ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I jos nesto sto vjerovatno ne znate, a to je da dionice osiguravatelja najbolje zaraduju i rastu kad kamatne stope rastu (ako rastu polako, nek kad rastu naglo). Tako da je ovo vrijeme kad se one kupuju. Jer kamatne stope u EU teško da mogu nize. Problem je sto vjerovatno niti jedan analiticar to ne zna kod nas pa je tesko da će zbog toga dionica rasti i biti kupovana.

Ajde da netko razumije srž, samo sa kime se ti raspravljaš.., svaka čast na takvom želucu.
Pa naravno da je osiguranje potencijal samo takav u HR i cijeloj regiji, a duhanski business je biljeđžio samo negativne trendove, tako da je odluka odlićna u tom pogledu.
Turizam koji je potencijal samo takav, osiguranje i marikultura sa garantiranim tržištem gdje ćeš bolju disperziju poslovanja. Na stranu ova priča o preuzimanju.

Ovaj koji je propustio preko 70 % rasta na dionici ( sa uključenim dividendama ) se još time i hvali, a još onda i ” brine “o dioničarima Adrisa. Da se ne zahebu kao on ( i propuste možda i više od 70 % prinosa ) . Pravi altruist nema šta.
Kakvih li čuda na ovome svijetu.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

@plavi
a što da ja tebi kažem, očito svi znate bolje….neka nam je svima sretno u kojoj god da jesmo dionici
Al da ću komentirati i dalje situaciju oko ADRS-a, hoću, a vidio si Q1, a uskoro će i Q2, pa ćeš vidjeti kako ista ta odlična kompanija ima povrat od 1-2% na sav svoj silni kapital koji ima….ako tebe to zadovoljava, super za tebe i sve ostale

@plavi

a što da ja tebi kažem, očito svi znate bolje….neka nam je svima sretno u kojoj god da jesmo dionici
Al da ću komentirati i dalje situaciju oko ADRS-a, hoću, a vidio si Q1, a uskoro će i Q2, pa ćeš vidjeti kako ista ta odlična kompanija ima povrat od 1-2% na sav svoj silni kapital koji ima….ako tebe to zadovoljava, super za tebe i sve ostale

A pošto se kupuje kapital? 🙂

@boca

ti ga svaki dan plaćaš satima svoga života, pa malo razmisli, dali želiš te iste sate života staviti na oplodnju nekome u ruke ko se tako ponaša i radi ODLIČAN POSAO sa povratom 1-2% godišnje…..

@plavi

Što mislite koliki će biti povrati kroz 4-5 godina?
Ako se ne varam Erste je dao u zadnjoj procijeni ciljanu cijenu od 550,00 kn za povlaštenu dionicu, za redovnu nisam siguran jer me ne zanima..LOL

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

@accountant

Preko Erste-a sam prije ali nisam bio zadovoljan, ni s troškovima ni sa uslugom. Ako se za ovo odlučim definitivno ću otići tamo i na licu mjesta otvoriti račun, sumnjam da će ovo sa ZSE nešto promijeniti ali nadam se da će me razuvjeriti.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Cuj, da nesto godinama raste, a ne valja…ta mi teorija ne pije vodu…kao npr kod RIVP

@accountant

Preko Erste-a sam prije ali nisam bio zadovoljan, ni s troškovima ni sa uslugom. Ako se za ovo odlučim definitivno ću otići tamo i na licu mjesta otvoriti račun, sumnjam da će ovo sa ZSE nešto promijeniti ali nadam se da će me razuvjeriti.

da, uvijek je tako – ili preveliki trošak transakcija ili općenito traže prevelik ulog, bar za mene, ja sam još uvijek (pre)mali investitor da bih više alocirao u Deželu
no možda je i bolje tako, pod pretpostavkom da u CROS-u poprave EBITD-u (srežu troškove), još povećaju udjel u nekim segmentima osiguranja i dr., mogla bi to investicijski biti i bolja priča od Save Re
uglavnom, neki brokeri me gnjavili proteklih mjeseci da uložim u SAD
i dok čekam ovdje da se neki vrag ‘otključa’ tamo povrati ne nekim dionicama koje su spominjali i preko 20% (govorim od početka ’16.); to bi realno potuklo i te troškove koje su spominjali
ali nissam se odlučio, što ćeš, sentimentalno vezan za ZSE 🙂

R-A cca 100 kn gore, oko 650.

Nekako mi se čini da se netko danas na P-A zeznuo pri zadavanju naloga i umjesto kupovnog po 380 stavio greškom prodajni.

Nekako mi baš miriši na to.
Gadna greška ako je tako!

krivo zadan nalog. maloprije prošla OTC transakcija po 388 1537kom.

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

“Ovo se jako dobro nadovezuje i na prilike za ulaganja u našoj zemlji. Očito je da ulagači u nedostatku atraktivnih prilika na poznatim tržištima traže nove prilike na novim tržištima. No, da bi hrvatske tvrtke privukle novac međunarodnih ulagača, moraju biti dovoljno velike da bi ih ulagači uočili i moraju imati atraktivan i provediv plan poslovanja (tzv. equity story), koji će osigurati rast vrijednosti ulaganja. Jedino tvrtke koje posluju regionalno i imaju jasan plan širenja poslovanja mogu privući pažnju ulagača”, objašnjava Tomislav Čorak, principal BCG-a u Hrvatskoj.
http://www.banka.hr/svijet/financijasi-u-iduce-tri-godine-ocekuju-povrat-ulaganja-na-dionice-od-5-5-godisnje?utm_source=nldnevni&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter
U ovakvoj atmosferi, ulagači žele da se tvrtke usredotoče na poboljšanje osnovnih temelja poslovanja: da usklade viziju poslovanja, korporativno upravljanje, organizacijske sposobnosti i kapitalna ulaganja nužna za stvaranje temelja rasta svojeg osnovnog poslovanja, odnosno core businessa. “U uvjetima niskog rasta, to je golem izazov“, kaže Kotzen i zaključuje: “Ali baš zato što je to tako teško rast koji stvara novu vrijednost će biti ono što će najbolje kompanije razlikovati od ostalih“.

Što mislite dali se ovo može primijeniti na Adris.

***neznam dali ste primjetili, ali svaki put kad počnete brijat o osiguranju cijena rokne dolje ko luda… plus što za svaki post od plavog01 cijena rikne 3 kune… pošto imam i previše dionica Adrisa i ne namjeravam dokupljivati, zamolio bih vas da više prestanete lupat gluposti… osiguravajući prihod Adris grupe je trenutno zanemariv, prestanite dječački drukat jer ovu dionicu nije potrebno drukat pogotovo ne na ovom forumu od 40 ljudi

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

New Report

Close