ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prije deset dana jedna velika brokerska kuća iz RH dobila je poveći nalog za kupnju a ciljana skupina prodavatelja je grupa od ovih 800 (minus veliki)
http://www.jutarnji.hr/slucajni-milijunasi—prica-jednog-od-malih-dionicara-adrisa/1365429/
Čuo sam da su neki potencijalni prodavatelji bili kontaktirani i telefonski ali koliko vidimo uspjelo se iscijediti tek nešto više od 15000 komada. Očito im je ova cijena preniska.
A tko je kupac, pojma nemam

ma lako meni za preuzimanje.
No, ima li na radarun kakve konkretne investicije? Hoteli Maestral, hoteli Imperial, Triglav, Sava RE, HPB?
Nije loše ni ovako jer sve sastavnice Adrisa se odlično razvijaju, no prostora za još jači iskorak itekako ima..

Meni ovo zadnjih par dana nije izgledalo kao da ima vise prodavaca. Prije bih rekao kao da ima vise kupaca. Pod ovim vise mislim na vise osoba.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Akumulacija u tijeku…polako,lukavo,gotovo pa neprimjetno bez naglih oscilacija u cijeni,onako na prvu…profesionalno odrađivanje posla. Godina se primiče kraju, i to rekordna godina, cijena dionice meni osobno vrlo korektna,što se tiče redovne ona je u skladu sa potencijalnim informacijama opravdano porasla a ukoliko se krene i u realizaciju iste povlaštena će krenuti putem redovne. Dividenda u ovoj godini 50kn,u sljedećoj očekujem oko 10% trenutno od povlaštene, dva natječaja za prodaju hotela otvorena gdje mislim da će Adris zagristi, uglavnom potencijala čak i više od Valamara a za daljnji brži rast i same dionice leži u novoj mlađoj upravi kao i kod Valamara tj.”svježa krv” donosi više zamaha u investicijski ciklus koji je u ovoj fazi potreban a naročito ukoliko obje kompanije namjeravaju kroz 2-3 godine potražiti kapital na stranoj burzi…kad već mirovinci “drijemaju”…

akumuliraju laganini ali bez dizanja letvice nema velikim pomaka zato samo polako i strpljivo

tko zna i razumije prepoznat će potencijal, uvijek bilo i ostalo…

malo iz žute štampe,no tko zna,može sve biti http://www.dnevno.hr/
ovak je jedan od naslova ako sam dobro zapamtil:tajna sprega AV-Hanžekovića-Adrisa-CO-ACI…Linić
navodno da bi se CO zamjenil za ACI itd.Prodaja CO adrisu legalna ali na štetu države itd
Nisam ni pročital te dve stranice nego samo naslove ..

vrijeme je za promjene
http://liderpress.hr/poslovna-znanja/ukoliko-je-tdr-zelio-rasti-trebao-je-preuzimati-druga-poduzeca-u-regiji/
Korporativno upravljanje unutar grupe nije najbolje riješeno. Isti ljudi koji upravljaju sami sebe nadziru i ocjenjuju – zaključuje Tipurić.
I po meni nije dobro da netko sa 20%vlasništva firme drži sve konce u svojim rukama….zato sam stalno
pisao da bi bilo dobro da uđe u strukturu firme ebrd …
adris i dalje ne zna što učiniti s dobivenom lovom od prodaje tdr.sada svi popuju a ne vele zašto država
nije pripremila poduzeća za adekvatnu prodaju a adris ih želi kupiti.npr.aci,maestral i druga ..
za co sada govore svašta.nije dobro ovako a nije dobro i onako a ponajbolje ili najlošije je držati lovu na
računu itd.akvizicije u hotele po meni za adris više nisu dobre jer ne može sve u turizam.po meni jedino
još aci i u sloveniji osiguravatelji.za drugo ionako treba na londonsku burzu.

Bivsi dekan ekonosmkog bi trebao lezati u zatvoru a ne sudjelovati na raznoraznim okruglim stolovima no dobro…nemam dionice Adrisa ali su do 2017. napravili projekcije i ulozit ce preko 5 milijardi kuna ako se ne varam, a nije tajna da snimaju osiguravajuća društva po Sloveniji. Nebi rekao da ne zanju što će sa lovom.

Tipuric je bas prava adresa za davanje savjeta.

Bože nas sačuvaj takvih stručnjaka,ekonomski fakultet i profesori su nam za… da ne kažem šta.
I još Tipurića citiraju,ajme!

Ekonomski institut recimo,jedna od sto uhljebničkih košnica,država izdvaja za ove svake godine xxx iznos..
Dakle,EI:
U 1 mj kažu BDP raste 0,2%,krajem 9 m povisuju na 0,5%.Kolega Real Bear već odavno piše kako će BDP rasti puno više od ovih EI prognoza.
Mislim,zašto mi to plaćamo?Te njihove prognoze kad je dovoljno čitati forum…
Zbilja zašto?Očito je da pojma nemaju.Samo bla,bla,bla…

"Only dead fish swim with the stream"

ne znaš što je gorje ovi što daju da se objave izjave ovakvih socijalističkih stručnjaka koji su na fakultetima
i predaju našoj djeci ili ovi koji daju takve analize a dokazano je da su upropastili sve

adris/maistra ulazi jači igrač na turističko tržište-valamar,lukšići i maistra dobivaju konkurenciju
http://www.poslovni.hr/hrvatska/hrvatski-hotelski-sektor-visoko-konsolidiran-305760 [poslovni.hr]

New Report

Close