ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@KressoM

Konačno netko normalno rezonira situaciju…usporedite samo dividendni prinos na povlaštenu i redovnu…nije mala razlika

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

http://lider.media/aktualno/novi-broj-lidera-adris-se-priprema-za-londonsku-burzu-povlaci-li-se-vlahovic/

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju/prodaju predmetnih dionica.

@KressoM

Konačno netko normalno rezonira situaciju…usporedite samo dividendni prinos na povlaštenu i redovnu…nije mala razlika

A koliki je dividendni prinos na redovnu, a koliki na povlaštenu?

Prinos i na jednu i na drugu je nikakav. Pa pogledaj volumen trgovanja?! Svi nešto očekuju, a ne znaju što očekuju….

A da Adris i ode na Londonsku burzu, tko bi tamo njime trgovao i zašto?

Na P-A je prinos 4% što je duplo više nego u banci.

Isti je kao kod HT-a, ali je potencijal za rast dionice veći.

Tko želi sigurnih 4% dividende svake godine P-A je zamjena za oročenje u banci + velika vjerojatnost za dobar rast cijene dionice.

4% je bio prinos na povlaštenoj kad je cijena bila 375 kn. Mozda nisi primijetio, al cijena vec dulje vrijeme nije blizu toj cifri.

@KressoM

[/quote]

Trebalo bi staviti tvoj Jadnoplov na Londonsku burzu da ti se konačno smanji taj gubitak na burzi od 70,80 ili više %, pa da nas prestaneš zamarati sa svojom destrukcijom. Čovjeće ti kao da imaš svaki dan pms.
Umjesto da nam svima čestitaš, pa pogledaj koliki nam je ( prirast ) , ti ovako …

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Izgleda da je kolega fahrudin malo nervozan što se bliži objava rezultata za 3. kvartal

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Što se tog dijela tiče, složio bi se sa Fahrudinom. Mislim da ljudi imaju nerealna očekivanja oko izlistavanja na Londonskoj burzi, i za Adris i za kombinacije oko Agrokora.

Znači ovo nije nikakvo pisanje protiv Adrisa i da me sad ne napadate s glu…ostima i optužbama (već sam rekao da se za par godina nitko neće sječati TDR-a), ali čisto da se ne zanosite pogledajte na kojem bi mjestu te naše priče bile po prihodima ili MCAP-u na toj burzi, koliko se trgovalo s Plivom i li HT-om, i kako po tim istim kriterijima stoje kompanije iz zemalja sa rejtingom sličnom našem. Treba biti realan, iako je to svakakvo pozitivno za kompaniju, koliko god mi mislili da smo divni i krasni nismo baš toliko. Strani financijaši i investitori jako dobro znaju o kakvoj se zemlji radi, možda čak i bolje nego mi.

I plus činjenica da nitko ne zna kako će Brexit utjecati na to sve, čak niti u kratkom roku.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

http://lider.media/aktualno/novi-broj-lidera-adris-se-priprema-za-londonsku-burzu-povlaci-li-se-vlahovic/

Ćujte, ako ide na Londonsku burzu, opet će trebati spajati P-A sa R-A serijom ne?
Pa neće valjda reči u Londonu, evo tu je R-A serija, ali imate nešto i P-A serije u Lijepoj našoj ..

Onda opet dolazimo do ovoga gore što sam pisao stranicu prije, ista nominala kod jende i druge, jedna redovna za jednu povlaštenu dionicu.

Naravno da ovo nije poziv ka kupnju ili prodaju dionica, sve su ovo samo pretpostavke koje se mogu i ne moraju ostvariti.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

06.10.2016 09:57:23
Sukladno čl. 258. st. 1 Pravila Zagrebačke burze, Burza je razvrstala izdavatelja Adris grupa d.d. u segment promatranja zbog neprovjerenih medijskih napisa o interesu Adris grupe d.d. za ulaganje u ACI d.d.

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

@KressoM

[/quote]

Trebalo bi staviti tvoj Jadnoplov na Londonsku burzu da ti se konačno smanji taj gubitak na burzi od 70,80 ili više %, pa da nas prestaneš zamarati sa svojom destrukcijom. Čovjeće ti kao da imaš svaki dan pms.
Umjesto da nam svima čestitaš, pa pogledaj koliki nam je ( prirast ) , ti ovako …

lp
[/quote]Ma pusti njega, njemu ništa ne valja. Kada sam kupovao Ingru po 2,10 on je prizivao stečaj a evo sad je 50% veća cijena. ADRIS ide dalje. Ima logičnosti u svim postovima koje pišete.

Ćujte, ako ide na Londonsku burzu, opet će trebati spajati P-A sa R-A serijom ne?
Pa neće valjda reči u Londonu, evo tu je R-A serija, ali imate nešto i P-A serije u Lijepoj našoj ..

Onda opet dolazimo do ovoga gore što sam pisao stranicu prije, ista nominala kod jende i druge, jedna redovna za jednu povlaštenu dionicu.

Naravno da ovo nije poziv ka kupnju ili prodaju dionica, sve su ovo samo pretpostavke koje se mogu i ne moraju ostvariti.

lp
[/quote]

Može samo po kojem članku kojeg zakona je to?

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

New Report

Close