koliko je to isplativo i ako marijan kupe pa ga ukljuce u Maistru a sama maistra planira do 2020 godine uloziti u povecanje portfelja hotela 1.6 milijardi kuna nisam siguran da je to dobar poslovni potez jer treba fondu platiti 300 mil kuna navodno i Kerumovima istu tu svotu plus jos jedno 25-30 mil eura da se sve dovede u uporabno stanje po tome ispada da bi samo na Marijan potrosili vise od 800 mil kuna ili ti preko pola od planiranih 1.6 milijarde kuna koji je tu povrat na kapital a gdje su ulaganja u hotele u Istri i plus ako ce ulagati u Zagreb mislim da ce im za to budzet od 1.6 miljardi biti premali
Totalno krivo. Znaci heta prodaje dospjelu trazbinu u iznosu 300 milijuna kuna jer je napravila otkaz ugovora o kreditu jer Kerum nije placa. Na tu svotu ce ici diskont od bar 25-30% znaci dobit ce ovo za jedno 210-230 milja kuna. I onda u ovrsnom postupku preuzet hotel temeljem svoje trazbine od 300 miljuna kuna. Kerum nece vidit lipe od ovoga.I da ovo nije dobar posal. Daj Boze da mene pogode ovako losi poslovi svaki dan.
Za tu cijenu koju vi navodite bit ce vise interesanata pa ja vjerujem da zgotove hotel i otkupe sve dugove nece kostati ispod 600 mil kuna imam dionice ADRS-r-a
Je li ovo jedina dionica na ZSE na koju možda utječe situacija s Vladom?!
Jer ostale stvari za ovu dionicu su zapravo vrlo pozitivne i poticajne budući da se pravi veliki pothvati tek očekuju.
Drago mi je da ova situacija s Vladom nije utjecala puno na ZSE (kao što nije ni trebala), jer valjda su se ljudi opametili, bilo bi zgodno npr. sada rasprodati, pa da sve padne, pa onda kad se okupi nova vlada pokupiti vrhnje.
Ali valjda sad svi znamo da to ne ide tako, jer Vlada će se morati izabrati bilo na koji način, i bilo bi tako lako djelovati (i zarađivati) na burzi.
Ipak je izgleda ostalo jako malo “ovaca” i sad će ZSE izgleda funkcionirati po malo uglađenijim pravilima.
Samo da još dođe likvidnosti (vjerojatno nakon izbora nove Vlade će biti poboljšanja), neće joj biti kraja.
Sve tebe trebaju pitati da li utjecaj pada vlade ima na market….Utjecaja mora biti jer to jednostavno nije normalna situacija.
Sad koliko će pasti koliko će ova trakavica trajati to nitko nezna.
Ali da nema utjecaja s tim se ne slažem!
impresivno,gradilište hotela,naslov članka dobar ali ne veli u kojim novim destinacijama ….
http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/rovinjski-div-gradit-ce-i-kupovati-hotele-u-novim-destinacijama-527543
Polako, na kraju će ovo završiti kao i Mercator…
Ključno je ovo: “agencija je pozvala ADRS da Zahtjev dopuni”, što vjerojatno znači da nedostaju samo neke formalnosti u njemu.
Dakle ne bih baš rekao da neće biti ništa od toga!
Netko iz Slovenije mozda? U cemu je tocno greska, ovdje ispada da nije problem sam zahtjev nego nekakav pravno tehnicki propust.
Tko koga kupuje/blokira kod Sarajevo osiguranja. Iz ovoga ispada da bi Sava kupila ako se ne varam cros dole drzi vecinski dio?
(na mobu sam, inace bi iskopao iz tablica)
Na potezu Praška-Jelačić plac CO u vlasništvu ima pet zgrada ukupne površine 9980 četvornih metara. Radi se o objektima povijesne baštine, u centralnoj zgradi nalazi jedna od samo tri očuvane secesijske dvorane u hrvatskoj metropoli.
CO u Miramarskoj će ići za preuređenje u hotele a Atlantic možda kupi Croatijine prostore u Vukovarskoj
8M keša i sa nekretninama koje imaju mogu samo prodajom nekretnina koje nemaju u planu za svoj biznis izgrađivati elitne hotele po Zagrebu a keš ostaje za ACI,savare osiguranje …
Izvanredna skupština na jesen donosi sve karte na stol a u igri je i londonska burza.
Ovdje je pitanje izvanredne dividende marginalna stvar