Uvijek mozes naci dvije točke u vremenu gdje je jedna rasla vise od druge. I to moze imati, ali i ne mora imati veći značaj.
Postoje neke činjenice koje smo vec iznosili i nije slucajno zasto redovna dionica ima visu cijenu od povlaštene. Mnogo se toga ovdje dogadjalo u posljednjih godinu dana, dosta stvari daleko od očiju javnosti i cijena uglavnom odražava ta neka dogadjanja, namjere i očekivanja. A dogodile su se i neke neočekivane stvari. Tek ce vrijeme pokazati koliko su bitne ili nebitne za budućnost kompanije.
Uglavnom, obje su dionice sa fundamentalnog stajališta vrijedne, no redovna ne nosi slucajno toliko višu premiju od mladje sestrice.
[/quote]
Ja nebih ‘nikad’prodao adris ni P ni R,osim za neki lokal u centru.
Pa to je 20% rast godišnji,naravno računam i dividentu .
slazem se..draga mi je ova dionica..bez obzira koju seriju se ima,ima odlican prinos..definitivno zasluzuje biti dio portfelja svakog dionicara..nemojte zamjeriti na komentaru gore.. 🙂 bas me zanima Q3..dugo nije bilo nikakve vijesti..
Hebes dionicu koja na forumu ima manje od 2000 stranica.
target cca 100 eura i svake godine će rasti
plus sigurna dividenda
ostale prognoze mogu biti samo još pozitivnije
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/HkAzahea5c06WefLg5kegw==.pdf
Stiglo odobrenje za stjecanje udjela u Sava d.d. SLO
Ako sam dobro razumio, Croatiji je odobreno da stekne jos nekih 5-6% u Savi Re (op.a. u ozujku su imali 14-15%). Sto zajedno s Adrisom daje nekih 25-26%.
adris/co
POVEĆANJE UDJELA
Objavljeno: 02.09.2016
CO može kupovati dionice Sava Re
Agencija za zavarovalni nadzor (AZN) Slovenije odobrila je Croatia osiguranju (CO) još 12. kolovoza povećanje udjela u društvu Pozavarovalnica Sava (Sava Re) objavili su iz Uprave Croatije danas na Zagrebačkoj burzi.
Ova informacija o dobivanju dopusnice slovenskog regulatora, koja ne samo Croatiji već i ostalim tvrtkama iz portfelja Adris Grupe, konačno dozvoljava stjecanje više dionica društva Sava Re novi je vjetar u ′regionalna jedra′ najvećeg društva za osiguranje u RH koje je zajedno sa svojim vlasnikom Adris Grupom do sada preuzelo 19,04 posto dionica u Savi Re koje mu jamče 21,15 posto glasačkih prava.
Adris i CO su u lipnju kod AZN-a zatražili dozvolu za povećanje udjela u društvu Sava Re. Većinski vlasnik Sava Re je slovenska država, a Adris je u proljeće ove godine najavio kako je za daljnje jačanje biznisa osiguranja izdvojio više od milijardu kuna, te da s tim iznosom namjerava kupovati bilo na domaćem tržištu bilo u okruženju kako bi realizirao svoj ambiciozni projekt kojim želi postati lider unutar industrije osiguranja i na području šire regije.
Izvor: poslovni.hr
adris/maistra do kraja godine dobri rezultati
http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/hotelijeri-ocekuju-dobru-popunjenost-u-posezoni-532560