evo, ovo je još bolje u adrisu sve po 5* kuna
FOTO: Zavirite u Monte Mulini koji se našao na listi najprestižnijeg svjetskog časopisa
ne valja dionica,ne valja hotel,ne valja AV ….hebiga
nema sanse da to predaje a i sjecam se jednom kad je reko da dividendom misli kupovat dionice a dosad je prilicno i on kao i firma nakupio kesa
Slazem se. Pogledajte malo Adrisov logo.. to je istovremeno i A i V (kad se okrene). Slucajnost? Think again..
Druga stvat koju ne bi trebalo zanemariti je politicki aspekt. Niti za jednu vladajucu opciju (koja god bila) nece dobro izgledati ako CO ode u “tudje” ruke i iz toga razloga ce se lobiranjem pokusati zastopati svako preuzimanje. Ono sto je moguce je pretumbavanje vlasničkih udjela na način da AV i dalje bude glavni, a J&T partner u svemu tome. Vuk sit, a ovce na broju. Što god se desilo, pozitivno ce se odraziti na cijenu obaju serija.
najbolje bi bilo da po uzoru na ostoju, podijele adris na nekoliko novih društava ovisno o interesnim sferama[emo_zacudjen][emo_namigusa]!
av nema dovoljno love a ni trezor mu neće puno pomoći.jedina šansa je da mu uleti kkr ili neki veći fond ali će to skupo platiti. jp morgan mislim da radi samo poslove ako ima par milja fee za konzultante .polugu će mu pruziti ali će morati cijeli udjel založiti.uglavnom ne bi mu bio u koži.nakon 20 godina se doveo u situaciju da izgubi svoje životno djelo.tako ti je to kad si na burzi a ne zanima te burza.onda se ona počme zanimati za tebe
av nema dovoljno love a ni trezor mu neće puno pomoći.jedina šansa je da mu uleti kkr ili neki veći fond ali će to skupo platiti. jp morgan mislim da radi samo poslove ako ima par milja fee za konzultante .polugu će mu pruziti ali će morati cijeli udjel založiti.uglavnom ne bi mu bio u koži.nakon 20 godina se doveo u situaciju da izgubi svoje životno djelo.tako ti je to kad si na burzi a ne zanima te burza.onda se ona počme zanimati za tebe
Ovo stvarno nisi mogao bolje napisati: doveo se u situaciju da nakon 20 godina izgubi svoje źivotno djelo odnosno sve spomenike koje je sebi napravio.
Zadnji spomenik Adritatic 30mil investicije povrat na kapital bit će 0.002% veća je provizija na burzi.(osobno tamo bio u prošli četvrtak)
Uglavnom slažem se 100% ” kad si na burzi a ne zanima te onda se burza počne zanimati za tebe ”
Ovi što tralalajkaju da nema ništa od ovoga pojma nemaju, uglavnom koja god solucija bude na kraju kratkoročno mali će profitirati dugoročno bi bilo bolje s Pliniom.
I mislim da puno forumaša nije svjesno do koje ovo cijene može ići.
Da, bas krasno si to opisao. [emo_palacg]
Taj članak je pun gluposti i proizvoljnih zaključaka. Činjenice su sljedeće i lako se provjere uvidom u financijska izvješća objavljena na stranicama ZSE. Npr. posljednje desetljeće koje se spominje, za Adris stvari stoje ovako:
2004. godina Kapital i rezerve 3.938.981.000,00 kn
Dobit 768.429.000,00 kn
2014. godina Kapital i rezerve 9.100.208.958,00 kn
Dobit 351.306.937,00 kn
Cijenu dionice kroz to desetljeće uopće neću komentirati, ista je sada kao što je bila tada.
Moj zaključak je da je situacija i više nego zrela da dođe do promjena.
Moguće je da je seebiz Vlahovićev trbuhozborac i lijepo da postoji netko tko će eksplicirati njegove stavove. Međutim, u zadnjoj rečenici taj je vid razmišljanja doveden do apsurda.
"Sve dok ta ulaganja ne daju očekivane rezultate, teško je očekivati da će Adris u prodaju."
Apsurd je u sljedećem – ako rezultati budu loši, dakle nikada se ni ne pojave, Adris nikada neće u prodaju.
Tu nema ekonomske logike.
Ovdje je, čak i na određenoj simboličkoj razini, sukob između kapitalista koje predvodi Plinio i samoupravog socijaliste Ante. Ovima prvima novac je važniji od društvene koristi (uvjetno rečeno, jer spaliti 100 milijuna kuna u obveznice Nexe nije društvena korist).
Ekonomska logika nalaže pobjedu kapitalističke opcije, ali u konačnici, nam kao malim dioničarima više je bitno da bitka počne, nego tko će u njoj pobijediti.
[/quote]
Ovdje je, čak i na određenoj simboličkoj razini, sukob između kapitalista koje predvodi Plinio i samoupravog socijaliste Ante.
Prava dijagnoza[emo_palacg]
I mislim da puno forumaša nije svjesno do koje ovo cijene može ići.
Naravno da nije. Sve nam je na niskim granama, i ono što vrijedi i ono što ne vrijedi. Tako da se ljudi lako iznenade kad se dogodi “slučaj Vajda”!
Da ne bi bilo “psi laju karavane prolaze” ja danas za svaki slučaj kupio i R-A.
Isto sam mišljenja da ovdje borba još nije niti počela…
Ovdje je tipican slucaj da mali misle “cek kao morali bi rasti, ali nema fondova, niko nekupuje mora to biti neka patka” pa onda cijena raste polako. Da smo efikasna burza cijena R dionice bi vec sad bila daleko veca. Ocito ljudi ne shvacaju koliki teletubisi su nasi fond manageri
Na skupstini se vec pkazalo da je AV izgubio nedodirljiv polozaj i utjecaj cim mu nije prosla tocka o ponistenju R dionica. Ovo moze dobiti samo onaj tko plati vise, a to moze biti samo dobro za nas male dionicare.
@dindon
Sada si kupio R-a?,
Slučaj Adris: Otkrivamo nepoznate detalje najvećeg preuzimanja ikad u Hrvatskoj
“Prema tvrdnjama izvora upućenih u operaciju, J&T je za preuzimanje Adrisa izdvojio milijardu eura. Dođe li do njega, bit će to najveća pojedinačna transakcija u povijesti hrvatskog biznisa.”
“Vlahović može pokušati kupiti dioničare, ali J&T može platiti puno više pa je njegov plan, prema izvorima upućenima u financijski aspekt operacije, deponirati 500 milijuna eura u inozemstvu i koristiti ih kao jamstvo nekom velikom stranom fondu koji bi se pojavio s konkurentskom ponudom kao bijeli vitez. I iznošenje tolike količine novca iz zemlje i preuzimanje Adrisa u kojemu bi J&T u Hrvatsku iskrcao gotovo desetinu njihovih deviznih rezervi, ne mogu proći bez HNB-a.“