ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Stardust,

Ne mozes samo gledati postotan prinos kada recimo P dionica poslje isplate dividende padne za iznos dividende, a R se niti ne pomakne ili ak naraste. Zakon ponude i potraznje je na djelu, a razloge zasto je potraznja toliko veca od ponude na P saznat ces ako prolistas forum

Ovo što se tiče pada nakon isplate ne stoji, pogledajte si kretanje P-A nakon isplate prethodne dividende.
Što se tiče ponude i potražnje -OK, razloge dobro znam, ali po meni sa strane valuacije totalno nerealno…ako se dobro sjećam Erste je prošle godine davao ciljanu cijenu R-A tek nekih 10-12% veću u odnosu na P-A.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

To su tempi passati.

Prošle se godine pisalo o mogućem “neprijateljskom” preuzimanju Adrisa, a kako povlaštene dionice ne nose pravo glasa i nisu bitne za upravljanje kompanijom, jasno je zašto je premija toliko narasla. Možda bi trebala biti čak i veća, al jasno je da bi rast redovne za sobom povukao i povlaštenu, možda s nekim vremenskim gapom da su se stvari tako odigrale.

Od toga očito nije bilo ništa, al nije nemoguće da se stvar jednom ponovi s nekim drugim akterima u igri. Zato vjerojatno netko inicira skupštinu na temu dioničarstva i uloge odnosno značaja dioničara za budućnost kompanije. A uvijek su moguće i neke neočekivane situacije i događaji, pa je vlasništvo odnosno upravljanje očito dosta cijenjenije od puke participacije u kapitalu i samog vrednovanja.

Stardust,

Ne mozes samo gledati postotan prinos kada recimo P dionica poslje isplate dividende padne za iznos dividende, a R se niti ne pomakne ili ak naraste. Zakon ponude i potraznje je na djelu, a razloge zasto je potraznja toliko veca od ponude na P saznat ces ako prolistas forum

Ovo što se tiče pada nakon isplate ne stoji, pogledajte si kretanje P-A nakon isplate prethodne dividende.
Što se tiče ponude i potražnje -OK, razloge dobro znam, ali po meni sa strane valuacije totalno nerealno…ako se dobro sjećam Erste je prošle godine davao ciljanu cijenu R-A tek nekih 10-12% veću u odnosu na P-A.
[/quote]
Jos vlada strah od preuzimanje .

Najsigurnije znak za blagostanje neke zemlje jeste porast broja njenog stanovništva.

neka vlada i dalje,pa da stignemo jos dokupiti po ovim solidnim cijenama..taman stize neki keš.. 🙂

@Littlebug:
Ostavi nesto i za nas,nemoj oštro po ASK 🙂

Najsigurnije znak za blagostanje neke zemlje jeste porast broja njenog stanovništva.

Povlaštenu seriju je počeo kupovati 1. dioničar, AZ obvezni mirovinski fond.
Zadnjih nekoliko dana kupili su ukupno 12 679 dionia P serije.
Kupuje i 3. dioničar – skrbnički račun PBZ-a, a kupuje također i 4. dioničar – skrbnički račun ZABA-e.

Zna li netko ili nagađa možda što ostali ne znaju možda ?

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Povlaštenu seriju je počeo kupovati 1. dioničar, AZ obvezni mirovinski fond.
Zadnjih nekoliko dana kupili su ukupno 12 679 dionia P serije.
Kupuje i 3. dioničar – skrbnički račun PBZ-a, a kupuje također i 4. dioničar – skrbnički račun ZABA-e.

lp

3. i 4. na P seriji nisu pojedinačni dioničari nego zbirni skrbnički računi.

lp

Ja nagađam da je debelo podcijenjena, za ostale ne znam…

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

lp

Ja nagađam da je debelo podcijenjena, za ostale ne znam…
[/quote]
Jasna siguran da je debelo podcijenjena,zato sam danas shopingirao R seriju.

@Littlebug
:
Ostavi nesto i za nas,nemoj oštro po ASK 🙂
nisam ostro,nisam nikako..ali su mene po bidu pokrsili.. 😉

izgleda da će R rasti još više u odnosu na P pa će se razlika još više povećati
ima to izgleda svoje razloge pa i ova tišina iz rovinja

izgleda da će R rasti još više u odnosu na P pa će se razlika još više povećati
ima to izgleda svoje razloge pa i ova tišina iz rovinja
ako se gleda period od 5.godina,ADRS-R-A je porastao nekih 35% vise od ADRS-P-A..ali ako pogledamo u nazad period od 6 mjeseci..dakle,prvi tjedan u 3.mjesecu i zadnji tjedan u 8.mjesecu statistika kaze ovako..ADRS-R-A prosjecna cijena 535kuna(3.mj.),zadnji tjedan u 8.mjesecu prosjek 558kuna,dakle,porast od nekih 4 posto!! a ADRS-P-A prosijecna cijena 353kune(3.mj.),zadnji tjedan u 8.mjesecu prosjek 406kuna,dakle,porast od nekih 13 posto!! ocigledno je POVLASTENO izdanje popularnije trenutno kad dionicara.. imam adrs-p-a,nije nagovor na nista,samo sam iznio svoj zakljucak iz podataka koji su tako savrseno jasni..postotak dividende takodjer ide u korist ADRS-P-A s obzirom da je cijena manja..dakle veci dividendni prinos..

New Report

Close