ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

sa skupstine:

Dividenda u iduce tri godine minimalno 15kn godisnje. Izvanredna skupstina bit ce na jesen i na njoj bi se trebalo raspravljati o utjecaju dionicara u kompaniji

Na kraju izlaganja nisam dobro cuo ali alo se ne varan Ante je najavio nesto kao da je siguran da bi Adris bio dobar i bez njega te da je eventualno spreman sudjelovati u razvoju adrisa kao aktivisticki dionicar a ne kao predsjednik uprave. ponavljam nisam dobro cuo kraj pa sam mozda krivo shvatio sto je rekao

...

Zaboravio sam, kada je ono zadnji dan za DIVKU?

28.06.
[/quote]Hvala kolega. Dakle zadnji dan kupnje 24.6?

[/quote]

dobro, a zašto bi netko kupio samo da dobije dividendu? ide ti se u poreznu na prijavu ili što?
pa čim prođe taj dan, cijena će pasti barem za taj iznos ili nešto manji jer ljeto je pred vratima, a naši ljudi ulažu ono što ne bi trebali – višak novaca koji im neće trebati godinama.
kupiti radi dividende ima smisla na stranim velikim burzama gdje cijena padne minimalno, a ne ovdje gdje u pravilu padne za iznos dividende. valjda kupuješ nešto jer očekuješ kapitalnu dobit, a dividenda je nešto povrh toga. u niti jednom, adris se nije iskazao. ostaje za vidjeti hoće li se konačno ovdje nešto promijeniti. vidljivi su pomaci na bolje, ali još uvijek imam dojam da to nije to i da oni i dalje nemaju neku jako profitabilnu viziju jer ono sa ribetinama i nije neki posao, uz to što je neekološki i čisto zlostavljanje životinja na koje nitko ne reagira pa neka eto ovo bude moj usamljeni glas protiv te klaonice, a za slobodu životinja, makar to bile “samo” ribe.

...povijest se ponavlja...

Do 2019. godine Adris grupa će investirati gotovo četiri milijarde kuna u turizam, zdravu hranu i osiguranje

Do 2019. godine Adris grupa će investirati gotovo četiri milijarde kuna u turizam, zdravu hranu i osiguranje

„Povećanje vrijednosti naših poslova, aktivna dividendna politika i program otkupa dionica odrazit će se na vrijednost tvrtke, što će i nadalje osiguravati visoke stope prinosa za dioničare“, zaključio je Vlahović.

A kada čemo mi to osjetiti više u đepu vidjet ćemo jer izračun da imamo svake godine više 28% meni ne
konta

Dvije dionice imaju veliku sličnost adris i valamar imaju odlične planove za ulaganja i akvizicije i još jedna
sličnost je da dioničari slabo investiraju u svoj đep.
Već sam napisao ako ne bude izvanrednih dividendi bi će to mršava godina po nas.

citirat ću sebe plavi: na adrisu se ne može zaraditi. odnosno može ovako kako ante gleda, ali ako sada kupiš, može se dogoditi da čekaš 10 godina da cijena odee 20% gore. i to je to u tih 10 godina. ova dionica ponaša se jako pasivno, nije da nema rastova, ali za to treba biti unutra u pravom trenutku, a za to vrijeme ima puno boljih prilika u inozemstvu, a čak i ovdje. ovdje je bitan tajming, ali onda to nije investiranje po fundamentima nego puka sreća i psihologija. svi planovi stoga padaju u vodu za malog dioničara koji se ovdje može prije oteliti nego zaraditi. ali, nije tako samo sada. tako je bilo i 2005, 2004 i puno prije. jednostavno, jako pasivna dionica, no zato se smatra relativno sigurnom. no, ako dođe do nove svjetske krize, bit će masakrirana jer je likvidnija od mnogih drugih, a onda vrijedi samo: reži i bježi. tada je faktor stranih ulagača jako negativna stavka. dionica za jako, jako strpljive.

...povijest se ponavlja...

Vlahović je još jednom dioničare podsjetio kako je Adris nakon dovršenog procesa restrukturiranja dijela portfelja zadržao stabilnu dobit s trendom daljnjeg rasta u 2016. godini.

