanija? Atlantic? Mislim da je ideja spajanja Podravke i Atlantica bila ili jest sjajna ideja i takva bi kompanija trebala negdje vani kotirati ne samo radi velicine ili internacionalne strategije sirenja nego radi uvjeta financiranja i mogucih dokapa radi organskog i/ili mehanickog rasta.

Da ti ne dam decidiran odgovor zasto iako se isti namece sam po sebi, pitat cu te a zasto primjerice Agrokor koji je isto lokalna kompanija zeli navodno napraviti IPO ili sto vec u upravo Londonu, a ne lokalno?

Slažem se.

Vezano uz odlazak firmi iz Londona .. funta je upravo oslabila cca 20%, znači operativni troškovi su im niži za isti iznos.

+ u Londonu se aktivno govori sa preko 50 svjetskih jezika što znači da svaka firma koja u Londonu želi započeti neki posao sa nekim izvana odmah ima spreman workforce te ga ne mora dovlačit od negdje drugdje. Može li to ponuditi Frankfurt ? Tako da nema zime i nakon Brexita.

A listanje Adris na LSE ? Oke, a što bi se time dobilo ? Koja likvidnost bi se tamo ostvarila ? Koji to free-float će tamo se trgovati, i ono bitnije tko će to biti provider tog free-floata ??? Dakle to bi umrlo i prije nego bi zaživjelo.

Zato takva listanja imaju više smisla kod nekog IPOa / SPOa (ono čemu se nada Agrokor) dok niti to nije garancija daljnjeg aktivnog trgovanja (imamo na primjeru HTa i INE gdje je živjelo niti par mjeseci nakon listanja). Jedino je Pliva živjela jer bilo je stranih institucionalnih investitora koji su imali GDRe dok su i domaći bili aktivni po pitanju arbitraže te tako pružali likvidnost, no njeno listanje je bilo prije mog aktivnog bavljenja dionicama pa ne znam kako su oni osigurali dovoljnju likvidnost u startu.

New Report

Close