ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da,2015 nije bila uobičajena godina ali škrtac nije zato isplatio onoliku dividendu,ne radi prodaje TDR nego radi neprijateljskog preuzimanja.
Meni se tu stvar čini prilično jasna:nakon godina ignoriranja i isplate mizernih dividendi(s obzirom na mogućnosti) AV je prisiljen sada maziti i razmaziti dioničare,ako nema pristojnih dividendi postoji opasnost da sve više i više redovnih dionica prelazi u “krive” ruke…

"Only dead fish swim with the stream"

Da,2015 nije bila uobičajena godina ali škrtac nije zato isplatio onoliku dividendu,ne radi prodaje TDR nego radi neprijateljskog preuzimanja.
Meni se tu stvar čini prilično jasna:nakon godina ignoriranja i isplate mizernih dividendi(s obzirom na mogućnosti) AV je prisiljen sada maziti i razmaziti dioničare,ako nema pristojnih dividendi postoji opasnost da sve više i više redovnih dionica prelazi u "krive" ruke…

Ako misliš da zbog toga dali dividendu onda većino njih su ušli u P izdanju tako da to bas i ne stoji.
Svejedno borba za preuzimanju uvijek ce biti dok je ovako puno kesa,jer je podcjenjena .

Najsigurnije znak za blagostanje neke zemlje jeste porast broja njenog stanovništva.

Meni se tu stvar čini prilično jasna:nakon godina ignoriranja i isplate mizernih dividendi(s obzirom na mogućnosti) AV je prisiljen sada maziti i razmaziti dioničare,ako nema pristojnih dividendi postoji opasnost da sve više i više redovnih dionica prelazi u "krive" ruke…

Ako misliš da zbog toga dali dividendu onda većino njih su ušli u P izdanju tako da to bas i ne stoji.
Svejedno borba za preuzimanju uvijek ce biti dok je ovako puno kesa,jer je podcjenjena .
[/quote]

Ne shvaćam baš ?Ciljana skupina,vlasnici R dionica su največim djelom obični radnici,kao što znamo fond je pokušao preuzeti dionicu sa premijom naravno ali radnici očito nisu pristali.Jedino što ih može motivirati da danas sutra ne prodaju svoje dionice nekom drugom ili istom preuzimatelju jest rast dividende.To su ljudi koji godinama drže dionicu,vjerojatno i za djecu ali vjerujem da je iskušenje bilo teško kad ti netko ponudi masnu premiju na tržišnu cijenu.Otud i fantaziranje AV koliko će tobože dionica vrijediti za nekoliko godina,to nitko ne zna i neozbiljne su takve prognoze.Jedino “pravo” obećanje su rastuče dividende+one specijalne, koje ADRS može bez problema isplatiti.Zar zbilja niste uočili promjenu ponašanja nakon što se pokušalo preuzeti?Godinama je bilo tih 7 kn,pa 10 kn-tih je tri kn valjda nagrada zbog prodaje TDR-a (ha,ha) i onda odjednom 40kn!Čim je počelo preuzimanje.

"Only dead fish swim with the stream"

Redovna dividenda biti će minimalno 12 Kn, tako je najavljeno još lani.

[color=black]Kad bi sve pameti svijeta na pijacu iznijeli svatko bi kupio opet svoju.[/color]

[/quote]

Ne shvaćam baš ?Ciljana skupina,vlasnici R dionica su največim djelom obični radnici,kao što znamo fond je pokušao preuzeti dionicu sa premijom naravno ali radnici očito nisu pristali.Jedino što ih može motivirati da danas sutra ne prodaju svoje dionice nekom drugom ili istom preuzimatelju jest rast dividende.To su ljudi koji godinama drže dionicu,vjerojatno i za djecu ali vjerujem da je iskušenje bilo teško kad ti netko ponudi masnu premiju na tržišnu cijenu.Otud i fantaziranje AV koliko će tobože dionica vrijediti za nekoliko godina,to nitko ne zna i neozbiljne su takve prognoze.Jedino "pravo" obećanje su rastuče dividende+one specijalne, koje ADRS može bez problema isplatiti.Zar zbilja niste uočili promjenu ponašanja nakon što se pokušalo preuzeti?Godinama je bilo tih 7 kn,pa 10 kn-tih je tri kn valjda nagrada zbog prodaje TDR-a (ha,ha) i onda odjednom 40kn!Čim je počelo preuzimanje.
[/quote]
I ja vjerujem da je povezano stim i da AV obećavam običnim radnicima da ce biti puno bolje za par godina .
Ja mislim da obični radnici imaju razloga vjerovati njemu jer koliko sam pratio on se i dosta borio za te radnike .

Najsigurnije znak za blagostanje neke zemlje jeste porast broja njenog stanovništva.

Evo nam i dogovorene transakcije po 530 na redovnoj 1162 komada i na bidu ostavljeno na 512 tisuću komada.
Do nedavno se moglo kupiti po 480 čak i niže.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Molim vas mišljenje … dugoročno gledano… Adris ili Maistra? Već dugo imam atpl dionice i debelo sam izgubila. Pa razmišljam barem nešto spasiti.

Lani smo dobili 10+40 kn dividende i to neoporezivo
Prodaja TDR-a je lani bio izvanredni prihod Grupe
Od prodaje TDR-a trebala bi biti posebna dividenda ?(ako griješim molim Vas da me demantirate)
Izvješće donosi odgovore ….

zbog prodaje TDR-a smo dobili izvanrednu dividendu od 40 kn kolega!!

Molim vas mišljenje … dugoročno gledano… Adris ili Maistra? Već dugo imam atpl dionice i debelo sam izgubila. Pa razmišljam barem nešto spasiti.

Adris definitivno

Dio dividende je isplaćen od TDR-a te je ostalo prostora da se uz najavljenu redovnu od 12kn isplati još oko 20kn izvanredne u ovoj godini.

Dividenda koju je Adris grupa d.d. isplatila temeljem Odluke Glavne skupštine Društva od 14. srpnja 2015. u visini od 10,00 kn po dionici i Odluke Glavne skupštine Društva od 16. rujna 2015. u visini od 40,00 kn po dionici, isplaćena je iz dobiti ostvarene i kumulirane poslovanjem Društva u razdoblju od 2005. do 2010. godine, stoga pri njihovoj isplati nije obračunat, obustavljen i uplaćen porez.

New Report

Close