Mene sve to pomalo podsjeća na 2012g i ADRS na 220 kad su petorica iz TOP 10 kupovala.Šta je bilo kasnije znamo.
Vaš link …[/url]
Skrenuta mi je pozornost na ovaj link, vrlo zanimljivo. Ne znam je li netko to već renije zaljepio, ako je sorry. Uskoro bi mislim trebao ići update sa najsvježijim promjenama.
Najveći mirovinski fond na svijetu (The Government Pension Fund Global iz Norveške) ima i dionice Adrisa, i to isključivo redovnih, podatak je relativno star (iz 2015) jer updejtaju jednom godišnje, ali imali su tada 0,88% firme što je respektabilno obzirom na nelikvidnost papira.
Uz HT i Ledo to im je najveća pozicija u RH (od ukupno 12). I rekao bi da su u tu poziciju ušli naknadno nego u ostale obzirom da se na drugima vide i neke promjene u odnosu na ranije godine.
Moguće da je razlog (nisam dublje istraživao) zašto imaju samo redovne to što navode da aktivno sudjeluju na skupštinama i objavljuju kako su glasali (iako za Adris nemaju ništa navedeno dok imaju za sve ostale). Vaš link …[/url]
Bit će zanimljivo vidjeti za koliko im se povećalo ulaganje u prošloj godini na svim imenima. Ukupan iznos u RH i nije nešto spektakularan, ali opet u Sloveniji imaju samo Krku ..
Odakle vam podatak da imaju R seriju u svome vlasništvu?
Moj info je da imaju P
Sa stanjem od jučer, Anton Pokrajac dokupio još 1 106 komada.
Baš je neki pritisak za kupiti i pokvariti si prosjek, uf ..
lp
Vaš link …[/url]
Skrenuta mi je pozornost na ovaj link, vrlo zanimljivo. Ne znam je li netko to već renije zaljepio, ako je sorry. Uskoro bi mislim trebao ići update sa najsvježijim promjenama.
Najveći mirovinski fond na svijetu (The Government Pension Fund Global iz Norveške) ima i dionice Adrisa, i to isključivo redovnih, podatak je relativno star (iz 2015) jer updejtaju jednom godišnje, ali imali su tada 0,88% firme što je respektabilno obzirom na nelikvidnost papira.
Uz HT i Ledo to im je najveća pozicija u RH (od ukupno 12). I rekao bi da su u tu poziciju ušli naknadno nego u ostale obzirom da se na drugima vide i neke promjene u odnosu na ranije godine.
Moguće da je razlog (nisam dublje istraživao) zašto imaju samo redovne to što navode da aktivno sudjeluju na skupštinama i objavljuju kako su glasali (iako za Adris nemaju ništa navedeno dok imaju za sve ostale). Vaš link …[/url]
Bit će zanimljivo vidjeti za koliko im se povećalo ulaganje u prošloj godini na svim imenima. Ukupan iznos u RH i nije nešto spektakularan, ali opet u Sloveniji imaju samo Krku ..
Odakle vam podatak da imaju R seriju u svome vlasništvu?
Moj info je da imaju P
[/quote]
kažu mi da se vidi putem Bloomberg terminala, da imaju prijavljeno pod R-A cca 88,000 dok P-A nemaju nijednu prijavljenu.
Upravo gledam u knjigu dionicara i nitko nema 88 000.. Gosp[odja na 19tom mjestu ima 80 000, a na 18mjestu je skrbnicki racun s 90780. Pise samo HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./6595191 tako da ne mozemo znati je li to norveski fond u pitanju ili nije.
Bloomberg moguće da pokazuje prave vlasnike iza nekih skrbničkih jer im nije SKDD jedini izvor podataka. Vani vrijede malo transparentija pravila, pogotovo kada su institucinalni investitori u pitanju.
hmm zanimljivo…
Međutim pogledajte njihova izvješća, za svaku dionicu imaju stavke ‘ownership sa postotkom i ‘latest voting’.
Za svaku dionicu iz Hr, ownership i latest voting je jednak, samo za Adris nije, i kada pogledate podatke o sudjelovanjima na skupštinama (kako su glasali) imaju podatke za sve firme u Hr u kojima imaju udjele osim za Adris. Sve to ukazuje na info da imaju P udjel.
HaoRen,
možete otprilike skontati.
Pogledate koliko su novca potrošili na kupnju prošle godine, usporedite sa cca cijenom dionice kroz 2015 i dobit će te približan broj dionica koji je u njihovom vlasništvu. Usporedite podatak sa knjigom dioničara i nađete nekoliko skrbničkih koji bi mogli odgovarati, tj. koji imaju približno sličan broj.
Zapamtite te skrbničke te dogodine kada fond izda novo izvješće pogledate koji skrbnički najbliže odražava navedene promjene 🙂
@Vorax previse posla za jako malo bitnu informaciju.U R dionici je jako jako malo fondova, koji svi skupa drze manje od 200 000dionica.Najvise ima AZ Dobrovoljni, 75 000dionica, dakle totalno nebitno.
R je vecinom u cvrstim rukama i zato cijena konstantno raste kako dolaze novi ulagaci voljni kupnje R izdanja jer dionica otvorenih za prodaju prakticki nema.
Ali je i dalje povlaštena realno puno podcjenjenija.
R izdanje dižu glasačka prava, i to sve do trenutka dok se to jednom ne riješi.