Adris grupa već je otkupila 60 soba hotela Marjan što je negdje 1/4 ukupnih kapaciteta. Planira zaposliti 150-200 djelatnika. Izvor: Slobodna Dalmacija, 05.09.2016.
Adris grupa već je otkupila 60 soba hotela Marjan što je negdje 1/4 ukupnih kapaciteta. Planira zaposliti 150-200 djelatnika. Izvor: Slobodna Dalmacija, 05.09.2016.
Ne nalazim na stranici, može link?
@WalueWalk
Vjerovatno tiskano izdanje Slobodne, al to je najbolja stvar koja se Splitu može dogodit..
http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/adris-grupa-preuzima-propali-kerumov-hotelski-projekt-u-splitu/4668527/
Turistička kompanija Adria Resorts otkupila je potraživanja 72 radnika te preuzela 58 soba u prostoru koji je više od godine dana u stečaju
Službeno…
http://zse.hr/default.aspx?id=73899
Znaci sad je Kerum tj. Adriatic duzan jedan dio para Adrisu,a ovi su osigurani zaloznim pravom nad aneksom hotela Marjan tj gdje je prije bio parking.
Frankie, ti kao vrsni poznavatelj nekretnina, a još si i iz tih krajeva, koliko je to dobro za Adris?
lp
Odlično je ako se sve raščisti čim prije, pa da hotel otvore do sljedeće sezone (ako je moguće, a mislim da je).
Ako se s uloženim novcima cijela priča prolongira na još jednu-dvije-tri godine, e to nije dobro.
Ali nema straha za Adris.
Frankie, ti kao vrsni poznavatelj nekretnina, a još si i iz tih krajeva, koliko je to dobro za Adris?
lp
Sad moraju u ovrhu i kupit to sto je pod zalogom u ovrsnom postupku. Postupak moze trajat dugo,ali mislim da nisu dug puno platili.Vjerojatno 30-tak % od potrazivanja.
lp
Sad moraju u ovrhu i kupit to sto je pod zalogom u ovrsnom postupku. Postupak moze trajat dugo,ali mislim da nisu dug puno platili.Vjerojatno 30-tak % od potrazivanja.
[/quote]
znači odlična investicija.. 🙂
Osim rješavanja hotelskih akvizicija, Uprava Adrisa već je na u niskom startu za lobiranje kod buduće Vlade o preuzimanju udjela u lancu marina ACI, koji je Vlada Tihomira Oreškovića skinula s liste strateških kompanija. U poslovnim krugovima smatraju da je pitanje dana kad će država popustiti i prodati većinski paket privatnom investitoru, a Adris će novu Vladu pokušati uvjeriti da je znatno poželjniji kupac od, recimo, turske Dogus grupe. Ako im i ne upali uskoro nautički biznis, Adris će sa svojom Maistrom uskoro dosegnuti, a možda i premašiti, brojke glavnih takmaca na hrvatskom tržištu, Lukšića s oko 1,5 milijardi i Valamar Rivijere s 1,26 milijarde lanjskog prihoda.
Maistra je lani imala ukupan prihod od gotovo 900 milijuna kuna, a u ovoj godini planira rast prihoda, dijelom i zahvaljujući novim investicijama u Rovinju te dizanju prosječne cijene od šest posto. Uz već uloženih više od tri milijarde kuna u turistički biznis, u iduće tri godine Adris planira uložiti dodatnih 1,6 milijardi kuna.v
…znači odlična investicija.. 🙂
Pazi vako, Kerum je platija hotel Marjan 20 miljona eura i upuca u njega kako kazu jos 110. Potrazivanja ce se otkupit za nekih 30-35 i sa 15-20 zavrsit hotel da bude top topova. Tko misli da je to losa investicija neka nastavi ulagat u DIOKi,TNSA,VLDS,KSST,INGRU i slicno. Ja da imam para to bi uzeja ne bi se sekunde promislja.