Kreso:
Lagano. ADRS otkupi dionice na burzi po 385 i onda ih ponudi radnicima na kupnju uz odgodu placanja ili nesto slicno, kao sto je ADPL napravio prije 5g. Ili kupe paket na burzi pa ih dijele radnicima kroz program nagradivanja vijernosti itd itd.
Demizon: Probaj razmisljat
Hvala na objasnjenju.
Sto se tice ovog Demižona, da je taj uopce probao ista razmisliti ne bi pisao to sto pise.
***KressoM, baš zato jer razmišljam sam i napisao da čemu prevađati strancima ovu nazovi ponudu za kupnju kad fino piše “Pozivaju se svi potencijalni prodavatelji da podnesu obvezujuću ponudu INTERKAPITALU od dana 24.03.2016. od 13:30 do dana 29.03.2016 do 13:00 sati” … jučer nitko nije stigao reagirati, danas burza ne radi, subotu ne radi, nedjelju ne radi, ponedjeljak ne radi… znači imaš vremena reagirati jedino u utorak 29.03. i to samo do 13:30… onaj tko razmišlja njemu je jasno da su deal već napravili s nekim i da je ovo samo kak to sprovesti papirnato u djelo… da je i cijena poznata nam govori i ovo ” što predstavlja 1.63 % iznad, odnosno 7.61% ispod prosječne tržišne cijene dionice ostvarene na dan 23.03.2016. godine na Zagrebačkoj burzi.” ..slažem se s vama KressoM da je potrebno razmišljati
P.S. Zanimljivo je da obavijest o provedbi otkupa vlastitih dionica još uvijek nije izišla na ZSE u engleskoj verziji,čitaj – stranci koji većinom i trguju sa ADRS još uvijek nemaju tu informaciju.
lp
***a čemu bi njih obavjestili? da vrše otkup vlastitih dionica po cijeni koja je manja od trenutne, vjeruj mi plavi, to nijednog stranca ne interesira
[/quote]
Ma čekaj malo.. pa kako je manja od trenutne, ako je trenutna oko 380, a do prije par dana je bila 370 , a trezor može kupovati do 385 ? Uostalom nije isto prodati 1 miliju i 100 milijuna kuna dionica zar ne? Nadam se da neće biti velikih igrača za prodavati po ovim cijenama sada kada imaju priliku sve prodati, a ne sumnjam u interes za ovom dionicom u budučnosti, kada se to sve zbroji rezultat je jasan. Kako god bilo, izvrsna vijest, koja za sobom može donijeti još dobrih vijesti.
lp
Ma čekaj malo.. pa kako je manja od trenutne, ako je trenutna oko 380, a do prije par dana je bila 370 , a trezor može kupovati do 385 ? Uostalom nije isto prodati 1 miliju i 100 milijuna kuna dionica zar ne? Nadam se da neće biti velikih igrača za prodavati po ovim cijenama sada kada imaju priliku sve prodati, a ne sumnjam u interes za ovom dionicom u budučnosti, kada se to sve zbroji rezultat je jasan. Kako god bilo, izvrsna vijest, koja za sobom može donijeti još dobrih vijesti.
lp
***do objave ove vijesti bila je 386 ili 388… slažem se s vama da nije isto prodati veliku količinu dionica, no oni već imaju deal s nekim(a) zato je i cijena u onim smješnim postocima 1.63 % iznad, odnosno 7.61% ispod… to je već prije dogovoreno, nitko normalan nije lud sada pred dividendu prodati sto milijski iznos na koji bi dobio milijune dividende koje ovako poklanja Adrisu… i još će cijena otići debelo preko 400 pred dividend day pa je pozivanje na tromjesečni prosjek deplasiran… ovo je samo muholovka ako se tko uhvati za tu ponudu da pokupe i njegove dionice
Demizon imas puno previse pretpostavki u svojim razmisljanjima. Drzimo se cinjenica a ne pretpostavki..pogotvo “još će cijena otići debelo preko 400 pred dividend day” to je jako prenategnuta pretpostavka (ne kazem nerealan scenarij ali nategnuta prtpostavka).
Cijena je narasla jer je netko saznao za potencijalnu ponudu prije negoi li je ADRS istu objavio, to je barem jasno kao dan. I strani i domaci fond ce biti jednako zainteresirani za kupnju ako se zele rijesiti bubam 100 000dionica odjendom, pogledaj primjera kako je izasao EBRD iz dijela ATGRa, ako netko ceka na prodaju duze vrijeme i ne prodaje zbog nedovoljne nelikvidnosti onda mu ovakva ponuda dode samo tako.
Kakve veze ima kada je radno vrijeme burze? Dokumentacija se moze predati do 29tog,. a u Intercapilu za ovakve ponude rade 24/7. Kad handelas transkaciju od 130 milijuna kuna sigurno ne kazes klijentu “sory danas je neradni dan” ili “proslo je 5 nazovite nas u utorak ujutro da se dogovorimo” ta nije to drzavna uprava.
***kolega HaoRen, uskoro ćemo vidjeti tko je u pravu, vi koji smatrate da je to dobra ponuda ili ja koji kažem da je loša i netreba prodavat
A ko je ovdje osim tebe govorio treba li prodavati ili ne treba i gatao cijenu?
Demizon imas puno previse pretpostavki u svojim razmisljanjima. Drzimo se cinjenica a ne pretpostavki..pogotvo "još će cijena otići debelo preko 400 pred dividend day" to je jako prenategnuta pretpostavka (ne kazem nerealan scenarij ali nategnuta prtpostavka).
Cijena je narasla jer je netko saznao za potencijalnu ponudu prije negoi li je ADRS istu objavio, to je barem jasno kao dan. I strani i domaci fond ce biti jednako zainteresirani za kupnju ako se zele rijesiti bubam 100 000dionica odjendom, pogledaj primjera kako je izasao EBRD iz dijela ATGRa, ako netko ceka na prodaju duze vrijeme i ne prodaje zbog nedovoljne nelikvidnosti onda mu ovakva ponuda dode samo tako.
Kakve veze ima kada je radno vrijeme burze? Dokumentacija se moze predati do 29tog,. a u Intercapilu za ovakve ponude rade 24/7. Kad handelas transkaciju od 130 milijuna kuna sigurno ne kazes klijentu "sory danas je neradni dan" ili "proslo je 5 nazovite nas u utorak ujutro da se dogovorimo" ta nije to drzavna uprava.
Jos jedna pretpostavka je da neće biti izdašna dividenta recimo ko u slučaj RIVP.
Cek, RIVP ja izdasna dividenda?
JList,članak crobex10——-dividendni prinos bolji nego u bankama
adris 16,4% izvanredna dividenda 50 kn
ako neko može neka posta članak
POŠTO ME SE PROZIVA:
Ponavljam da je članak u novinama sa tabelom za sve sastavnice Crobex10 za svaku posebno bilo napisano za dividendu.I mene je začudio podatak 50 kuna pa sam si ja to preveo sa 30 kn +20 kn za ovu
godinu za rivp je pisalo 0,84 kn divka itd
novine jl ili večernji četvrtak/petak,pišem po sječanju
JList,članak crobex10——-dividendni prinos bolji nego u bankama
adris 16,4% izvanredna dividenda 50 kn
ako neko može neka posta članak