Gledam, zaista su stavili u segment promatranja i ACI i Adris, na osnovu čega… to valjda samo na burzi znaju…
Je, je, fahrudine, prvo optuži ljude da falsificiraju obavjesti, a onda gledaj. Bravo! Bravo! Tako te mama ucila?
Izjava da ovdje kojekakvi kokošari pišu gluposti i dalje stoji.
Sva sreća pa nitko te gluposti ozbiljno ne shvaća. Vidiš, ja imam Adrisa vise nego je valjda tvoj cijeli portfelj vrijedan, al ne pada mi napamet izmišljati priču i plasirati gluposti po forumu. Ubili ste forum kreveljenjem i bezveznim navijanjem, vas nekolicina ovdje. Bas kao sto su novinari ubili bilo kakvo vjerodostojno izvještavanje! Danas je Adris po 7 put izašao na Londonsku burzu, kupio po peti put ACI i Ante Vlahović je otišao u penziju, a Cros je prodan Poljacima i Zagreb ce dobiti pet novih hotela u okrilju Maistre u nekretninama Crosa! Pola godine nista, a onda se sve dogodi isti dan?! I sto je tu novo, sto vec nismo znali?
Očito je da ovo danas nije bilo slucajno, a mislim da bi uskoro mogli znati zasto je i kome to bilo potrebno! Mislim, ovdašnje kreveljenje i trkeljanje je i dalje ostalo beznacajno. Pogotovo tvoje.
Nego, idi ti mene tuzi svojoj mami, a ja cu joj poslati dudu da te utjesi!
Aj super. Kad mi ti govoriš o trkeljanju odma mi je lakše….
Izjava da ovdje kojekakvi kokošari pišu gluposti i dalje stoji.
Sva sreća pa nitko te gluposti ozbiljno ne shvaća.
Ovdje postoje neki ljudi (pretpostavljam da su to imatelji serije P) koji žele progurati foru kako je dobro imati i/ili kupovati upravo povlaštenu seriju dionica P jer će (prema njihovoj prezentaciji na forumu) cijena putem tržišta doseći (gotovo) istu cijenu kao redovna serija R.
Ako pak to ne upali, onda će se to valjda dogoditi dekretom prema čarobnom receptu “staviš povlaštenu dionicu P od 450 kn u isti koš s redovnom dionicom R od 600 kn, prespavaš i probudiš se sljedeće jutro s rastom povlaštene dionice za 150 kn. Kako lijepo!”. Tko je platio razliku od 450 do 600 kn tržištne vijednosti – ne zna se. 🙂
Ključne razlike između P i R su pravo glasa (R) i prednost pri isplati dividende (P).
1 dionica R je jednaka 1 dionici P po udjelu u firmi, što se vidi i po jednakoj nominali.
Ideja koju je prezentirao uvaženi kolega ‘plavi’ predstavlja hipotetsku situaciju kad se ‘penzioneri’ povlače iz aktivnog odlučivanja, te svjesni da gube apsolutnu kontrolu, žele time podići cijenu dionica.
I time bi umanjili svoj utjecaj i moć i direktno izbili novac iz vlastitog džepa, a to ne smiju. Odnosno ne žele. Da ti držiš recimo 80 ili 90 posto redovnih, a ostatak povlaštenih i da kontroliraš 25% kompanije putem redovnih, da li bi to ucnio?
Pored toga, ‘penzioneri’ nemaju potporu većine ostalih -r-a dioničara da čak i da imaju takvu namjeru, to i provedu.
Slažem se s Fahrudinom, stvarno se svašta piše i lupeta. I stvari koje nimaju nikakve poslovne logike i još gore stvari koje nemaju nikakve zakonske podloge.
Ne znam tko ima nešto protiv P-A?!
Razlika među njima i R-A je trenutno 30%, a znamo da moraju i uvijek su bile max 10%.
Tako da protivnici iste bolje neka navale dok nije otišla blizu R-A gdje joj je i mjesto!
Ne znam tko ima nešto protiv P-A?!
Razlika među njima i R-A je trenutno 30%, a znamo da moraju i uvijek su bile max 10%.
Tako da protivnici iste bolje neka navale dok nije otišla blizu R-A gdje joj je i mjesto!
Po ćemu točno mora biti razlika između RA i PA 10%. Hvala