Nisam imao slobodnog casha za ući ranije u ADRS-PA pa sam ušao na cca. 400 kuna i nije mi žao naravno.. Žao mi je jedino što nisam mogao ući oko 350 kn.. Dugoročno je ovo brutalna stvar i još ako se izlistaju u Londonu to će biti odlično..
A tko ce ti trgovati u Londonu? Mislim…. to ti je Patka Zlatka!
***treba reći iskreno, ovome se nitko nije nadao…sad da vidimo koliko bude izvanredna dividenda
Nisam imao slobodnog casha za ući ranije u ADRS-PA pa sam ušao na cca. 400 kuna i nije mi žao naravno.. Žao mi je jedino što nisam mogao ući oko 350 kn.. Dugoročno je ovo brutalna stvar i još ako se izlistaju u Londonu to će biti odlično..
[/quote]
Ma neće nitko, treba staviti tvoj Jadroplov na Londonsku burzu..
Što ti je, pa neće g. Vlahović dati po ovim cijenama Adris na burzu u London, rekao je ne jednom da su ove cijene potpuno nerealne. Ako ide u London a takva mogućnost je najavljena ide po realnim cijenama fahrudine.
Uostalom sama eventualna vijest o tome šalje dionicu odmah u blokadu.
Čekamo vijesti o eventualnoj izvanrednoj dividendi.
Živjeli!
lp
Ovi od jednog kvartala skoro pa kupe pola HIMR 🙂
[/quote]
Ma neće nitko, treba staviti tvoj Jadroplov na Londonsku burzu..
Što ti je, pa neće g. Vlahović dati po ovim cijenama Adris na burzu u London, rekao je ne jednom da su ove cijene potpuno nerealne. Ako ide u London a takva mogućnost je najavljena ide po realnim cijenama fahrudine.
Uostalom sama eventualna vijest o tome šalje dionicu odmah u blokadu.
Čekamo vijesti o eventualnoj izvanrednoj dividendi.
Živjeli!
lp
[/quote]
A koje su to realne cijene?
Listanje u Londonu nema nikakvog smisla i to je samo bila Antina fora da smiri dioničare. Pa i HT je bio u Londonu. I INA pa tko je njome trgovao?
Jedino se trgovalo Plivom odnosno njezinim GDR-ovima jer je to bila kompanija bez većinskog vlasnika. Najveća u ovom dijelu Europe i sa značajnim izvozom i potencijalom širenja. Adris je lokalna kompanija koja nema niti ambicija, a niti resursa za neko značajnije vanregionalno širenje, a obzirom da posluje u tradicionalnim biznisima to ne bi imalo ni smisla. Osim mozda za diviziju ribe, al dalek, jako dalek put je do toga, ako se uspije u naumu.
Fenomenalno izvješće.
Adris se transformira na idealan način, i kao dionica je prerasla naše tržište na kojemu nije u mogućnosti iskoristiti sav svoj potencijal. Zbog toga se i planira izlazak na London.
Jesam li jedini koji je ocekivao ovakvo izvjesce? Od Cromarisa se ocekuju velike stvari, na skupstini je AV lijepo objasnio kakav potencijal vidi u Cromarisu i koliko ta tvrtka raste brze nego li su i oni sami ocekivali. Isto tako je bilo govora o konstantnom rastu cijena nocenja koje ostvaruje MAISTRa. Euro je imao utjecaja na 6mj, a vjeorjatno ce imati i mali utjecaj na cijelu sezonu, no iduce godine mozemo ocekivati jos bolje izvjesce.
Gdje nam je sada ivanoreskovic da nam objasni kako ADRS nista ne valja?
evo ivana:)
jeste vi svjesni koju ADRS lovu troši da bi imao na kraju godine max 300-350 mil kuna dobiti?, a TK je preko 6 milijardi kuna
ne govorim ja da je ovo loša kompanija, nego je užasno vođena….
I izvješće je ništa posebno,
pozitivno sam iznenađen objavom za CROS, ali super bi bilo da nisu uljepšali RDG otpuštanjem bogus rezervacija za koje ne razumijem da ih uopće i imaju (ukupno miljardu kuna u jednom trenutku!) .
sad se nadam da će konačno krenuti i taj najavljeni investicijski ciklus koji se odgodio za više od godinu dana.
i osobno mislim da neće biti nikakva listanja nigdje vani.
u iščekivanju skupštine na jesen..
Najbolja dionica trenutno po odličnoj cijeni. Osobito ova p-a serija,
to je zaista solidna investicija uz minimalan rizik.
Poslovanje diverzificirano. Znaju što hoće, a mogu i znaju to napraviti.
Nezaobilazno je pitanje boljih dividendi, ali jasno je da je to pitanje vremena.
Da daju barem 50-ak kn po dionici kad već ne daju 100 ili 200 kn.