ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

tko stoji iza ova računa iz top 10 koji prodaju ADRS-P?

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Vrlo očekivano, približavanje cijene P serije.
Razlika je špekulantske prirode.

@LOGIN

-treba peuzeti rizik na sebe i odlučit se za kupnju ili investiranje u dionice

to otprilike kao da odeš u kupnju u konzuma, veliki rizik,mačak u vrići ti ne gine ..hahahahah
neka mi oproste veliki investitori na šali, to ja samo da razbijem atmosferu,samo relax 🙂

tko stoji iza ova računa iz top 10 koji prodaju ADRS-P?

I ti slijep pored zdravih očiju?
Pa po zadnjoj promjeni RBA OMF kupuje a netko sa skrbničkog PBZ-a prodaje. E sad tko sa skrbničkog, najbolje da pošalješ upit u PBZ pa će ti poslati sve što te zanima…zajedno sa OIB-om klijenta i adresom prebivališta…

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

kapitalizirajte ovo sto sada imate
ovo je lose vodena kompanija

Izgleda da nikome ništa nije jasno, jedino ivanuoreskovicu, on poziva na kapitalizaciju još tamo od 360 kuna.

No, evo što je meni palo na pamet, čista špekulacija nemojte to uzeti za ozbiljno jel ..

Ako su istinite one priče o kojima se pisalo da postoji namjera neprijateljskog preuzimanja, tada potencijalnom neprijatelju treba što?
Trebaju mu redovne dionice jer one samo imaju pravo glasa.

Da sam ja većinski trenutno, ili onaj koji ima prevladavajući utjecaj, ja bih spojio povlaštene dionice u redovne u tom slučaju. Zašto? Pa zato jer je cijena preuzimanja u tom slučaju bitno veća !
Redovnih ima 9 615 900 komada
Povlaštenih ima 6 784 100
indikativno je i daj e trezor kupovao povlaštenu ove godine preko Interkapitala u većim blokovima, pa ništa nije skupio jer nije bilo zainteresiranih prodavača.

Ako se spoje u jednu cijena preuzimanja je puno veća i kompliciranija.

E sad, ako do toga dođe, nema druge nego da omjer u eventualnom spajanju bude 1:1 jer je nominala ista. Dakle u tom zamišljenom slučaju za jednu povlaštenu bi se dobila jedna redovna, što bi ovima u povlaštenoj dalo popriličnu zaradu na sadašnju cijenu.

Ponavljam, ovo je samo čista špekulacija i ništa više.

lp
[/quote]

Trebalo ti je godinu dana da to smisliš?

Ima ti tu jedan ozbiljan problem, a taj je da o tome odlučuju redovni dioničari, a ne povlašteni. I da ključni dioničari drže uglavnom redovne, a mnogo manje povlaštene dionice. I da ne razmišljaju svi kao Ante Vlahović, a moguće je da i Ante Vlahović promijeni mišljenje.

Dionice s pravom glasa su i dalje ključne, ali moguće je da potencijalni kupac, ako se ikad dogodi, preuzme i povlaštene po nekoj cijeni… Iako je po mojem sudu to na vrlo dugom štapu.

To sto ti navodiš mogla bi biti odredjena obrana od neprijateljskog preuzimanja, kada ne bi postojali oni koji se ne žele braniti. Ili kad bi postojala visokovjerojatna šansa da se kompanija neprijateljski preuzme. Ja mislim da je moguće prijateljsko preuzimanje ili neprijateljsko s visokom cijenom za redovne. Al necu procjenjivati kolike su sanse za te scenarije.

Uglavnom, lijepo je da ti razmišljaš, al oni koji su trebali su davno o tome razmislili.

Ma rastu i povlaštena i redovna, ne sikirajte se.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Tuku njiovi ma tuku i naši
Blok transakcija na 600 kuna od 9mil kuna
Gura to dalje i R i P bez dilema

Nikakav veliki problem 🙂 ovi koji se misle braniti p dionicama neka ih kupuju, ovi koji misle preuzeti neka kupuju redovne. :))

Status Quo: Roll Over Lay Down

Razlika P-A / R-A ravno 150 kn.
Pametnom dosta.

Razlika P-A / R-A ravno 150 kn.
Pametnom dosta.

Nisam pametan. Što želiš reći?

Ja bih spojio povlaštene dionice u redovne u tom slučaju. Zašto? Pa zato jer je cijena preuzimanja u tom slučaju bitno veća!

Redovnih ima 9 615 900 komada
Povlaštenih ima 6 784 100 komada

Dakle u tom zamišljenom slučaju za jednu povlaštenu bi se dobila jedna redovna, što bi ovima u povlaštenoj dalo popriličnu zaradu na sadašnju cijenu.

Dakle, ti misliš, kada bi sadašnjem broju redovnih dionica pridodao veliki broj povlaštenih dionica, da bi cijena (uz zadržavanje ostalih čimbenika) usprkos drastično većoj ponudi ukupnog broja dionica novonastale redovne dionice porasla? Abra-kadabra! 🙂

Vecoj ponudi ukupnog broja dionica

? O misa mu maloga… Koliko tu ljudi ima koji pricaju p.zdarije…

Dajte mi recite, kolika je trzisna kapitalizacija Adrisa? Jel vrijednost Adrisa samo njegove redovne dionice? Sto su povlastene dionice?

A sto se tice mudraca koji govore da je opravdano puno vecacijena -R serije isto pitanja:
Zasto netko kupuje dionice?

Ako nekome tko zeli upravljati kompanijom dionica vrijedi x kuna, zasto toliko ne bi vrijedila i onome koji njome ne zeli upravljati? Kako se zaraduje na dionicama? Tako da upravljas kompanijom pa izvlacis dobit sa strane ili postoji druga svrha dionicarstva?

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

New Report

Close