ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nikakvu….bit ce lijepo slijedecih 100 godina.

Nego dajte mi molim Vas pokazatelje redovnog poslovanja za 2016 godinu koji opravdavaju TK od 7 milijardi kuna?!?!, ajde plavi, plavi01, cashflow i ostali

Ajde dečki, opslužite Ivana, vidite da mu je dosadno.

No comment. Lik pršti optimizmom ali eto baš ADRS će bankrotirati…

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Nego dajte mi molim Vas pokazatelje redovnog poslovanja za 2016 godinu koji opravdavaju TK od 7 milijardi kuna?!?!, ajde plavi, plavi01, cashflow i ostali

– financijska imovina (dugoročni i kratkoročni dani zajmovi i slično), zaokružimo na 5 milijardi kn
– MAIS vrijednost udjela na burzi 2,3 milijarde
– prošao sam 7 milijardi, nastavite dalje (cro(mari)s…)…

Ivanoreskovic je intimno veliki optimist glede rasta ADRS-a. Negativnim mišljenjem okrenuo je pilu naopako,kako bi mi rekli dole na jugu. On je zapravo veliki optimist koji iznesenim stavom provocira-želi čuti drugačije mišljenje ( pozitivno) kojeg on intimno sigurno ima.

Ivanoreskovic je intimno veliki optimist glede rasta ADRS-a. Negativnim mišljenjem okrenuo je pilu naopako,kako bi mi rekli dole na jugu. On je zapravo veliki optimist koji iznesenim stavom provocira-želi čuti drugačije mišljenje ( pozitivno) kojeg on intimno sigurno ima.

Ivan se boji da ne bih adris svu lovu potrošio i naravno kad kriza dođe (naravno samo on zna kad)
da ce bankrotirat.
Naravno da se moze i bolje upravljat ali veći je i rizik,meni osobno bolje ovako stabilan rast i dugoročnije sigurnije.
Neznam gdje Ivan vidi te planove gdje ce oni svu lovu potrošiti?

Najsigurnije znak za blagostanje neke zemlje jeste porast broja njenog stanovništva.

– financijska imovina (dugoročni i kratkoročni dani zajmovi i slično), zaokružimo na 5 milijardi kn
– MAIS vrijednost udjela na burzi 2,3 milijarde
– prošao sam 7 milijardi, nastavite dalje (cro(mari)s…)…

[/quote]

Evo, ja ću nastaviti. Cromaris vrijedi najmanje 500 milijuna kuna, a vrlo vjerojatno bliže sto milijuna eura. Nakon dodatnih ulaganja, do 2018-te bi mogao vrijediti oko milijardu kuna ako dosegne godišnju proizvodnju od 10.000 tona. CROS vrijedi da se danas prodaje oko jedne premijske prihode, iako je upitno što su uspjeli do danas tamo p(r)očisiti, al recimo da ne vrijedi više od 3 milijarde kuna, to bi bilo nekakvih 105-110% godišnjih premijskih prihoda.

Znači, to ti je ugrubo još 750 mil. + 2,75 mlrd. (cca premijski prihodi), dakle 3,5 mlrd. kuna. Na ovih tvojih 7 to ispadne negdje oko 10,5 mlrd. kuna. Odbij financijske dugove i to ti je otprilike to. To je nešto više od konsolidiranog booka koji je krajem prvog polugodišta iznosio 9,64 mlrd. kuna. Ako naravno cijelu stvar gledamo statično.

Minimalno 10 milijardi….ako se nade pravi kupac, onda negdje oko 15 milijardi….

Doduše, oni nisu vlasnici 100% CROS-a, pa moj izračun treba vratiti na book odnosno na oko 9,5 mlrd. kuna. To je knjigovodstveno. Kolika je njihova profitna snaga i može li neka nova uprava ili vlasnik to značajno poboljšati, bio bi predmet spekulacija i nečeg što je trenutno van dosega ove ad-hoc brzinske procjene.

A kratkotrajni zajmovi…to isto tako?, netko kupi adrs pa odmah kupi i zamjove koji su dani u mais + u cijenu uracuna i samu mais…

jel vi vidite koliko neznate?

ajde polako ce te shvatiti, treba vremena, a ja cu vam pomoci

Kakvi kratkotrajni zajmovi?

Bitan je samo financijski dug, a ne dugovi iz poslovanja. I to onaj koji je kamatonosan.

Imaju oni pored dugova iz poslovanja i potraživanja.

Meni ti ne trebaš pomagati. Vjeruj mi.

Bilanca Adisa i RDiG su malo kompleksniji jer se radi o holdingu, al to ti sinko vrijedi najmanje 10-tak milijardi kuna. Ono što je zgodno, jest činjenica da ga možeš preuzeti za cca 6-7 milijardi kuna, ako se naravno svi ključni dioničari usuglase. I u tome grmu leži zeko zašto je R-A više na cijeni od P-A.

Unatoč prodaji TDR-a, Adris zadržao razinu dobiti od 151 mil. kuna

Koncern ulaže u turizam, prehranu i osiguranje.
Adris grupa je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 151 milijun kuna, što je, unatoč prodaji duhanskog dijela poslovanja, na prošlogodišnjoj razini, kada je ostvareno 150 milijuna kuna.

Ukupni su prihodi Grupe u prvom polugodištu iznosili 2,4 milijarde kuna, a iz Adrisa napominju kako ovogodišnji podaci nisu usporedivi s prošlogodišnjim baš zbog prodaje TDR-a. Predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović je kazao kako Grupa u sljedećem trogodišnjem razdoblju namjerava investirati četiri milijarde kuna u postojeće poslove, ali da su isto tako spremni i za nove poslovne izazove. Turistčki dio koncerna, Maistra, je ostvarila tri posto manje noćenja, ali povećanje prosječne cijene noćenja od osam posto je dovelo do rasta poslovnih prihoda od pet posto.

55posto
veću dobit imalo je Croatia osiguranje u prvom polugodištu

U tijeku je izgradnja hotela Amarin u Rovinju, čiji se završetak očekuje u kolovozu, a krajem listopada bi trebala započeti gradnja novog hotela Park. Ukupna ulaganja u 2016. godini procjenjuju se na više od 400 milijuna kuna, a u sljedećem trogodišnjem razdoblju Adris će u turistički dio svoga poslovanja uložiti 1,6 milijardi kuna, ističu iz rovinsjke tvrtke. Prehrambeni sektor, Cromaris, je u prvom polugodištu imao neto dobit od 7,2 milijuna kuna, uz rast prihoda za 18 posto.

Iz ovog članka se da dosta toga izčitati i izračunati

Nekima stvarno treba doktor samo ne znam dali je bolest izlijećiva.

New Report

Close