Ne možete umjetno dignuti vrijednost -R, a da -P ostane manje vrijedan. Kada se sve dijeli po ukupnom broju dionica. Ova situacija sada, da je ovoliki raspon između -R i -P izdanja je samo zbog toga što trenutno -R dionice vrijede puno više zbog upravljačkih prava koje nose, a trenutno vlada borba za upravljačka prava. Kada ta borba ne bude tako izražena onda će se cijene morati pribliziti. Jednostavno, što se tiče poslovanja i ubiranja plodova poslovanja i -R i -P su jednako vrijedne.
Tako je. Kada više neće biti borbe za vlast -R serija će pasti cijenom na razinu -P serije!
hasen je stigao, to ne može biti loše.
Slične postove je pisao na VERN-u na cijeni od 60 kuna.
A potpuno suprotne na DIOK-u na 30.
Vrhunski analitičar, lopina se može pokrit ušima… [emo_smijeh][emo_smijeh]
Ne možete umjetno dignuti vrijednost -R, a da -P ostane manje vrijedan. Kada se sve dijeli po ukupnom broju dionica. Ova situacija sada, da je ovoliki raspon između -R i -P izdanja je samo zbog toga što trenutno -R dionice vrijede puno više zbog upravljačkih prava koje nose, a trenutno vlada borba za upravljačka prava. Kada ta borba ne bude tako izražena onda će se cijene morati pribliziti. Jednostavno, što se tiče poslovanja i ubiranja plodova poslovanja i -R i -P su jednako vrijedne.
Tako je. Kada više neće biti borbe za vlast -R serija će pasti cijenom na razinu -P serije!
[/quote]
Ili ce p porast, a r pasti i bit ce na uskom spreadu od nekoliko posto. Sve to ovisi o tome tko ce kako i za koliko kupiti kontrolni odnosno vecinski paket u drustvu.
tako je lebe,
kad su na temi ivano i peperončić, znaj da nisi promašio! dapače!!
ivano
što ti mučiš svoju pametnu glavicu sa papirima tipa adris!!?? drž se ti dlkv, snho, sunh…. tu je prava lova!
500 kn keša po dionici a dionica se prodaje 350-550 kn,na mojedionice 490 bvps Adris vrijedi nekoliko milijardi …
cromaris u rastu s 5000 t ribe prema 10 000 t ribe -a sve rasprodano
CO u lovu na slovenske osiguravatelje koji će se teško oduprijeti kešu
maistra Rovinj-zagreb-Dubrovnik samo za elitu 5*
Udjeli adrisa/co u drugim firmama,koliko samo vrijede nekretnine …
Sve se pojačava ulaganjem u HPB banku
diverzificirano
E, i? Što da padne? Što da -P padne na 100 kuna recimo? Naravno, to je moguće. Kao i sve. Jel znate što bi to značilo? Ako pratite dionice po trgovanju ili kao dioki po “preokretu” onda bi vas to satralo. Ali ko kupuje radi onoga što dionica i frima jest i što predstavlja i kakva će biti ako nastavi ovako, onda za takvog nema nikakve veze jel će -R pasti na razinu -P-a. Taj zna koliko -P (a i -R) vrijedi i takav čeka da se to ostvari. Za oni koji to ne razumju uvijek postoje diokiji i staklenici.
Ivane, mislim da vam je to nemoguće. To ste pobrkali sa slučajem kada imate R-A i -R-B dionice koje su jednakovrijedne. Ovo ne bi imalo smisla. Uostalom, to bi trebalo biti izglasano na skupštini a tko i ZAŠTO bi glasao da sam sebi smanji postotak glasova?
Zamisli da si je tebi prijatelj posudio milijun kuna za kućni biznis. Ti si mu reko da djelite zaradu od biznisa, al da ti se ne mješa u kuću. Da li bi ikad sam od sebe mu dopustio da uz zaradu ima i pravo da ti se mješa u kuću? Mislim da ne bi. Dogovorili ste se jedno i zašto bi ti protiv sebe išo i davao mu veća prava ako ne moraš? A on te ničim na to ne može natjerati, a niti ima na to pravo da bi uopće tako nešto tražio.
Tako da, NEMA ŠANSE!
[/quote]
Ovo boldano je itekako moguće. U americi jako često se to događa. Buffet je recimo u dosta tvrtki na taj način ušao (mislim da je to bio slučaj s WP, i još nekim drugim manje poznatim tvrtkama, tj. iz nekog razloga ostali dioničari žele imati jakog igrača). Kod nekih nije nego mu je tvrtka isplatatila povlaštenu dionicu tj. recimo da se dogodilo isto kao što je Adris otkupio dionice prije par mjeseci (mislim da je imao sličan aražman s GS kad im je 'dao' 5 milijardi dolara 2008-2009).
[/quote]
Da, pokazao je kolega da je moguće u praksi. Međutim u tom slučaju bi se vlasnička struktura onih koji odlučuju promijenila, a za to bi trebali glasati oni koji trenutno odlučuju! Sve je moguće.
pozdrav,
imam potrebnu nešto napisati, a to je da ova dionica skriva neke svoje stvari. Kao prvo i dalje mislim da je podcijenje po svim fundamentima. Htio bi napomenuti da sam u među vremenu 2 puta kupovao i prodao, prvi put 2010., pa izlazak nakon 2 godine, i onda samo kratkotrajno kod informacije sa BAT-om prije par mjeseci.
U ove 2 godine, sam istraživao sve i svašta. Koliko novca odlazi za stipendije, pa do toga koliko je otpremnina bila za Tomašković, te koliko koštaju izleti u turizam. Zaključak je slijedeći, AV ima jako puno novca na raspolaganju i nema apsolutno pojma s njime upravljati. To možete vidjeti iz EBITDA od 2009 pa na dalje.
EBITDA 2014 -592,86 M 2013-664,99 M 2012-786,13 M 2011-720,50 M 2010-754,94 M 2009 -882,00 M
a potrošeno je otprilike u tim godinama negdje oko 4 milijarde kuna, mislim da je ovo i konzervativna procjena, a svaka dionica je dobila u tom razdoblju cca 50 kn.
da nebi mislili da imam nešto protiv, nitko sretniji od mene da ovdje oplodite svoj kapital, te isti vratite na ZSE. nemam ADRS i nije nagovor na ništa
Pa upravo zbog toga ga se i želi maknuti, zato što ne zna upravljati novcem. Odnosno zato što neki drugi misle da znaju upravljati novcem bolje od njega.
Izracunajte koliko ima on sam vlasnistva? i koliko ima dionicara koji ga podrzavaju…i vidjet ce te da svaka prica o preuzimanju pada u vodu. Ja sam 2 godine sve istrazivao….