Koliko ja vidim, trenutni je fokus najveceg vlasnika kompanije i upravitelja, kako sacuvati svoj polozaj unutar kompanije i sire. Takav tradicionalni da ne napisem zaostali pristup, uz tradicionalne industrije u kojima se Adris pokusava prosiriti, ocito je, iz rezulatata, ne daje odgovorajuce rezultate. Razuman suvlasnik i upravitelj bi razmislio o novim idejama i promjenama strategije ili barem nekoj prilagodbi. Ovako, svi smo mi zrtve trenutne neizgledne situacije. Iz moje perspektive, bolje je biti vlasnik 10% necega sto ima odrziv ali natprosjecan rast, nego dvadeset pet ili pedeset posto necega sto ostvaruje rast na razini industrije ili ispod prosjeka iste. Al onda vise nisi glavni baja u selu. Ili adekvatno dimenzionirati rast i sirenje i polako vracati zarade i kapital dionicarima.
Da se razumijemo, natprosjecan rast je tesko osigurati, tj. sve teze. No nije nemoguce. Todoric je primjer za to. Iako je i on pocinio brojne greske, koje vise ili manje uspjesno rjesava u hodu.
A zapravo je pravo pitanje na koje ja ne znam odgovor, sto bi to i uz koja ulaganja Adrisu moglo osigurati taj rast. I kako vrijeme odmice, misljenja sam da turizam nije to, za osiguranje mogu reci mozda, ali taj biznis ovisi o mnogim faktorima na koje je tesko ili gotovo nemoguce utjecati. Ostaje riba. Koliko god bila opskurna i predmet kritika pa i podsmjeha, sve vise sam na tragu da tu zaista postoji znacajan potencijal, ukoliko se ulaganja i njihovo kasnije efektuiranje provedu dosljedno i do kraja. Ante zna da bi tu kljucnu ulogu trebao odigrati brand, cemu Adris odnosno TDR duguje svoj regionalni uspjeh, al razvijanje brenda i njegovo valoriziranje je duga trka, maraton za koji se nadam da bi jednom zaista i mogao dati natprosjecne rezultate. Ciljna ravnina je jos predaleko da bi ista suvuslo mogli reci na tu temu.
zašto ste tako nestrpljivi s Adrisom.
Pa zar ne vidite u kojem okruženju se posluje, s ovakvom Vladom i državnom birokracijom to nije ništa čudno.
No ne bih osuđivao AV zbog toga, dapače, dokazao je da zna upravljati kompanijom i osigurati joj dugoročan i stabilan rast. Sad što netko očekuje više, a Bože moj..
No ne zaboravite da je u proteklom razdoblju Adris doživio i doživljava ogromnu transformaciju u poslovanju. Po meni rade na ispravan način, no treba vremena.
I, slažem se s kolegom iznad, Cromaris je već sada brend i dodatnim velikim ulaganjima bi mogao postati svjetski lider.
A znamo koliko je danas u svijetu bitna zdrava i ekološka prehrana, a riba je temelj toga.
Kombinacija zdrave prehrane, osiguranja i turizma mi se čini idealnom.
No, za naše tržište je dionica Adrisa trenutno prevelika, što ne znači i loša.
Samo strpljivo..
Kad već nisu ušli u Adris … je li ovo ulaz kroz stražnja vrata ? 😀
Krasna borba od 390 do 395. Ne kužim ovog što je prodao 7.000 komada na 390, bilo mu je malo u ponudi 5 kn manje prije neki dan.
Krasna borba od 390 do 395. Ne kužim ovog što je prodao 7.000 komada na 390, bilo mu je malo u ponudi 5 kn manje prije neki dan.
kako ne kužiš…pa zaradio/uštedio je 5000€
izgleda da kinezi stoje iza svega..
u sastavu nema adrisa
http://www.hrportfolio.hr/vijesti/trziste-kapitala/see-link-zapoceo-s-racunanjem-svoja-prva-dva-8242blue-chip-8242-indeksa-40954
Oba indeksa imaju iste sastavnice, a čine ih sljedeće kompanije: iz Bugarske Advance Terrafund REIT-Sofija, Sopharma AD-Sofija i Monbat AD-Sofija; iz Hrvatske Atlantic Grupa d.d., Ericsson Nikola Tesla d.d., Hrvatski telekom d.d., Podravka d.d. i Valamar Riviera DD te iz Makedonije Komercijalna banka AD Skopje i Alkaloid AD Skopje.
Ako do ovoga dođe, biti će odlićno za Adris:
” U reformama je vidljiva apsolutna liberalizacija zdravstvenih usluga, pretvaranje HZZO-a u tvrtku koja će poslovati s dobiti većom od milijardi kuna, odbacivanje socijalnih kategorija, izlazak države i potpuno ustupanje dopunskog zdravstvenog osiguranja privatnim tvrtkama! Odnosno, kako kažu, zakonima tržišta.
Dokument “Zdravstvena reforma” nastao je krajem prosinca i početkom siječnja ove godine, a kreiran je u središtu jedne privatne osiguravateljske kuće. Sudeći prema najavama Ministarstva zdravlja i prema dosadašnjim izjavama resornog ministra Darka Nakića i premijera Tihomira Oreškovića, riječ je o temeljnom dokumentu po kojem radi ova Vlada u sektoru zdravstva. ”
” Tako je, prema dostupnim podacima, HZZO u 2013. godini i 2014. godini na temelju dopunskog osiguranja ostvario dobit veću od 400 milijuna kuna ”
lp
plavi
biti će dobro ako adris/co pobjedi konkurenciju pridobije osiguranike od hzzo,napravi akviziciju u sloveniji.Može malo opširnije čemu ta konstatacija.I ja sam tog mišljenja ali ima tu još mnogo ali
Ovo može biti pravi game changer za ADRS.Najavljena liberizacija je samo početak,jednostavno postojeći sustav ne može više funkcionirati,postepeno će sve više usluga ići preko privatnog osiguranja.