2018.godine planiran je izlazak na londonsku burzu a AV više ni da zucne o tome ali nitko to ne opovrgav
Zašto?
AV veli:Povećanje vrijednosti naših poslova, aktivna dividendna politika i program otkupa dionica odrazit će se na vrijednost tvrtke, što će i nadalje osiguravati visoke stope prinosa za dioničare“, zaključio je Vlahović.
Dionice otkupljuje za sebe i upravu i tako povećava svoje vlasništvo

Nadam se da će ivanorešković biti zadovoljan napisanim.

sa skupstine:

Dividenda u iduce tri godine minimalno 15kn godisnje. Izvanredna skupstina bit ce na jesen i na njoj bi se trebalo raspravljati o utjecaju dionicara u kompaniji

Na kraju izlaganja nisam dobro cuo ali alo se ne varan Ante je najavio nesto kao da je siguran da bi Adris bio dobar i bez njega te da je eventualno spreman sudjelovati u razvoju adrisa kao aktivisticki dionicar a ne kao predsjednik uprave. ponavljam nisam dobro cuo kraj pa sam mozda krivo shvatio sto je rekao

Možda se varam, ali nije li prošli put na izvanrednoj skupštini izglasana izvanredna dividenda od 40 kuna?
Ovo na kraju nisam ni ja shvatio ( možda jer sam taman čačkao po mobu o izglasavanju nepovjerenja :).
Prva moja reakcija je bila da čovjek odlazi i da će biti ¨samo” dioničar.

U zadnje dvije godine 5.6.2014.cjena negdje 270 kn
danas cijena ————————————-negdje 390 kn
divke 7 kn +10 kn+40 kn +15 kn = 72 kn—————————–+izvanredna na jesen?

ulaganje/budućnost odlična-sigurnost dobra-puno keša-svjetska kriza(a hebiga)
ipak se ovo isplati i vjerujem da će dionica postati dinamičnija

Istraživanje inter capitala prije godinu dana godinu dana dostupno svima na internetu…strong buy uz cijenu
519 kn da vrijedi tj. procjena za POVLAŠTENE dionice.
U međuvremenu je bilo 50 kn neoprezive dividende i o.g. još 15 kn
(za sada), jer ovdje je pitanje izvanrednih dividendi samo pitanje strpljenja.
A ovo da se ribe zlostavljaju. Što reći…na takve ekstravagantne komentare?
Osim toga redovna je puno narasla zbog špekulacija o preuzimanju, ali cijene se polako približavaju.

P.S. I ribe bi kupile ADRIS

Adris kreira ambiciozne projekte i nastavlja s velikim investicijama

Što je točno? Dividenda ove godine od 15 kn ili 25 kn kako piše u ovom članku.
Ili 15+25??? Nadam se provjerenim informacija. Niti puno veća dividenda ovdje nije napor za Adris.

Koliko vidim najzanimljivije sa skupštine na kojoj nažalost nisam mogao prisustvovati je:
1. Najava ponovnog otkupa vlastitih dionica. Podsjetimo zadnji pokušav otkupa je neslavno propao u pokušaju kupnje P-A serije od strane trezora po otprilike sadašnjoj cijeni na burzi.
2. Najava povećanja dobiti u 2016. u odnosu na 2015.
3. ” aktivna ” dividendna politika
4. dio koji spominje Haoren oko Vlahovićevog izlaganja koji se tiče njegove daljnje nove uloge u Adrisu ??
Taj dio bi mogao imati veze sa pričom o preuzimanju?
5. ne i najmanje važno – izvanredna skupština na jesen

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Bitka za Split je počela
http://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/316178/falkensteiner-i-vlasnici-lava-ukljucuju-se-u-bitku-za-marjan

neka mi ribe oproste ali posel je posel

Kako se navodi u priopćenju, Cromaris je lani ostvario prihod od 362 milijuna kuna, što predstavlja rast od 26 posto. Neto dobit iznosila je 6,5 milijuna kuna, odnosno pet puta je veća od prošlogodišnje.

‘Cromaris je u razdoblju 2009. – 2015. povećao prodaju za šest puta. Trenutno je među osam najvećih proizvođača orade i brancina u Europi. Zahvaljujući dosadašnjim investicijama vrijednim više od 630 milijuna kuna, dovršen je najveći dio kapitalnih investicija u dodatne kapacitete i vertikalnu integraciju proizvodnih procesa te su osigurani preduvjeti za rast i povećanje efikasnosti proizvodnje’, naglašavaju iz Adrisa i dodaju da je cilj do 2018. dostići neto dobit između 40 i 45 milijuna kuna.

New Report

Close