jedino invest i plavi01 rade u ovoj državi ..drugi niš od vlade pa na dalje…
adris/co
http://www.seebiz.eu/croatia-osiguranje-podiglo-udjel-u-savi-re-na-1417/ar-132154/
bilo bi vrijeme da i adris nešto prišapne o dividendi a od maria ni traga ni glasa
Jesti primjetili da zagrebačka banka i PBZ pojačali poziciju u p izdanju , naravno i PA u R izdanju
i kaj sad,buju se predali ili idemo na sud
Zanimalo me koliko je placeno tih 4.42% dionica u Savi Re pa sam na brzinu izracunao.
Sava Re prema podacima iz Q3/2015 ima 16.484.559 slobodnih dionica.
U apsolutnom iznosu, Adris/CO je kupio cca 728.617 dionica sto znaci da su iskesirali oko 10.200.645 €, uz prosjecnu cijenu dionice od 14 €. Je li to puno prosudite sami…
U svakom slucaju, mislim da su ovom kupnjom mozda odredili smjer koji zaobilazi Triglav i bacili karte na Savu Re koja u kombinaciji s CO, vjerujem moze biti regionalni broj jedan.
Ovo nije nikakav nagovor na kupnju ni prodaju gore navedenih dionica, vec moje osobno misljenje.
Po meni Adris radi vrlo dobar (neću reći odličan) posao pozicioniranjem na regionalnom tržištu u svim djelatnostima kojima se bave.
O Maistri je bezpredmetno pričati- smatram da rade izvrstan posao te u buudćnosti mogu postati idealna udavača, kao što je bio i TDR.
Cromaris je firma budućnosti, tržište i rast su im zagarantirani, stvorilio su brend, ovdje je bitna samo dovoljna brzina rasta, a ako je postignu mogu postati eurospki lider
CO je prošao restrukturiranje, primjetno je povećanje premija , kako u Hrvatskoj tako i u Europi, a širenjem na regionalno tržište rade odličan posao. A zaleđe (Adris) kakvo oni imaju, ima rijetko tko.
U rastu je spas, a Adris se uistinu tranformira u regionalnog lidera.
@Invest
s kojim povratom na kapital?,
Trenutno povrat na kapital nije na željenim razinama, ali zbog svih razloga restrukturiranja i ulaganja je na očekivanim raznima.
To je bitan pokazatelj, no ne treba ga gledati uskogrudno, treba gledati priču u cjelini, kako se razvija i koji su potencijali.
Identična situacija vam je bila i sa turistima 2009/2010 , a vidimo gdje su sada.
Gledajte širu sliku, i budite dugoročni..
Pa ako gledate Adrs-R, povrat i nije neki, ali povrat na Adris-P je odličan…
Adrs r a nosi glasacka prava kako je struktura rascijepkana meni isti vise interesira jer je bio i sam predmet preuzimanja nedavno
ivanoreskovic
kaj pajdaš nisi pročital kad sam napisal da je to zlatni merđo..
dividenda na P–10% ak bude pa gdje to ima
kapitalizam je dušu dal za posel.Kada imaš love kupuješ što hoćeš a ako više neme love možeš i
prodavati u budućnosti dijelove firme u koju sada ulažeš.Zamisli koliko bi talijani platili za Cromaris da je na
prodaju ..