Moze pomoc? Koja je procedura za isplatu dividende ako do danas nisu poslani podaci u adris?
Hoce li isplatiti (morali bi), rok?
da, i ja sam imao taj slucaj, odite par stranica unatrag, mislim da je KressoM sve postao:
na njihovim stranicama ima postupak slanja podataka i točno što im se šalje… poslao sam sve mailom i u roku dva dana mi sjeli novci (podaci sa SKDD nisu dovoljni jer Adria isplaćuje sam)
Kad jednom dostavite podatke to je to.
Ne treba slati ponovno za svaku dividendu (netko je pitao).
Adris/CO
Tek za tri-četiri godine.Tko živ tko mrtav za to vrijeme.Sve priče u Adrisu traju predugo a vrijeme je novac.
Na primjer priča sa novom zgradom u Jukićevoj traje bespotrebno već godinama.Sve radnje u Adrisu idu sporo.
izvod iz članka:
Čak ističu da je Tomažič suočen i s osobnim bankrotom te da takvoj osobi definitivno nije mjesto biti u nadzornom odboru. Adris je dosad u svoj portfelj stavio 21,15% dionica Save s pravom glasa, a krajem lipnja od Slovenske agencije za nadzor tržišta osiguranja zatražili su dozvolu za kupnju još dionica. U Adrisu ne skrivaju ambiciju za akvizicijama kako bi Croatia osiguranje postalo lider u regiji i za tu namjenu su izdvojili gotovo milijardu kuna. Novca i strpljenja imaju, pa se, tek neslužbeno, na toj adresi može čuti kako planiraju postati vlasnikom Save za tri-četiri godine.
Adris, kao i sve hrvatske kkmpanije, ima nesposobno upravljanje. Obzirom na trziste u kojemu se nalaze i neminovnu liberalizaciju u trzistu turizma gdje ce se pojaviti strana konkurencija adris dugorocno s ovakvim upravljanhem nema dobru buducnost..kao niti ostale hrvatske kompanije..banke koje su su npr strane ali s hrvatskim uoravljackim managementom imaju obrazac ponasanga kao i ostale hrvatske kompanije tj sporo, neefikasno, s malenom dodanom vrijednosti…hrvatske kompanije privatne opstoje samo ako imaju potporu drzave kroz poticaje, povlastice, kredite, monopol, oligopol inace su jadne, jadne..hrvatskoj drzavi se ne pise dobro, a poslijedicno niti firmama koje zive naslonjene na drzavu…adris je samo odraz zemlje kojoj posluje: spor, nekreativan, neambiciozan, jednom rijeci nesposoban
Adris, kao i sve hrvatske kkmpanije, ima nesposobno upravljanje. Obzirom na trziste u kojemu se nalaze i neminovnu liberalizaciju u trzistu turizma gdje ce se pojaviti strana konkurencija adris dugorocno s ovakvim upravljanhem nema dobru buducnost..kao niti ostale hrvatske kompanije..banke koje su su npr strane ali s hrvatskim uoravljackim managementom imaju obrazac ponasanga kao i ostale hrvatske kompanije tj sporo, neefikasno, s malenom dodanom vrijednosti…hrvatske kompanije privatne opstoje samo ako imaju potporu drzave kroz poticaje, povlastice, kredite, monopol, oligopol inace su jadne, jadne..hrvatskoj drzavi se ne pise dobro, a poslijedicno niti firmama koje zive naslonjene na drzavu…adris je samo odraz zemlje kojoj posluje: spor, nekreativan, neambiciozan, jednom rijeci nesposoban
Bla, bla… zato si ti ambiciozan, u pisanju općenitih savjeta.
Novca i strpljenja imaju, pa se, tek neslužbeno, na toj adresi može čuti kako planiraju postati vlasnikom Save za tri-četiri godine.
Koliko je godina i pokušaja trebalo Agrokoru da postane vlasnikom Mercatora?
http://www.seebiz.eu/prilika-za-adris-i-co-triglav-ce-se-ipak-prodavati/ar-141052/
Adris i CO: Triglav će se ipak prodavati
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 13.08.2016. – 11:02:43
LJUBLJANA – Slovenski državni holding (SDH) je jučer Ministarstvu financija predložio promjenu strategije upravljanja državnim investicijama.
Između ostalog, preporučuje se prodaja državnog udjela u Triglavu gdje država ima većinski udjel od 62 posto. Prve reakcije stranaka, međutim, pokazuju da će o tome još biti ozbiuljnih rasprava. Tako je stranka DeSUS koja je dio vladajuće koalicije izrazila protivljenje uz dodatak kako je s bivšim ministrom financija Dušanom Mramorom dogovoreno da se 34 posto udjela Triglava prebaci u državni mirovinski fond, a da bi zakon omogućio da taj fond otkupi i preostalih 28 posto udjela u Triglavu.
Prošle je godine SDH preporučio da se dionice Triglava ne prodaju, a državni udjel u njemu nazvan je “strateškim”.
Adris/Co se ne da preveslati slovencima i njihovim izmjenama koju će firmu prodati.
Zato i drže udjele u jednoj i drugoj osiguravajućoj kući
Triglav ili Sava Re?Ako slovenci ovako nastave past će oba.Ha,ha,ha,
No ovako slovenci muzu na dvije strane.
I KAJ SAD?
No po meni zna adris što radi isto kao i valamar.
Nedugo sam napisao da u adrisu ide sve presporo no stvari razvlače države i to slovenska pa i naša i onda nemreš ništ.
http://www.seebiz.eu/koliko-vrijedi-triglav/ar-141105/
Triglava (LJSE:ZVTG) imale su sjajnu prošlu godinu, posebno prvu polovinu godine, no ove je godine rast presahnuo. U posljednjih godinu dana cijena je pala 3,2 posto, na 24.5 eura koliko je iznosila zadnja cijena dionica zabilježena u petak na Ljubljanskoj borzi.
Tržišna kapitalizacija Triglava prema sadašnjoj cijeni iznosi 557 milijuna eura. Uz već uobičajenu premiju koju kupac plaća na preuzimanje većinskog udjela može se pretpostaviti kako bi se ova brojka mogla podići i iznad 600 milijuna eura. Toliko je uostalom kompanija tržišno i vrijedila početkom prošle godine.
S druge strane, većinski udjel u Croatia osiguranju Adris je Grupu prije dvije godine koštao ukupno oko 1,7 milijardi kuna. Adris je od države kupio 39,05 posto udjela u Croatia osiguranju, za što je ponudio 905 milijuna kuna, a obvezao se i na dokapitalizaciju od oko 840 milijuna kuna, nakon čega u Croatia osiguranju ima 60 posto vlasništva, dok je državi bi ostao udio od 28 posto. Drugim riječima, s obzirom na interes CO-a za preuzimanjem Triglava, vidimo da bi manja kompanija željela preuzeti veću. Neobično, ali ne i nemoguće. Adris ima kapitala i odavno je najavio kako Croatia osiguranje želi od Triglava preuzeti lidersku poziciju na regionalnom tržištu.