ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Adris u ovom stanju i sa ovom percepcijom budućnosti na vrijedi 395 kn po dionici. To želim sugerirati svima koji je imaju. Nije nagovor ni na kupnju ni prodaju

Hhahahahahahahahahahahahahhah

ne vrijedi 395 kn po dionici”. +To želim sugerirati svima=Nije nagovor ni na kupnju ni prodaju”

WTF?!?

Pa ja ću p.p.zd.t! A što onda jest nagovor? Hhahahahahahahahahahahahahhah

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

🙂 Ne znam vise toliko jer sam izasao iz ADRS-a. Ali prije je vrijedio najmanje 100kn više. To je oko 25% (P). Trebalo bi ponovo napraviti analizu, ali mislim da se puno nije promjenilo. Pogotovo ne na lošije. Prihodi koji padaju nisu prihodi koji trebaju kompaniji. Govorim o duhanskom biznisu. Bolji im je cash. Ovaj dio europe je dosta nisko osiguran i tu ima puno mogucnosti za rast. Uspiju li sa savom moglo bi biti super. I s ACI-jem isto. ACI je vrlo jeftin i mogao bi u pravim rukama rasti kao lud. Trebaju pametno ulagati i moze to dobro zavrsiti

I jos nesto sto vjerovatno ne znate, a to je da dionice osiguravatelja najbolje zaraduju i rastu kad kamatne stope rastu (ako rastu polako, nek kad rastu naglo). Tako da je ovo vrijeme kad se one kupuju. Jer kamatne stope u EU teško da mogu nize. Problem je sto vjerovatno niti jedan analiticar to ne zna kod nas pa je tesko da će zbog toga dionica rasti i biti kupovana.

@alias

isto tako, w.buffet je rekao da dolazi možda najgore vrijeme za osiguravatelje u povijesti, al da oni imaju spremnih 80-120 milijardi dolara za tu borbu i da su spremni odgovoriti svim izazovima. Također je sa smiješkom rekao da nitko nema takvu količinu casha od konkurencije, te da će oni opet izaći kao pobjednici. Al da o maržama koje su bile u osigu. biznisu samo mogu sanjati.

Zato sam i napisao kod nas i tu u regiji (Ovaj dio europe je dosta nisko osiguran…). Vani su trzista zasicena i nema prostora za rast nego se kolju nižim maržama. Ne mozes uspoređivati ameriku, gdje svaki stanovnik ima osiguranje i tu kod nas gdje svaki stoti ima neku stednju u life-u. Radio sam nedavno analizu jedne dionice koja se bavi mirisima i okusima. Znaci sve ono sta ne vidis u hrani, a daje okus. Npr okus zvakace, ili miris sampona itd. Uglavnom proizvodi su u svemu. Kazu da uopće ne misle rasti u razvijenim zemljama, ali ce ih nerazvijene nositi sljedecih 20 godina. Uspoređivati razvijena tržišta i tržišta u razvoju nema smisla.

Ja ne znam kako ide americkim osiguravateljima…ali radim u jednom…i prosle godine su imali odlicnu dobit…a plan ju je utrostrucit…toliko o losoj zaradi

http://www.telegram.hr/politika-kriminal/novi-nacional-tvrdi-da-su-karamarko-jozo-petrovic-i-partner-mol-a-dogovorili-kupnju-novog-lista-za-hdz/

Da li su to oni što su dobili 5mlrd eura kredita I da li su to oni iz 11.mjeseca koji su rekli da idu u neprijateljsko preuzimanje Adrisa.

Navodno se Antiša znoji zajedno s JPM jer zna da će morati nuditi više.

Ovo je samo moja konstatacija nikakav nagovor.

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

Znaci nema preuzimanja ako i nije istina.pad cijene?

alias Trebaju pametno ulagati i može to dobro završiti

vjerujem da se vuku pametni potezi i Vaša analiza je dobra što se osiguranja tiče u ovom djelu EU
pametna je i odluka da se proda TDR jer tko će se boriti protiv svjetskih proizvođaća cigareta
pametna je i odluka da se ulaže u turizam/nekretnine i zdravu hranu

da ova dionica nema budućnost ne bi bila na meti neprijateljskog preuzimanja a na koncu adris ima i udjele u APlovidbi.Uljaniku,HPB,slov.osiguravatelju a ima toliko keša koji samo čeka da se oplodi u ACI-u
a adris zna kako poslovati s državom

Sastanku su prisustvovali Karamarko, Petrović, Tkač i Božan, a razgovarali su o ulaganjima J&T grupe u Hrvatskoj. ‘Podržat ćemo vaše ulaganje u Adris grupu, ali za nas kupite Novi list’, rečeno je na sastanku. Petrović je rekao da će tada moći odlučivati o imovini Novog lista

EKSKLUZIVNO Tajni sastanak Petrovića i Karamarka s partnerom Mola

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

@plavi01:
Nisam ničiji advokat, samo kažem da nije Ante baš tako savršen kako ga neki uzdižu, odnosno onoliko koliko troši novaca dioničara godišnje na vlastiti PR. Ali nema veze, niti ćete promijeniti moje mišljenje niti me zanima mjenjanje i izgrađivanje vašeg. Samo vas molim da nemamo još i na forumu naše i vaše stožere za obranu i sl. 🙂
Ono što me zanima je kako vi interpretirate tu obavijest vezano za ADRS/Velebit, napisao sam i tu i na CROS. Osim ako nije domet stavljanje linkova i čekanje da netko drugi sve ne napravi.

@Alias:
Slažem se s ovim što pišete za osiguranje i kamatne stope, zato su mi i CROS (koji mi je istina pobjegao jer nije bilo likvidnosti) i SAVA koja ima vrhunski investicijski portfelj već duže na nišanu (o Savi bi nam mogoa matejt malo više napisati). Samo, ovdje me muči što potencijal koji postoji na Balkanu može biti i teret za CROS jer u slučaju nove korekcije i udara na standard dolazi i do smanjenja prihoda, bez obzira što je baza trenutno niska. Mislim da zato (osim tog investicijskog protfelja) i idu na SAVAre jer dobivaju puno veću diverzifikaciju i samim time stabilnost prihoda/premije.
Rekao bi da je eventualno dopuštenje Slovenaca za prikupljanje do 33% signal za ulaz u SAVAre, jer kasnije eventualno preuzimanje sigurno neće ići po trenutnim cijenama.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

@ValueWalk
da li znate kako najlakše ulagati na slovensko tržište kapitala?
mislim da je bilo govora o tome da će se uskoro trgovinske platforme ujediniti (ZSE i LJSE), a do tada? ima li koji nekompliciran i ‘troškovno efikasan’ način?

New Report

Close