ne znam cemu cudenje jos jesenas smo tu na temi elaborirali zasto R raste a P pada..cista ponuda i potraznja gradena na spekulaciji o preuzimanju. Neki i daje vjeruju da bi kod potencijalnog preuzimanja i P dionicari proditirali no vecina na burzi ocito ne misli tako. uz to supply na Ru je jako ogranicen i nije cudo da raste
Jedino što je zadnji put cijena rasla bez utjecaja članova NO, dok je sad rast vezan isključivo uz njihove objave kupnji.
Treba pričekati par dana pa vidjeti jesu li stjecali recimo i u petak po 530-535.
Nekad prije je u pravilima ZSE postojala odredba o blackout periodu za rukovoditelje od mjesec dana prije objave rezultata, ali to su maknuli u zadnjim izmjenama.
Ja ne razumi to cuđenje..pa P serija su obicni investitori i spekulanti a konstrukcija investitora u R izdanju su radnici koji su vezani cak i emocijonalno i vecinski vlasnici.
Između P i R uvijek bi birao R svakako..mozda jer radim u Adrisu 😉
Između P i R uvijek bi birao R svakako..mozda jer radim u Adrisu 😉
Naravno da bi svatko kad bi cijene bile približne.
Ali ovako kad je razlika 60-ak % ja bih radije birao P-A jer će se cijene vjerojatno kad tad približiti kao što je uvijek dosad i bilo.
A podcijenjenost P-A je neupitna.
Dok kod R-A igru igra špekulacija, a fundamenti su na gornjoj granici.
A njen glavni problem uvijek je bila nelikvidnost, što se je vidjelo i u zadnjem padu od gotovo 200 kn u kratkom vremenu.
@pozitiva
a po čemu je ADRS podcijenjen?, pa cashu koji ima?, po čemu?, pa oni tek sada će imat EBITDA u laganom plusu, a spalili 4 milijarde kuna…..povrat nikakav
Je li netko primjetio da su Pokrajci stjecali i P i R u petak, znakovitije mi je stjecanje R dionice po cijenama 530 i 535.
Opet kupovina osoba iz nadzornog odbora Adrisa:
ADRS-R-A
ŠORAK-POKRAJAC MARICA + 2 662
ADRS-P-A
POKRAJAC ANTON + 626
lp
@invest
moj dragi Invest, moj dragi…..ja sam se jučer uvjerio da meni nitko nezna odgovoriti na jedno osnovno pitanje, tako da vidim da ni ovdje ne vidite gusku od magle…..
@ivanoreskovic
Koliki je dividendni prinos prošle godine bio na povlaštenu a koji na redovnu, možda će ti biti jasnije?
Možda iz toga možeš povući paralelu i za ovu godinu?
@invest
moj dragi Invest, moj dragi…..ja sam se jučer uvjerio da meni nitko nezna odgovoriti na jedno osnovno pitanje, tako da vidim da ni ovdje ne vidite gusku od magle…..
Kolega nemoj se sramotiti jer ispadaš stvarno .lup.
Možda sam malo preblag, ali pravila foruma ne dopuštaju nešto više.
Adris grupa ima Croatia osiguranje u sklopu grupe, ako nisi znao, daj odi nauči nešto pa se javi.
lp